6 ξεπερασμένοι κανόνες styling που δεν πρέπει να ακολουθείς πια

Oι αληθινοί fashionistas δεν ακολουθούν ποτέ κανόνες, αλλά το ένστικτό τους, το οποίο άλλωστε ξεχωρίζει αμέσως τα super trends και τα βάζει στην ζωή τους με τρόπο που δεν “φωνάζει”. Σίγουρα υπάρχουν κάποια στοιχεία που δίνουν extra πόντους στις εμφανίσεις σου και δηλώνουν πόσο υψηλό γούστο έχεις, αλλά και κάποια άλλοι κανόνες που απλά δεν πρέπει να ακολουθείς πια.

Σήμερα το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο σε έξι ξεπερασμένους κανόνες του styling, που δεν πρέπει να ακολουθείς, γιατί πολύ απλά δεν ισχύουν πλέον, ανήκουν στο παρελθόν και κάθε σύγχρονο κορίτσι δεν πρέπει να τους υπακούει πια. Εγώ οφείλω να σε ενημερώσω και να σου πω τι δεν κάνουμε, όχι γιατί είναι λάθος, αλλά γιατί είναι ξεπερασμένο (ακόμη χειρότερο!) και εσύ που θέλεις να είσαι πάντα ενημερωμένη πρέπει να ξέρεις τα new rules.

1. Δεν συνδυάζουμε ποτέ διαφορετικά prints

Και όμως, την σημερινή εποχή το αντίθετο δίνει extra styling πόντους στις τολμηρές, που μπορούν να δημιουργούν σύνολα με διαφορετικά prints. Πόσες φορές έχεις ζηλέψει εμφανίσεις που στηρίζονται στον ακριβώς αντίθετο κανόνα; Leopard με floral σε μία άλλη εποχή ίσως να έφερνε πονοκέφαλο, όμως τώρα φέρνει πολλά like! Το μυστικό σε αυτή την παράτολμη σύνδεση είναι να υπάρχει μία κοινή παλέτα στα χρώματα που έχουν τα prints, τα οποία θα βοηθήσουν στην ισορροπία του look.

2. Tα sequin κομμάτια είναι μόνο για επίσημες εμφανίσεις

Παγιέτα, λάμψη και λαμπερές αποχρώσεις, αν τα έχεις στο μυαλό σου μόνο για τα party των γιορτών, πρέπει να κάνεις ένα update. Πλέον τα λαμπερά κομμάτι απενοχοποιούνται και εισβάλουν στο καθημερινό σου πρόγραμμα με urban style. Το styling tip που πρέπει να ξέρεις είναι ένα και μοναδικό: πάντα τα συνδυάζεις με basic top, t-shirt, λευκό πουκάμισο ή ένα ωραίο πουλόβερ θα δώσουν στο party item σου μία daily εικόνα.

3. Τα παπούτσια σου πρέπει να ταιριάζουν με την τσάντα σου

Το matchy-matchy αυτό δεν ισχύει πια, αφού τα it girls δίνουν ένα πιο fresh style κάνοντας συνδυασμούς που δεν περιμένεις, παίζοντας με τα χρώματα και το ύφος και δίνοντας στα αξεσουάρ άλλο “αέρα”, που δεν ακολουθεί τους παλιούς κανόνες. Μία μαύρη γόβα συνδυάζεται με μια color bag, ενώ ένα λευκό πέδιλο δείχνει πιο cool με μία camel δερμάτινη τσάντα.

4. Δεν πρέπει να φοράς χρυσά με ασημένια κοσμήματα

Στην εποχή του layering, αυτός ο κανόνας απλά δεν στέκει, αφού όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά! Και σίγουρα τα χρυσά με τα ασημένια είναι η βάση για ένα layering κοσμημάτων, αφού τα κορίτσια προσθέτουν κοσμήματα με κοχύλια ή με χάντρες.

5. Το σωστό νούμερο… μετράει

Mετρούσε παλιά, αλλά από όταν το oversized μπήκε στην ζωή μας -και μάλιστα ως ένα από τα βασικά fashion rules-, αυτά δεν μπορούν να ισχύουν. Σακάκια, παντελόνια, αλλά και φορέματα σε άνετες γραμμές καθορίζουν την νέα urban αισθητική που κάνει την διαφορά.

6. Επενδύεις μεγάλα ποσά μόνο σε πολυτελή κομμάτια

Με άλλα λόγια: δίνεις χρήματα σε κομμάτια που φοράς δύο φορές τον χρόνο. Όχι, τα πράγματα έχουν αλλάξει και όσο περισσότερα χρήματα επενδύεις σε κομμάτια που φοράς πιο συχνά, τόσο ανεβάζεις την ποιότητα στον καθημερινό σου style. Eνα ακριβό σακάκι ή παλτό, ακόμη και ένα μοχέρ πουλόβερ ή ένα μεταξωτό πουκάμισο είναι πολύ πιο χρήσιμα από ένα lux φόρεμα.

Read More

And More