Follow us

Πέραμα: Νεκροταφείο πλοίων και ονείρων

Σε διαδικασία απόσυρσης 6 εγκαταλειμμένων πλοίων μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού προχωρά ο ΟΛΠ, ενώ η κρίση έχει νεκρώσει τη Ζώνη και οι ναυπηγοί διαμαρτύρονται.

Πέραμα: Νεκροταφείο πλοίων και ονείρων

Τρία πλοία και τρία μικρά αλιευτικά σκάφη είναι ο επόμενος στόχος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στο Πέραμα και το Κερατσίνι, στο πλαίσιο της προσπάθειας απόσυρσης των επικίνδυνων εγκαταλειμμένων καραβιών από την περιοχή ευθύνης του. Με την κάμερα του TheTOC κάναμε ένα μικρό οδοιπορικό στο Πέραμα, βρήκαμε τα τρία μεγάλα σκαριά που έχουν αφεθεί στην τύχη τους, μιλήσαμε με ανθρώπους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και του λιμανιού. Η εικόνα από τα κουφάρια των μικρών και των μεγάλων σκαφών, πλάι στο λιμανάκι των ψαράδων είναι αποκαρδιωτική, αποτυπώνει, όμως, την σκληρή πραγματικότητα, καθώς δεκάδες οικογένειες που εργάζονταν στα πλοία αυτά, σήμερα αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Ο ΟΛΠ έχει απομακρύνει πάνω από 100 παρατημένα και βυθισμένα πλοία από το λιμάνι, τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους πλοιοκτήτες σε αδιέξοδο, που εγκαταλείπουν ακόμη τα πλοία τους, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα έξοδα συντήρησης και επισκευών.

Από την άλλη πλευρά, τα σκάφη αυτά αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, αλλά και το περιβάλλον. Κάποια, μάλιστα, από αυτά εγκαταλείφθηκαν από τους πτωχευμένους ιδιοκτήτες τους στα μικρά ναυπηγεία του Περάματος, δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα, τόσο στη διεξαγωγή των εργασιών τους, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, καθώς οι ναυπηγοί θεωρούνται υπεύθυνοι και πληρώνουν απ' την τσέπη τους για να τα κρατούν με ασφάλεια στη θέση τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr