Πώς να κρατήσεις τον εαυτό σου σε εγρήγορση τώρα που δουλεύεις από το σπίτι. Μερικά beauty tips!

Με μια πρώτη ανάγνωση αυτό το θέμα ίσως να μην έχει συνάφεια με το beauty. Αλλά να που εγώ που το γράφω είμαι beauty editor, αυτή εδώ είναι μια beauty στήλη και παρακάτω θα δεις- μεταξύ άλλων- και μερικά beauty tips που θα σε βοηθήσουν να έχεις καλύτερη απόδοση αν εργάζεσαι από το σπίτι.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα πράγματα έχουν αλλάξει εντελώς και για να σου είμαι ειλικρινής, έχω χάσει τις εβδομάδες εγκλεισμού μου που είναι μόνο για καλό, οπότε… θα συνεχίσω. Αυτό που δεν έχω χάσει είναι την οργάνωσή μου και εκείνη την νέα ρουτίνα που έχω αναπτύξει και η οποία με βοηθά να έχω καλύτερη απόδοση μέσα σε ένα περιβάλλον που θα σου ήταν πολύ εύκολο να ανοίξεις την τηλεόραση και να χαζέψεις λίγο. Αυτές είναι οι δικές μου beauty σημειώσεις. Ίσως εδώ να βρεις κάτι που αν το υιοθετήσεις θα σε βοηθήσει.

Στρώνω το κρεβάτι μου (beauty no beauty συμβουλή)

Photo: Αλέξανδρος Μακρής

Ένα από τα πρώτα πράγματα που υποσχέθηκα όταν ξεκίνησε η καραντίνα ήταν πως δεν θα άφηνα τον εαυτό μου να ξεφύγει. Καθημερινά βάζω το ξυπνητήρι στις 8.30 (ok, μπορεί να πατάω κανα-δυο snooze στο ενδιάμεσο) και το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να στρώσω το κρεβάτι μου. Υπάρχει αυτό το quote που λέει “If you wanna change the world start off by making your bed”. Με ένα στρωμένο κρεβάτι ξαφνικά τα πάντα είναι πιο τακτοποιημένα στο μυαλό μου. Έπειτα, φτιάχνω τον καφέ μου και δίνω ένα μισάωρο στον εαυτό μου χρόνο να οργανώσει το πρόγραμμα της ημέρας.

Φτιάχνω το τέλειο περιβάλλον στο σημείο που έχω επιλέξει να δουλεύω 

Είναι πολύ σημαντικό να ορίσεις μια συγκεκριμένη γωνιά στο σπίτι σου που θα είναι η γωνιά εργασίας, το γραφείο, σου μακριά από την τηλεόραση ή οτιδήποτε μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή. Αυτή είναι η δική μου γωνιά στην οποία έχω πάντα το ημερολόγιό μου (μου αρέσει να κρατάω σημειώσεις και να σβήνω ότι έχω κάνει) και οπωσδήποτε ένα κερί για να μου φτιάξει την διάθεση και να κάνει το περιβάλλον ζεν. Αγοράζω κεριά με μανία γιατί τα λατρεύω. Το συγκεκριμένο είναι της Mor, μυρίζει σύκο και θα το βρεις στην Make Me Up.

Έχω γίνει ο τύπος που κάνει πρωινό μπάνιο. Extra info: το dry brushing και πώς βοηθά 

Πριν την καραντίνα ήμουν αυτή που ντυνόταν άρον- άρον, βαφόταν άρον- άρον και έφευγε από το σπίτι. Α! Και αυτή που έκανε μπάνιο το βράδυ για να χαλαρώσει ή απλώς γιατί δεν προλάβαινε το πρωί. Πλέον, το πρόγραμμα έχει αλλάξει. Πριν ξεκινήσω την δουλειά ξεκινάω το… dry brushing. Τι είναι αυτό; Με μια σκληρή βούρτσα τρίβεις με απαλές κυκλικές κινήσεις την στεγνή επιδερμίδα σου, από τα πέλματα και προς τα πάνω επιμένοντας στα σημεία με κυτταρίτιδα. Αυτή η τεχνική διώχνει τις τοξίνες, κάνει θαύματα στην κυτταρίτιδα (αρκεί να το κάνεις εντατικά) και είναι σαν να σε ξυπνάει από τις… πατούσες. Αυτό το κάνω 4-5 φορές την εβδομάδα πριν μπω για το πρωινό μου ντους και έπειτα φυσικά δίνω χρόνο στον εαυτό μου για να απλώσω κρέμα σώματος. Και τα δύο που βλέπεις εδώ είναι από την The Body Shop.

Φοράω αντηλιακή 

Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με την δερματολόγο μου, Φωτεινή Μπαγεώργου για όλα αυτά που ακούγονται ότι πρέπει να φοράς αντηλιακή και όταν κάθεσαι μπροστά από τον υπολογιστή. Η απάντησή της ήταν ναι, αλλά στην πραγματικότητα ο λόγος που πρέπει να φοράμε αντηλιακή σε ένα φωτεινό σπίτι είναι γιατί η ακτινοβολία UVA (A= Aging) διαπερνά τα τζάμια, φτάνει στην επιδερμίδα μας και μας γερνάει χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Οπότε ναι,

Κάνω ένα minimal makeup 

Στις κανονικές μέρες που θα έμενα σπίτι δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να κάνω μακιγιάζ. Αλλά πλέον έχουν περάσει τρεις εβδομάδες και εκτός αυτού έχω ανακαλύψει ότι ένα low key makeup μου τονώνει και την διάθεση. Έτσι, λοιπόν, μετά το skinare μου θα βάλω τοπικά concealer όπως οι Γαλλίδες (το Nars είναι το αγαπημένο μου), θα χτενίσω τα φρύδια μου ανοδικά με το Brow Gel της Benefit, θα βάλω lip balm

Η δουλειά πρέπει να σταματήσει κάποια συγκεκριμένη ώρα και να αρχίσει το… self pampering 

Η δουλειά πρέπει να ξεκινά μια συγκεκριμένη ώρα και να σταματά μια συγκεκριμένη ώρα. Όταν η δουλειά, τελειώνει, λοιπόν, ξεκινάει αυτό που βαφτίζω self pampering με μάσκες, ένα (ακόμη!) αφρόλουτρο όχι, όμως, κάθε μέρα γιατί χαλάει το PH της επιδερμίδας, μάσκες μαλλιών. Μια από τις πιο αγαπημένες μου μάσκες είναι η Απολεπιστική Μάσκα με ΑΗΑ και Ένζυμα Korres. Διώχνει τα νεκρά κύτταρα και είναι ότι πρέπει για την λιπαρή μου επιδερμίδα. Α! Και επειδή πρέπει να υπάρχει κάτι που να σε σταματήσει από την δουλειά (οι εργασιομανείς ή όσοι έχουν το σύνδρομο του καλού μαθητή μπορούν να ταυτιστούν), για εμένα αυτό το “κάτι” είναι να το σημειώνω στο ημερολόγιό μου: 19.00 μάσκα!

Αλήθεια, εσένα ποια είναι τα δικά σου tips τώρα που δουλεύουμε από το σπίτι;

 

Read More

And More