Κεκάκια “ντόνατ” με γεύση pumpkin pie

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αφράτα ατομικά κέικ σε σχήμα ντόνατ με κολοκύθα και μπαχαρικά

Συστατικά

  • 2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα κανέλας, γαρίφαλου, τζίντζερ και μοσχοκάρυδου
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού baking soda
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/3 φλ. ηλιέλαιο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. πουρές κολοκύθας (1 κολοκύθα)
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 κ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

Για τον πουρέ κολοκύθας:

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, πλύνε μία κολοκύθα και αφαίρεσε την κορυφή της με ένα μαχαίρι.
  • Κόψε την κολοκύθα στην μέση καθέτως και με ένα κουτάλι αφαίρεσε τα σπόρια της.
  • Κόψε τα δύο κομμάτια στην μέση οριζοντίως και έπειτα ξανακόψε τα τμήματα χωρίς σπόρια στην μέση.
  • Τοποθέτησε τα κομμάτια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί με την πλευρά της ψίχας προς τα κάτω και ψήσε για 40 λεπτά.
  • Άφησε να κρυώσει και έπειτα με ένα κουτάλι αφαίρεσε την ψημένη ψίχα και πέρασέ την στο μίξερ μέχρι να γίνει πουρές.
  • Μετάφερε τον πουρέ σε βάζο και διατήρησέ τον στο ψυγείο.

Για τα κεκάκια κολοκύθας:

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε ελαφρώς με λάδι μία φόρμα για ντόνατ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, το μείγμα μπαχαρικών, το αλάτι και την baking soda
  • Στο μπολ του μίξερ χτύπησε μισό φλιτζάνι ζάχαρη με την μαύρη ζάχαρη και το ηλιέλαιο σε μεσαία ταχύτητα για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ενοποιηθούν και έπειτα ένα φλιτζάνι από τον πουρέ κολοκύθας και την βανίλια.
  • Σιγά-σιγά άρχισε να προσθέτεις το μείγμα αλευριού σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Ρίξε το μείγμα στο κορνέ ζαχαροπλαστικής και έπειτα μοίρασε την ζύμη στις θήκες της φόρμας για ντόνατ.
  • Ψήσε για περίπου 12 λεπτά και άφησέ τα να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα.
  • Άλειψε με λιωμένο βούτυρο τα κεκάκια και έπειτα πασπάλισέ τα με το μείγμα κανέλας.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Read More

And More