Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ο πρώτος του έρωτας και η σχέση του με τη Νατάσα Καλογρίδη – «Αν δεν με είχε επιλέξει, δεν θα ήμουν τώρα εδώ»

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος σπάνια δίνει συνεντεύξεις και έχει επιλέξει εδώ και αρκετά χρόνια να μη μιλά για την προσωπική του ζωή. Το τελευταίο, όμως, διάστημα σχεδόν καθημερινά βλέπει το όνομά του στα πρωτοσέλιδα, μετά την αποκάλυψη ότι διατηρεί σχέση με την γνωστή ηθοποιό, Νατάσα Καλογρίδη, μόλις μερικούς μήνες μετά την απώλεια της Ζωής Λάσκαρη. Σε μία σπάνια εξομολόγησή του στον Δημήτρη Δανίκα και στο Πρώτο Θέμα μιλάει για τον πρώτο έρωτα της ζωής του, την Αλίσια, για την πολυγαμία αλλά και για τη Νατάσα του.

Ο πρώτος έρωτας της ζωής του

“Φυσικά η Αλίσια. Η Αλίσια από την Βραζιλία. Είχε έρθει να δει την Ελλάδα. Έτσι, εντελώς τυχαία έπεσα πάνω της, έτσι την ερωτεύτηκα και σχεδόν αμέσως, το 1966, την παντρεύτηκα. Εγώ την ανακάλυψα. Εκείνη με επέλεξε” εξομολογείται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και συνεχίζει “Τον Ιούλιο του 1967 δραπετεύουμε από την Αθήνα των πραξικοπηματιών και καταλήγουμε μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού. Ο πατέρας της Αλίσια ήταν Βραζιλιάνος, η μητέρα της Αμερικανίδα. Στο μεταξύ, ο πατέρας μου ήταν φυλακή. Λόγω δημοκρατικών φρονημάτων. Στο Λονδίνο, για τα προς το ζην, η Αλίσια επιδίδεται στο μόντελινγκ. Ο γάμος αυτός κράτησε επτά χρόνια. Απ’ αυτό τον γάμο προέκυψαν τα δύο πρώτα παιδιά μου, ο γιος μου Ιάσων, σήμερα κοντά στα 50 και η κόρη μου Μαρία, τρία χρόνια νεότερή του.

Η κόρη του Μαρία από τον πρώτο του γάμο

Η Ζωή του και η πολυγαμία

“Σαράντα και ένα χρόνια η κοινή μας ζωή. Κι αν δεν “έφευγε” πάλι σήμερα, αύριο και μεθαύριο, πάλι μαζί θα ήμασταν. Να είσαι σίγουρος. Η μοναδική Ζωή”.

Και ποια η συνταγή για τη διατήρηση μιας τέτοιας πολυετούς σχέσης; “Δεν πιστεύω ότι ο Άνδρας αλλά και η Γυναίκα είναι μονογαμικά όντα”. Εννοείς ότι η σεξουαλική σχέση… “Αποφεύγω τον όρο “σεξουαλική” και προτιμώ το “αισθησιακή”, απαντά στον Δημήτρη Δανίκα και συνεχίζει “Το συναίσθημα προκαλεί σεβασμό, έτσι διαρκεί και διαιωνίζεται μία σχέση. Άλλωστε πιστεύω ότι στον Άνδρα λειτουργεί περισσότερο ο πειρασμός, ενώ η Γυναίκα είναι πιο προσηλωμένη στο συναίσθημα. Όταν το συναίσθημα λειτουργεί, τότε είναι απόρθητο από την οποιαδήποτε παράλληλη σχέση. Κι έτσι το συναίσθημα αποκλείει, κάνει φραγή στην οποιαδήποτε αισθησιακή, παράλληλη, γνωριμία”.

Η Νατάσα Καλογρίδη

“Μια υπέροχη σχέση” δηλώνει και προσθέτει “Είμαι αθεράπευτα εγκλωβισμένος στην εφηβεία μου. Όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο αισθάνομαι εγκλωβισμένος στις ανησυχίες ενός εφήβου. Άλλωστε, πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι. Πολλοί εγκαταλείπουν την επαφή με την εφηβεία τους. Από το λεξιλόγιό μου έχω διαγράψει τη λέξη “πλήττω”. Αν η Νατάσα δεν με είχε επιλέξει, δεν θα ήμουν τώρα εδώ. Μπορείς να είσαι οδηγός σε μία σχέση, αλλά ποτέ να μην πιστέψεις ότι είσαι το αφεντικό”.

Read More

And More