Follow us

Μπες στη δροσιά! Τέσσερα καινούργια θερινά σινεμά την Αθήνα

Ας ξεκινήσουν οι βραδιές γεμάτες καλό, αυθεντικό, θερινό σινεμά κάτω από τον Αττικό ουρανό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μπες στη δροσιά! Τέσσερα καινούργια θερινά σινεμά την Αθήνα

Η κρίση μπορεί να έχει τσακίσει τις εισπράξεις στους κινηματογράφους, αλλά τα θερινά σινεμά είναι μια σοβαρή και σταθερή αξία πρωτίστως στις καρδιές των Αθηναίων αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Μπορεί η λάβα του Ιουλίου να αποκαρδιώνει όλους σε σχέση με τη νυχτερινή τους έξοδο αλλά η πρόσκληση μια νύχτας μέσα σε ολάνθιστους κήπους με ποπ - κόρν και αναψυκτικό είναι ακαταμάχητη. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η επιτυχία του θερινού κινηματογράφου στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος με εκατοντάδες κόσμο στο γκαζόν να παρακολουθεί κλασικές ταινίες.

Η Αθήνα φέτος έχει να υπερηφανεύεται για τέσσερα καινούργια καλοκαιρινά σινεμά που επαναλειτουργούν με μεγάλη επιτυχία.

Στέλλα

Η αρχή έγινε με τη Στέλλα τον διάσημο κινηματογράφο της Κυψέλης που επαναλειτούργησε πριν από λίγες ημέρες. Η εταιρεία διανομής Weird Wave, που έχει την έδρα της στην περιοχή της Κυψέλης, αναλαμβάνει τη διαχείριση του θερινού κινηματογράφου και εγγυάται την προβολή ταινιών υψηλού επιπέδου. Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Στέλλα είναι ο πρώτος θερινός που αναβιώνει η Weird Wave, και ο τρίτος κινηματογράφος συνολικά, έχοντας ήδη ανακαινίσει και επαναφέρει στη ζωή δύο χειμερινούς που ήταν εγκαταλελειμμένοι για πολλά χρόνια: το θρυλικό Άστορ στο κέντρο της Αθήνας, που εγκαινιάστηκε το 2015, και την Ανδόρα στους Αμπελόκηπους, που ξανάρχισε να λειτουργεί την άνοιξη του 2018.

Μπες στη δροσιά! Τέσσερα καινούργια θερινά σινεμά την Αθήνα

Αυτή τη φορά, η Weird Wave επενδύει στη δική της γειτονιά, την Κυψέλη, μια πολυπολιτισμική και ιστορική περιοχή της Αθήνας που έχει στερηθεί εδώ και χρόνια τη μαγεία του σινεμά. Βασικός στόχος της Weird Wave είναι πάντα ο ίδιος: να εμπλουτίσει την πολιτιστική ζωή της περιοχής και να ομορφύνει τα βράδια των Αθηναίων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαύσουν ταινίες πρώτης προβολής από τον εκλεκτικό κατάλογό της.

Φέτος το καλοκαίρι, το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τις ταινίες:

· Ο Πρόεδρος Με τον Ρικάρντο Νταρίν στον πρωταγωνιστικό ρόλο

· Ο Λαβύρινθος του Πάνα Η μεγάλη επιτυχία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο σε επανέκδοση

· Αναζητώντας τον Ερικ Η κωμωδία του Κεν Λόουτς με τον Ερίκ Καντονά

· Για Καλό και για Κακό Μια έξυπνη και ανατρεπτική κωμωδία

· Δεν θα Συμπεθεριάσουμε Ποτέ! Η Νο.1 ιταλική κωμωδία της χρονιάς

· Η Γειτόνισσα Η πρώτη κωμωδία της Σοφί Μαρσό

· Τσε: Ο Αργεντίνος Η βιογραφία του Τσε από τον Στίβεν Σόντερμπεργκ

· Τσε: Ο Επαναστάτης Το δεύτερο μέρος της βιογραφίας του Τσε Γκεβάρα

· Το Ατελιέ Από τον βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα Λοράν Καντέ

