Καθαρό σπίτι: Έξυπνες και χρηστικές συμβουλές που θα σου χρειαστούν

Το σπίτι μας θέλουμε να είναι καθαρό, να μυρίζει υπέροχα, να μας φτιάχνει τη διάθεση και την ψυχολογία. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η προσεγμένη διακόσμηση, αλλά και η περιποίησή του. Θέλουμε έναν χώρο που θα μπαίνουμε και θα χαμογελάει το μέσα μας… Θα ηρεμούμε και θα νιώθουμε όμορφα. Για αυτό λοιπόν χρειαζόμαστε τις παρακάτω συμβουλές καθαριότητας. Για πάμε…

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ
-Από τα δωμάτια
Για να διώξεις τις άσχημες μυρωδιές από κάποιο δωμάτιο βάλε μία κατσαρόλα με βραστό ξύδι στο κέντρο του δωματίου. Το ξύδι θα διώξει κάθε άσχημη μυρωδιά από το δωμάτιο και μετά όταν θα ανάψεις τα κεριά σου θα δημιουργήσεις την τέλεια ατμόσφαιρα!

-Από την τουαλέτα
Άναψε ένα, δύο ή περισσότερα σπίρτα (ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η τουαλέτα σου) και άφησέ τα μέσα να καούν. Θα δεις ότι θα εξαφανίσει κάθε δυσάρεστη μυρωδιά από το χώρο.

-Διώξε τη μυρωδιά από το τσιγάρο
Για να απαλλαχθείς από την άσχημη μυρωδιά του τσιγάρου από το χώρο σου, τότε άναψε κεριά… πολλά κεριά! Η φλόγα του κεριού έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει τη δυσάρεστη μυρωδιά του τσιγάρου από όλους τους χώρους. Εκτός από αυτό όμως τα κεριά προσφέρουν ρομαντικότητα αλλά και λίγο φως -όσο χρειάζεται.

-Αρωμάτισε το κλιματιστικό σου!
Υπάρχει ένα μυστικό για να μυρίσει ανάβοντας το κλιματιστικό όμορφα ο χώρος σου. Βάλε μερικές φλούδες πορτοκαλιού πάνω στο μηχάνημα!

 

ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
-Πώς να γυαλίσεις τα κρυστάλλινα βάζα
Αν τα βάζα που έχεις στο καθιστικό δεν καθαρίζουν απόλυτα και είναι λίγο θαμπά, υπάρχει λύση για να απαλλαγείς από την ταλαιπωρία. Αρχικά ξέπλυνε το βάζο με ξύδι και πασπάλισε με αλάτι. Μετά από λίγες ώρες ξέβγαλε με νερό και τρίψε τους λεκέδες που δεν έχουν φύγει με μια παλιά οδοντόβουρτσα!

-Πως θα αστράψουν τα τζάμια σου
Ή θα βουτήξεις ένα πανάκι σε άσπρο ξύδι ή κρύο τσάι και θα τρίψεις τα τζάμια σου ή με μία βρεγμένη εφημερίδα (όχι με γλασέ χαρτί). Γρήγορα και εύκολα θα λάμψουν τα τζάμια σου!

-Για να καθαρίσει απόλυτα το γυάλινο τραπέζι
Για να λάμψει το γυάλινο τραπέζι σου ρίξε επάνω λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού και τρίψε με μία χαρτοπετσέτα. Μέσα σε λίγα μόνο λεπτά θα κάνεις το τραπέζι σου να αστράφτει!

-Πώς να καθαρίσεις τις μαρμάρινες επιφάνειες
Αν το μαρμάρινο πάτωμά σου είναι αρκετά λερωμένο και δυσκολεύεσαι να βγάλεις τις βρωμιές, τότε διάλυσε σε νερό λίγο σαπούνι μασσαλίας σε σκόνη. Στη συνέχεια αφού το πλύνεις, ξέβγαλε και τρίψε με ένα μάλλινο πανί για να εξασφαλίσεις όλες τις θαμπάδες. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό!

-Πώς να γυαλίσεις τα ξύλινα έπιπλα
Για τα ξύλινα έπιπλα υπάρχουν 2 τρόποι: Ο ένας είναι να προσθέσεις χοντρό αλάτι φαγητού μέσα σε λίγο λάδι και αφού διαλυθεί τελείως το αλάτι να τρίψεις με ένα πανί πολύ καλά το έπιπλο μέχρι να γυαλίσει και ο άλλος είναι αντί για αλάτι να προσθέσεις ξύδι σε ίση ποσότητα με το λάδι και να τρίψεις πάλι με ένα πανάκι. Και οι 2 τρόποι είναι αποτελεσματικοί!

-Πώς να καθαρίσεις τους βελούδινους καναπέδες
Για να διατηρείς πάντα καθαρό τον βελούδινο καναπέ σου, θα πρέπει μία φορά την εβδομάδα να τον τρίβεις με υγρό πανάκι -όπως αυτό που τρίβεις το αυτοκίνητο- και μετά να τον σκουπίσεις καλά με ένα βαμβακερό πανί. Έτσι θα φαίνεται σαν να είναι καινούριος όπως τότε που τον αγόρασες!

-Τρίζει το πάτωμα;
Για να μην τρίζει το πάτωμά σου, αρκεί μόνο να ρίξεις λίγο ταλκ ανάμεσα στα ξύλα που έχουν ξεχωρίσει. Θα δεις ότι δεν θα τρίζει πια και θα μπορείς να περπατάς πιο άνετα μέσα στο σπίτι!

-Πώς να καθαρίσεις τις κουρτίνες του μπάνιου;
Είναι γνωστό ότι οι κουρτίνες μπάνιου φαίνονται σχεδόν πάντα λερωμένες από τα άλατα και τις σαπουνάδες, αλλά δεν είναι. Για να μην υπάρχουν λεκέδες πάνω στην κουρτίνα μπορείς να την πλύνεις στο πλυντήριο και μετά να την κρεμάσεις βρεγμένη στη θέση της. Έτσι θα φαίνεται και καθαρή και ατσαλάκωτη!

-Θαμπώνουν οι καθρέφτες όταν κάνεις μπάνιο;
Μπορούν πολύ εύκολα να ξεθαμπώσουν γρήγορα οι καθρέφτες σου στον μπάνιο με ένα απλό τρόπο. Πάρε ένα μαλακό πανάκι και βάλε πάνω μερικές σταγόνες από υγρό πιάτων. Έτσι θα είναι λαμπεροί όπως πριν κάνεις μπάνιο!

-Τι μπορείς να κάνεις για να μην μαραθούν τα λουλούδια;
Μπορείς πολύ εύκολα να τα διατηρήσεις λίγο ακόμα αρκεί να βάλεις μέσα στο νερό τους λίγο χυμό λεμονιού!

 

Read More

And More