Σε “χτύπησε” η γρίπη; Αυτές οι τροφές θα σε ανακουφίσουν!

Η μέρα που περίμενες τόσο καιρό επιτέλους έφθασε. Η μέρα σου. Εκείνη που θα αφιερώσεις στον εαυτό σου. Είτε βγεις έξω και απολαύσεις ένα ποτό με τους φίλους σου είτε απλά χαλαρώσεις σπίτι σου. Υπάρχει, όμως, ένα μεγάλο πρόβλημα. Ότι, πέρα από το ρεπό, σου “χτύπησε” την πόρτα (και τον οργανισμό) και η γρίπη.

Και, φυσικά, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Πέρα από το κουκουλωθείς με την κουβέρτα σου και να κάτσεις στον καναπέ του σπιτιού σου. Θα χρειαστείς χαρτομάντιλα, χάπια και οτιδήποτε ταιριάζει στο mood της γρίπης. Πέρα, όμως, από αυτά, υπάρχουν μερικές τροφές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να φωνάξεις: “Bye, Bye γρίπη”. Ναι, έτσι υποστηρίζουν οι ειδικοί και πρόσφατες έρευνες. Και για το λένε, σίγουρα κάτι θα γνωρίζουν. Ας δούμε, όμως, ποιες είναι αυτές οι θαυματουργές (και φυσικά must – have) τροφές:

– Κοτόσουπα. Πόσο απίστευτο ότι το κλασσικό “φάρμακο” της μαμάς και της γιαγιάς σου για κάθε αρρώστια επιβεβαιώνεται και επιστημονικά; Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η κοτόσουπα είναι θρεπτική, ενυδατική και έχει ελαφριά αντιφλεγμονώδη δράση. Ειδικότερα, αν ρίξεις λίγο λεμόνι στη σούπα σου, ετοιμάσου να εξοντώσεις τα βακτήρια από το λαιμό σου και να νικήσεις τον πονόλαιμο.

– Σκόρδο. Αν το αντέχεις, μπορεί να αποτελέσει καλή επιλογή ως καρύκευμα σε τροφές όπως η σούπα. Μόνο τυχαία, λοιπόν, δεν έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο φυσικό φάρμακο του μπουκώματος της μύτης.

– Τζίντζερ. Είτε στη φυσική του μορφή είτε σε σκόνη, το τζίντζερ αποτελεί σπιτικό ‘γιατρικό’ που συχνά χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Μάλιστα, μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι μπορεί να ρίξει λίγο τις θερμοκρασίες του πυρετού σου.

– Μέλι. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες, θα απαλύνει το λαιμό σου και επιτέλους θα μπορείς να καταπιείς χωρίς πόνο.

– Γιαούρτι. Θέλω να μου αφιερώσεις δέκα δευτερόλεπτα και να κρατήσεις κάτι στο μυαλό σου: Μπορεί το γιαούρτι να μην απαλύνει τον πόνο, όμως, μπλοκάρει την αναπαραγωγή των ιών που εισβάλλουν στο σώμα σου όταν αρρωσταίνει.

– Κόκκινο κρασί.  Απίστευτο και, όμως, ιατρικά αληθινό. Οι πολυφαινόλες που περιέχει ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού αποτρέπουν τον πολλαπλασιασμό του ιού στον οργανισμό.

– Μπανάνα. Αν την απολαμβάνεις, ούτως ή άλλως για δεκατιανό, τότε συνέχισε να το κάνεις και την περίοδο που σε ταλαιπωρεί η γρίπη. Γιατί όμως; Η μπανάνα θα σε απαλλάξει από τις ενδεχόμενες ζαλάδες που συχνά προκαλούν τα χάπια στο στομάχι σου.

– Ζεστό Τσάι. Το συγκεκριμένο ρόφημα έχει διπλή δράση. Από τη μία, προσφέρει τα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη νόσο. Από την άλλη, αν βάλεις το πρόσωπο σου πάνω από την τσαγιέρα, ετοιμάσου να νιώσεις τη μύτη σου πιο ανάλαφρη από ποτέ. Για, ακόμα, καλύτερο αποτέλεσμα, πρόσθεσε λίγο μέλι και θυμάρι.

 

Read More

And More