Μπες στη δροσιά! Τέσσερα καινούργια θερινά σινεμά την Αθήνα - εικόνα 2

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Στέλλα έχει προϊστορία: αποτελεί συνέχεια του Πιγκάλ που άνοιξε το 1969 και λειτούργησε ανελλιπώς για 21 καλοκαίρια, μέχρι το 1989. Μετονομάστηκε σε Δημοτικό Κινηματογράφο Στέλλα το 1992, όταν ξανάνοιξε από τον Δήμο Αθηναίων, και έκλεισε τις πόρτες του το 2010. Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Στέλλα επιστρέφει, με πάνω από 200 καθίσματα, ανανεωμένος και έτοιμος να υποδεχτεί παλιούς θαμώνες και νέους κινηματογραφόφιλους εκεί που ήταν πάντα: στο νούμερο 34 της οδού Τενέδου, στη Φωκίωνος Νέγρη.

Άνεσις

Η εντυπωσιακή ταράτσα του κινηματογράφου Άνεσις επαναλειτουργεί μετά από ένα χρόνο ανακαινισμένο και με ποπ αισθητική. Η είσοδος γίνεται με εισιτήριο γνωριμίας και τη Feelgood Entertainment στη λειτουργία και την επιμέλεια του προγράμματός του.

Σε μια εποχή που το να ανοίγει (ξανά) ένας κινηματογράφος είναι μια ευτυχής στιγμή, το ότι αυτός ο κινηματογράφος είναι η επαναλειτουργία του Ανεσις στην οδό Κηφισίας φέρνει διπλή χαρά. Μετά από ένα χρόνο απουσίας, μια από τις πιο θρυλικές ταράτσες της Αθήνας γίνεται πάλι το σινεμά που αγαπήσαμε, υπό την επιμέλεια της Feelgood Entertainment. Ο κινηματογράφος έχει εγκαινιάσει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για όλο το καλοκαίρι από ταινίες πρώτης προβολής, θεματικές βραδιές και εκπλήξεις.

Μπες στη δροσιά! Τέσσερα καινούργια θερινά σινεμά την Αθήνα - εικόνα 3

Μπες στη δροσιά! Τέσσερα καινούργια θερινά σινεμά την Αθήνα - εικόνα 4

Ο κινηματογράφος Aνεσις συστήθηκε για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό το 1943, στον αριθμό 14 της Λεωφόρου Κηφισίας στους Αμπελόκηπους. Με ιστορία που μετράει σχεδόν 75 χρόνια, το Ανεσις, χαρακτηριστικό δείγμα του μοντέρνου αρχιτεκτονικού κινήματος, ξεκίνησε ως θερινό σινεμά, και στις αρχές του ’60 εγκαινίασε και την χειμερινή του αίθουσα, η οποία σήμερα λειτουργεί ως θέατρο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το Αθηνόραμα μιλούσε για τον «άνετο εξώστη» της Αθήνας, ενώ η ταράτσα του έχει κριθεί διατηρητέα από το 1997. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για το Aνεσις στο εγχειρίδιο του Δημήτρη Φύσσα «Τα Σινεμά της Αθήνας 1896-2013: Ιστορίες του Αστικού Τοπίου».

Αριάν

Από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επιτυχημένα στο χώρο του κινηματογράφου έγινε πραγματικότητα η αναβίωση του ιστορικού και αγαπημένου κινηματογράφου της Γλυφάδας, Αριάν, που είχε παραμείνει κλειστός για περισσότερα από 30 χρόνια. Και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Αυτό το Σάββατο 9 Ιουνίου, το θερινό σινεμά Αριάν άνοιξε και πάλι τις πόρτες του, πλήρως ανανεωμένο και ανακαινισμένο και σίγουρα θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ήρθε για να δώσει μια νέα πνοή διασκέδασης στην περιοχή της Γλυφάδας. Το σινεμά έχει 300 θέσεις, οι οποίες θα είναι αριθμημένες. Πολύ σημαντικό, διότι θα μπορείς να προαγοράσεις χωρίς επιβάρυνση το εισιτήριο σου στο www.ariancinema.gr αποφασίζοντας που θέλεις να καθίσεις και δεν θα χρειάζεται να φτάνεις μια ώρα νωρίτερα για να πιάσεις θέση,

