Τρένο ο Βόλος του Μπέου

Τρένο ο Βόλος του Μπέου

Ο Πεντακοσάρικος γράφει για την ομάδα-φάντασμα. Τον Βόλο ΝΠΣ που υποστηρίζει ο Αχιλλέας Μπέος κι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο στη Σούπερλίγκ.

ΣΦΑΙΡΑ γιά τη Σούπερλίγκ, στην εποχή της εξυγίανσης, ο Βόλος. Μία ομάδα-φάντασμα που έχει σαν υποστηρικτή τον γνωστό και μη εξαιρεταίο Αχιλλέα Μπέο. Ο Βόλος Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος,είναι μία ομάδα-εφεύρεση που προέκυψε από το πουθενά πέρυσι τον Ιούνιο. Όταν και πήρε τη θέση της Πύδνας Κίτρους Πιερίας στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Σαν επικεφαλής της πρωτοβουλίας εμφανίστηκε ο άγνωστος στα κοινά της πόλης Γιώργος Σπυριδόπουλος. Ομογενής από την Αμερική και φίλος του Αχιλλέα Μπέου κατά δήλωσή του. Με τον Άκη Πέτρου να αναλαμβάνει το πόστο του τεχνικού διευθυντή το οποίο και κατέχει μέχρι σήμερα.

ΠΡΩΗΝ ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, ο Πέτρου και γενικός αρχηγός επί Αχιλλέα Μπέου, είχε βάλλει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Αλλά να διορίζεται στο ΔΣ του Ορφανοτροφείου Βόλου. Δύο μήνες μετά, τον Αύγουστο του 2017 όντας τεχνικός διευθυντής στον ΝΠΣ Βόλος, αλλά ταυτόχρονα συνέταιρος σε επιχείρηση εστίασης, προσλαμβάνεται σαν εργάτης καθαριότητας στον Δήμο! Με τον τοπικό Τύπο να κάνει λόγο για απόφαση-πρόκληση απέναντι στους ανέργους πολίτες του Βόλου. Και τη σύζυγο του Πέτρου να διατηρεί κομμωτήριο με την τότε σύζυγο του Αχιλλέα Μπέου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και Νίκη Βόλου, οι δύο ιστορικές ομάδες της πόλης, καταθέτουν εξώδικα και προσφυγές για το παράτυπο της διαδικασίας. Μία ομάδα να διαγράφεται από τα μητρώα της ΕΠΣ Πιερίας που ανήκε, να μεταφέρεται στο Βόλο και να συνεχίζει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Κατά παράβαση του Καταστατικού της ΕΠΟ που αναφέρει ρητά, ότι αν αλλάζεις επωνυμία και έδρα πρέπει να ξεκινήσεις αγωνιστικά από τη Β Τοπική κατηγορία. Ο ΝΠΣ Βόλος κερδίζει την υπόθεση και στο διαιτητικό δικαστήριο, με δημότες της πόλης και οπαδούς των δύο άλλων ομάδων να διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας. Κάτι το πρωτοφανές. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και της Νίκης Βόλου να ξεπεράσουν την έντονη μεταξύ τους αντιπαλότητα και να ενωθούν απέναντι στην ομάδα-έκτρωμα που φύτρωσε ξαφνικά στη πόλη. Με δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, πρώην βουλευτές και τις νομαρχιακές Σύριζα και ΠΑΣΟΚ να εκφράζουν την αντίθεση τους. Παρά ταύτα, ο Βόλος αγωνίζεται κανονικά στον 4ο όμιλο της Γ Εθνικής, (μαζί με Ολυμπιακό και Νίκη) κατακτά τη πρώτη θέση και μέσω των μπαράζ ανέρχεται στη Φουτμπολίγκ.

