Rooftop Residences: Οι πρώτες κατοικίες των Herzog & de Meuron στις Η.Π.Α. είναι γεγονός

Για ακόμη μια φορά, το κορυφαίο ελβετικό αρχιτεκτονικό γραφείο, Herzog & de Meuron, καταφέρνει να δημιουργήσει ένα masterpiece, απολύτως ταιριαστό τόσο στον τόπο κατασκευής του, όσο και στο ίδιο το δημιουργικό γραφείο που φημίζεται για την πρωτοποριακή θεώρηση της αρχιτεκτονικής! Και κάπως έτσι, “γεννήθηκαν” δύο δίδυμες κατοικίες στο Miami, εντελώς αποκομμένες από το εξωτερικό περιβάλλον τους, οι οποίες μάλιστα αποτελούν τα πρώτα οικιστικά έργα των Herzog & de Meuron στις Η.Π.Α.! Οι… εσωστρεφείς και υπερπολυτελείς μονοκατοικίες ονομάστηκαν Rooftop Residences, μιας και ο μόνος τρόπος επαφής τους με το εξωτερικό περιβάλλον γίνεται μέσω της οροφής τους, ενώ την ίδια στιγμή το συνολικό rooftop του κτιρίου που περιέχει τα δύο σπίτια είναι κατάφυτο σε ένα εγχείρημα να αποκτήσει το κτίσμα ενεργειακή αυτονομία.

Το ιδιόμορφο συγκρότημα κατοικιών χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, ενώ πλέον έχει δοθεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο προς πώληση, έναντι $2.999 εκατομμυρίων για το κάθε σπίτι. Άλλωστε, οι δύο οικίες επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των πολλαπλών κήπων που σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα τοπίου Raymond Jungles και απλώνονται σε διάσπαρτα σημεία των ακάλυπτων χώρων, αλλά και ανάμεσά τους!

Η κατοικία 2 είναι εκείνη που έκανε το ντεμπούτο της στο διαδίκτυο, με συνολική έκταση 375 τ.μ., τρία υπνοδωμάτια και τέσσερα μπάνια! Στους εσωτερικούς χώρους, βλέπουμε ότι έχουν προτιμηθεί οι απλές, αλλά ταυτόχρονα sleek χρωματικές επιλογές και υφές, ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυτελές, αλλά και homy αποτέλεσμα! Επίσης, βασικό ρόλο στο interior design παίζουν τα φυσικά υλικά, με ιδιαίτερη έμφαση στο ξύλο και το μάρμαρο, αλλά και το δέρμα με το μαλλί να ακολουθούν σε μικρή απόσταση.

Όλοι οι χώροι των Rooftop Residences “λούζονται” από το φυσικό φως, παρά την ανυπαρξία επαφής με το εξωτερικό περιβάλλον, χάρη στους πολλαπλούς κήπους που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη την έκταση του κτιρίου, αλλά και λόγω των κατάφυτων ταρατσών του συνολικού κτιρίου!

Read More

And More