Μπες στη δροσιά! Τέσσερα καινούργια θερινά σινεμά την Αθήνα - εικόνα 5

Έχει τη μεγαλύτερη πανοραμική οθόνη προδιαγραφών DCI θερινού σινεμά που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Το κυλικείο του θα είναι απλά απολαυστικό και θα μπορούμε να απολαύσουμε γευστικά snacks και παγωμένα αναψυκτικά, μπύρες και ποτά. Ό,τι πρέπει για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια. Η διάταξη του χώρου, όπως θα διαπιστώσετε, είναι επίσης μοναδική. Εκτός από τις κλασικές καρέκλες σκηνοθέτη, μπορεί κανείς να επιλέξει ψηλές καρέκλες σκηνοθέτη, “ξαπλώστρες πουφ”, να κλείσει θέσεις σε ειδικά θεωρεία, ή ακόμα και να εξασφαλίσει την θέση του στις κερκίδες με τις Premium πολυθρόνες. Ακόμα μια παρέα, έως 5 άτομα, θα έχει την δυνατότητα να κλείσει αποκλειστικά κρεβάτι/καναπέ που θα βρίσκεται πίσω πίσω.

Μπες στη δροσιά! Τέσσερα καινούργια θερινά σινεμά την Αθήνα - εικόνα 6

Μια πραγματικά ξεχωριστή πρόταση για σινεμά. Ένα μέρος όπου θα μπορείτε να απολαύσετε τις αγαπημένες σας ταινίες, να δροσιστείτε με μια παγωμένη μπύρα, “να χαλαρώσετε κάτω από τα αστέρια βλέποντας αστέρια” και να περάσετε τέλεια.

Αλεξάνδρα

Μία αίθουσα κάτω από τα αστέρια, μια ιστορία γεμάτη κινηματογραφικό μυστήριο και μια νέα αισθητική, ιδιαίτερα νοσταλγική που μας ταξιδεύει! Αυτό είναι το Cine Αλεξάνδρα που φέτος μας υποδέχεται πλήρως ανακαινισμένο και ανανεωμένο και μας καλώς ορίζει σε μια νέα εποχή κινηματογραφικής απόλαυσης υπό το φως του φεγγαριού! Ο νέος χώρος διακρίνεται για το ατμοσφαιρικό του περιβάλλον και μια έκδηλη νοσταλγική διάθεση που σκοπό έχει να αναδείξει τη θερινή προβολή σε καλοκαιρινή βιωματική εμπειρία!

Μπες στη δροσιά! Τέσσερα καινούργια θερινά σινεμά την Αθήνα - εικόνα 7

Οι σινεφίλ αλλά και όσοι αγαπούν τον κινηματογράφο και το θερινό σινεμά, αυτό το καλοκαίρι θα βρουν στο Cine Αλεξάνδρα, μερικές από τις καλύτερες και παγκοσμίως βραβευμένες ταινίες αλλά και ένα πρόγραμμα ταινιών που θα καλύψει και τους πιο απαιτητικούς του είδους.

Διασκέδαση, ψυχαγωγία μα κυρίως νοσταλγικό ταξίδι σε μονοπάτια που μόνο η μαγεία του θερινού σινεμά μπορεί να σε ταξιδέψει, είναι η υπόσχεση που δίνει ολόκληρη η ομάδα ανθρώπων που εργάζεται πίσω από το νέο project του Cine Αλεξάνδρα, καθώς φέτος:

Ο χώρος απέκτησε νέα ταυτότητα, που αναδεικνύει την προσωπικότητα και το στυλ που αρμόζει σε ένα καθαρόαιμο θερινό σινεμά. Ο τεχνικός εξοπλισμός προβολής και ήχου αντικαταστάθηκε με νέο, ολοκαίνουργιο που εγγυάται κινηματογραφική εμπειρία υψηλών απαιτήσεων! Προστέθηκε ειδικά διαμορφωμένος, στεγασμένος χώρος για προστασία από τη βροχή και το Bar εμπλουτίστηκε με νέα προϊόντα και επιλογές όπως κοκτέιλ, ροφήματα και σνακς, κάνοντας ακόμη πιο γευστικές τις κινηματογραφικές βραδιές μας!

Ας ξεκινήσουν οι βραδιές γεμάτες καλό, αυθεντικό, θερινό σινεμά κάτω από τον Αττικό ουρανό για μοναδικές κινηματογραφικές προβολές!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟΝ ALPHA 25 Απρ 2024 | 11:24

"Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα" έρχεται για να... "γκρεμίσει" την ελληνική tv - Οι πρώτες φωτό

Η Τζέλα Δελαφράγκα, για την ακρίβεια η "κατάρα της", επιστρέφει!

ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ 25 Απρ 2024 | 10:21

Οι 3+1 εξαιρετικές παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία πριν το Πάσχα και δεν πρέπει να χάσετε

Έχοντας κερδίσει κοινό και κριτικούς, ολοκληρώνουν με μεγάλη επιτυχία τις παραστάσεις τους τέσσερα εξαιρετικά έργα, στις δύο σκηνές του Θεάτρου Τέχνης.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ 24 Απρ 2024 | 15:20

Πώς σχολιάζουν οι Ελληνες Αρχαιολόγοι την αποκάλυψη των Ιταλών για τον τάφο του Πλάτωνα- Τα ξέραμε ήδη

"Το ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρισκόταν στην Ακαδημία δεν είναι κάτι άγνωστο για τους αρχαιολόγους" δήλωσε ο αρχαιολόγος Κώστας Πασχαλίδης.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 23 Απρ 2024 | 19:01

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης: Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΑΠΥΡΟΥΣ 23 Απρ 2024 | 13:28

Σπουδαία ανακάλυψη: Ιταλοί ερευνητές εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα στην "Ακαδημία Πλάτωνος"

Σύμφωνα με την ιταλική έρευνα, ο Πλάτωνας ενταφιάστηκε στην "Ακαδημία" που φέρει το όνομά του στην Αθήνα, σε κήπο πλησίον του "ναού των Μουσών".

ADAGIO – ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Απρ 2024 | 17:02

Μέγαρο Μουσικής: Johann Sebastian Bach - Τα κατά Ματθαίον Πάθη

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 20:30

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ DJ 20 Απρ 2024 | 18:58

Έφυγε από την ζωή ο Αλέξανδρος Πέρρος: Μεσουράνησε στην ελληνική ροκ σκηνή - Το αντίο της μπάντας του

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο για την χαμό του μουσικού από την Θεσσαλονίκη.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ 20 Απρ 2024 | 11:02

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη

Η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20/4 17 Απρ 2024 | 18:56

Εικαστική έκθεση "Η Τέχνη Είναι το Δέντρο της Ζωής" στο Κολωνάκι - Η 17χρονη ζωγράφος και η μητέρα της

"Η Τέχνη Είναι το Δέντρο της Ζωής": Ομαδική έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στο Κολωνάκι μέχρι τις 20 Απριλίου - Συμμετέχουν η 17χρονη Δήμητρα Λουκά με το ξεχωριστό ταλέντο και η μητέρα της

ΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ ΟΜΠΟΕ ΤΟΥΜΠΑ ΤΡΟΜΠΕΤΑ ΦΑΓΚΟΤΟ ΦΛΑΟΥΤΟ 17 Απρ 2024 | 14:50

Μέγαρο Μουσικής: Το Σαββατοκύριακο των Πνευστών - Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Απριλίου

Ένα ξεχωριστό μουσικό διήμερο με έξι συναυλίες και ρεσιτάλ από καταξιωμένους έλληνες και ξένους σολίστ.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 16 Απρ 2024 | 18:44

Ενας Τούρκος στην Ακαδημία Αθηνών- Ποιος είναι ο σπουδαίος γιατρός Μεχμέτ Χαμπεράλ που γίνεται δεκτός στο Ιδρυμα

Ο Τούρκος γιατρός και καθηγητές Μεχμέτ Χαμπεράλ θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών σαν Ξένος Εταίρος

ΣΤΟ Α ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 16 Απρ 2024 | 12:27

Γιάννης Φέρτης: Τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό - Συντετριμμένη η Μαρίνα Ψάλτη [εικόνες]

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του Γιάννη Φέρτη βρέθηκαν από νωρίς στο Α’ Νεκροταφείο, ενώ συγκινημένη ήταν και η τελευταία σύζυγος του ηθοποιού, Μαρίνα Ψάλτη.

ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 15 Απρ 2024 | 12:29

Σταμάτης Σπανουδάκης: "Για τον Αλέξανδρο και τους Αετούς" με τον Βασίλη Σαλέα

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης, μετά από τις sold out συναυλίες στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, θα εμφανιστεί για μία ακόμα φορά μπροστά στο κοινό της Αθήνας