Follow us

Στην τελική ευθεία Τσίπρας – Μητσοτάκης με «αγκάθια» και παραφωνίες

Τα κομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ακολουθούν διαφορετική επικοινωνιακή στρατηγική γεγονός που αποτυπώνεται στα πρώτα τηλεοπτικά σποτ.

Στην τελική ευθεία Τσίπρας – Μητσοτάκης με «αγκάθια» και παραφωνίες

Στα άκρα κινείται η πόλωση στο πολιτικό σκηνικό με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξαπολύουν εκατέρωθεν προσωπικές επιθέσεις.

Στην κυβέρνηση επικοινωνιακά θα ποντάρουν σήμερα στην ψήφιση των παροχών, στην οποία δεν αποκλείεται να υπάρξει και παρέμβαση του πρωθυπουργού, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να φέρει σε δύσκολη θέση τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως τη ΝΔ που θα στηρίξουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Ωστόσο μέχρι στιγμή δεν έχει οριστικοποιηθεί αν τελικά θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας που θέλει να αναδείξει τις διαφορές του προγράμματος του με εκείνο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαφορετική στόχευση στα τηλεοπτικά σποτ

Τα κομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ακολουθούν διαφορετική επικοινωνιακή στρατηγική, γεγονός που αποτυπώνεται στα πρώτα τηλεοπτικά σποτ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η Κουμουνδούρου που προσπαθεί να μειώσει τη δημοσκοπική «ψαλίδα» από τη ΝΔ, στις 11 μέρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες έχει βάλει στο επίκεντρο της διαφημιστικής του καμπάνιας τον Αλέξη Τσίπρα που αποτελεί το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ. Την εμφάνιση της όμως έκανε και η «γκρίζα» διαφήμιση, η οποία περιλαμβάνει τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την 13η σύνταξη και τα εργασιακά.

Στον αντίποδα η Πειραιώς επιλέγει μέχρι στιγμής στα τηλεοπτικά σποτ να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι απλοί πολίτες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους όπως την υπερφορολόγηση, την ασφάλεια και την ανεργία. Επί του παρόντος η Πειραιώς αποφεύγει να μπει στην αντιπαράθεση της «γκρίζας» διαφήμισης, αν και υπάρχουν εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθήσει το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας ρίχνει το βάρος στην Δ. Αττική

Οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα να κάνει διακοπές σε κότερο την ώρα που κατηγορούσε τη ΝΔ ότι στηρίζει την ελίτ, προκάλεσε προβληματισμό στο Μαξίμου που πλέον ρίχνει το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας στις περιοχές της Δυτικής Αττικής. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο πρωθυπουργός μίλησε χθες το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ζάππειο, ενώ σήμερα θα επισκεφθεί το Περιστέρι.

Δύο κινήσεις που δείχνουν την επικοινωνιακή προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση με στόχο να αλλάξει το κλίμα υποστηρίζοντας πως είναι δίπλα στην λαϊκές γειτονιές και τους πολίτες. «Ο κόσμος των πολλών δεν τον αφορά. Του είναι ούτως ή άλλος ξένος. Αλλά του είναι και ασήμαντος. Δεν σας ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει να σας μάθει...Γι' αυτό και ο άνθρωπος, μίλησε για τα νέα παιδιά στο Περιστέρι που γίνονται ψυκτικοί. Γελάει όλη η Ελλάδα με τα παραδείγματα που επιλέγει ο κ. Μητσοτάκης...Γιατί δεν ήταν τυχαίο που στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη ένας νέος που θέλει να γίνει ψυκτικός είναι από το Περιστέρι και όχι από την Εκάλη ή την Πολιτεία ή το Πανόραμα της Βούλας».

Ο Μητσοτάκης στην Θεσσαλία

Μετά τις περιοδείες του στις γειτονιές της Αθήνας, ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στην Θεσσαλία και το βράδυ θα μιλήσει στην Λάρισα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να αποδομήσει τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει το δικό του πρόγραμμα, υποστηρίζοντας πως οι πολίτες και κυρίως οι νέοι δεν έχουν ανάγκη τα επιδόματα, αλλά καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας.

Σχολιάζοντας την επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη πηγές της ΝΔ ανέφεραν: «Αν ήταν πικάπ ο κ. Τσίπρας θα είχε κολλήσει η βελόνα του στη λέξη Μητσοτάκης. Κι αν ήταν αυτοκίνητο θα ήταν η Φεράρι του ψέματος με σπασμένα φρένα. Είναι αδύνατον πλέον ακόμη και να τον παρακολουθήσουμε στο καθημερινό του παραλήρημα. Η ΝΔ στις 10 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα αναδεικνύει τις λύσεις που ζητούν οι πολίτες για να γίνει καλύτερη η ζωή τους».

Τα «αγκάθια» και οι «παραφωνίες»

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ που έχουν μπει στην τελική ευθεία για τις κάλπες δείχνουν να έχουν και εσωτερικά ζητήματα. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν να πάρουν χρίσμα από την Κουμουνδούρου καθώς θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο θα έχουν περισσότερες πιθανότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ορισμένοι μάλιστα ζητούν με ανακοινώσεις τους να αποσυρθούν τα ονόματά τους από τους καταλόγους του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται να στηρίζονται από το κυβερνών κόμμα.

Στην Πειραιώς η διαφοροποίηση του Άδωνη Γεωργιάδη με τον Μάκη Βορίδη όσον αφορά την 13η σύνταξη και αν θα εφαρμοστεί από την ΝΔ σε περίπτωση που αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως δεν δεσμεύει τη ΝΔ η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Μάκης Βορίδης εξέφρασε αντίθετη άποψη τονίζοντας πως έγινε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, από την οποία απουσίαζε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ MEGA 26 Απρ 2024 | 17:40

Αποκαλυπτική μαρτυρία για το επεισόδιο μεταξύ Γραμμένου και Φλώρου: Τον έπιασε με κεφαλοκλείδωμα και τον έριξε κάτω

Όλη η μαρτυρία του αστυνομικού της Βουλής που πήγε να χωρίσει τους δύο βουλευτές.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 26 Απρ 2024 | 16:05

Νίκος Ρωμανός: Ο Τσίπρας έλεγε τα ίδια με τον ξάδερφο Κασσελάκη για τις ακροδεξιές ψήφους πριν τις εκλογές

"Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέπλευσε διαχρονικά με τη Χρυσή Αυγή και με τη μετεξέλιξή της", είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 26 Απρ 2024 | 15:27

Γιώργος Λιάγκας: Θα πω κάτι που θα σας σοκάρει - Ξέρετε από πού έμαθε ο Παπανώτας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Από ποιο πρόσωπο έμαθε ο Δημήτρης Παπανώτας ότι το όνομά του "κόπηκε" από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Η αποκάλυψη Λιάγκα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ 26 Απρ 2024 | 14:58

Η αναφορά Κασσελάκη στον Καλλιάνο: Να μην κουνάνε το δάχτυλο όταν οι γονείς πολλών και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία

"Χώρα η οποία από αμέλεια αφήνει τους πολίτες της να πεθαίνουν, δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκή", τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης

"ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ" 26 Απρ 2024 | 13:43

"Πυρά" Σπίρτζη στον Κασσελάκη: Κακώς λέει "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" - Δεν υπάρχει προοπτική να γίνει πρωθυπουργός

"Το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια είναι το τρίπτυχο της χούντας και της δεξιάς πολυκατοικίας", δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΗ 26 Απρ 2024 | 13:01

Τροχαίο στη Βουλή: Συντετριμμένη η μητέρα του Ιάσονα - "Ούτε το δίπλωμα δεν του πήραν, έτσι λειτουργεί η Δικαιοσύνη"

Ξέσπασε η μητέρα του Ιάσονα για την απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με τον αστυνομικό που εμπλέκεται στον θάνατο του γιου της στο τροχαίο έξω από τη Βουλή.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ 26 Απρ 2024 | 12:35

Στο πλευρό του Γιάννη Καλλιάνου η σύζυγός του: Ξέρεις πώς είναι να βλέπεις τον πατέρα σου να σβήνει; [βίντεο]

Για τον θάνατο του πεθερού της και πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε η Χάρις Δαμιανού.

3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ 26 Απρ 2024 | 11:01

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα

Ένοχος κηρύχθηκε ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα έξω από τη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ 26 Απρ 2024 | 10:41

Ελεωνόρα Μελέτη: Επιεικώς ανόητος όποιος πιστεύει ότι φλέρταρα με τις ιδέες της Χρυσής Αυγής - Δεν θα γίνω πολιτικάντζα

Η Ελεονώρα Μελέτη, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, έκανε λόγο για προσπάθεια εργαλειοποίησης συγκεκριμένων αποσπασμάτων από παλαιότερες της εκπομπές.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΙΤΕΡ 26 Απρ 2024 | 08:03

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, σέβομαι το μεγαλείο του Θεού - Μέχρι τα 40 θα ήθελα να υιοθετήσω παιδιά με τον Τάιλερ [βίντεο]

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι διεκδικεί δύο τετραετίες προκειμένου να εφαρμόσει ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ 25 Απρ 2024 | 21:08

"Πυρά" Κασσελάκη σε Φλέσσα για τη δήλωση "τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί": "Η ντροπή φτάνει στα άκρα"

"Μία ολόκληρη κοινωνία βαφτίζεται συνένοχη στο έγκλημα των Τεμπών επειδή μία κυβέρνηση άφησε καμένη την τηλεδιοίκηση, μπάζωσε, μόνταρε, συγκάλυψε".

ΔΙΚΗ 25 Απρ 2024 | 19:53

Τροχαίο στη Βουλή: Την ενοχή του οδηγού της Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσονα πρότεινε ο Εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας τόνισε πως ενώ υπήρχε νόμιμος τρόπος να εισέλθει στον αύλειο χώρο της Βουλής, αλλά ο αστυνομικός επέλεξε την συγκεκριμένη διαδρομή λειτουργώντας απερίσκεπτα.

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ 25 Απρ 2024 | 19:16

"Ουδέποτε χτύπησα τον Γραμμένο στο πρόσωπο, έβρισε εμένα και τη μάνα μου": Η απολογία του Φλώρου για την επίθεση στη Βουλή

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με τον όρο να μην προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τον κ. Γραμμένο.