ΟΝΤΑΣ τιμωρημένος με ισόβιο αποκλεισμό ο Α.Μπέος δεν μπορούσε να εμφανιστεί ότι έχει σχέση με την ξενόφερτη και «φυτευτή», όπως χαρακτηρίζεται, στη πόλη ομάδα. Δεν είχε όμως κανένα πρόβλημα να διατυμπανίζει ότι ο Βόλος θα παίξει στη Γ Εθνική και σε δύο χρόνια θα ανέβει στη Σούπερλίγκ. Προφανώς κάτι ήξερε. Στους αγώνες, συμπεριφέρεται, σαν πρόεδρος και προπονητής μαζί. Βάζοντας τις φωνές στους ποδοσφαιριστές και κάνοντας υποδείξεις στους διαιτητές. Με τον Δήμο να διευκολύνει με κάθε τρόπο την αγαπημένη ομάδα του. Παραχωρώντας τα γηπέδων Νεάπολης και Πορταριάς, με συμβολικό αντίτιμο κι αναλαμβάνοντας το κόστος συντήρησης. Όπως και του δημοτικού ξενώνα.

ΜΕ την ένταξη της ομάδας στη Φουτμπολίγκ ιδρύθηκε τον περασμένο Ιούλιο η ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ. Με τον τοπικό Τύπο να σημειώνει, ότι το ΔΣ «μυρίζει» Μπέο. Τρία από τα μέλη, οι Αθ.Παππάς, Χρ.Γεωργαλής και Π.Παπαεμμανουλίδης ήταν υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Μπέου στις δημοτικές εκλογές. Συμμετέχει επίσης ο Γ.Ροίδης εργολάβος που παίρνει δουλειές του Δήμου παλιός παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου. Όπως και ο Ζ.Κουσιάρης που ανήκει στο στενό περιβάλλον του δημάρχου. Και για ορισμένους απ αυτούς να εγείρονται ερωτηματικά, σχετικά με το οικονομικό τους προφίλ, ενώ δεν είχε αποσαφηνιστεί από ποιους καταβλήθηκε το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο των 300.000 ευρώ. Ψιλά γράμματα αυτά για την ΕΠΟ της εξυγίανσης.

ΝΑ θυμίσουμε ότι για εικονική ιδιοκτησία, είχε υποβιβαστεί και είχε διαλυθεί με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, το καλοκαίρι του 2011 με το Κοριόπολις, ο Ολυμπιακός Βόλου. Ενώ στα χαρτιά εμφανιζόταν σαν μεγαλομέτοχος ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς, ιδιοκτήτης εν τοις πράγμασι ήταν ο Μπέος. Στον Πανιώνιο αντίστοιχα επί Αχιλλέα Μπέου, έκανε χρέη προέδρου ο Λευτέρης Πανταζής.
Με τον Βόλο να είναι σήμερα στη πρώτη θέση της βαθμολογίας της Φουτμπολίγκ με εννιά βαθμούς διαφορά, η επιστροφή του Αχιλλέα Μπέου στη Σούπερλίγκ, είναι θέμα χρόνου. Ο ίδιος παρά το γεγονός, ότι η ΕΠΟ ακύρωσε τη ποινή της ισόβιας απαγόρευσης να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, διαβεβαιώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Βόλο.

ΑΠΛΑ σαν υποστηρικτής του, παρακολουθεί όλα τα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Ταυτόχρονα επικοινωνεί με την ΕΠΟ και τη Φουτμπολίγκ γιά θέματα που αφορούν την ομάδα. Ενδεχόμενα από το ενδιαφέρον του, σαν Δήμαρχος. Μιας ομάδας-φάντασμα όπως προαναφέραμε. Με 100 περίπου κάθε φορά στο 2.500 θέσεων Δημοτικό Στάδιο Νέαπολης. Που να βρεθούν περισσότεροι όταν η ομάδα έχει μόλις ενάμιση χρόνο ιστορίας. Τα έσοδα από τα εισιτήρια άλλωστε είναι περιττά για τέτοιου τύπου ομάδες της Σουπερλιγ. Ας είναι καλά ο Βασιλειάδης, που μοιράζει τα εκατομμύρια της ΕΡΤ σαν να είναι μαρουλόφυλλα.

ΑΝ είσαι νοικοκύρης μάλιστα και κάνεις καλό κουμάντο προκύπτει και περίσσευμα. Με τον καταδικασμένο σε πρώτο βαθμό για δωροδοκία-δωροληψία αλλοίωση αποτελέσματος και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ εξακολούθηση Αχιλλέα Μπέο,να επανέρχεται νικητής και τροπαιούχος στο πρώτο τη τάξη επαγγελματικό πρωτάθλημα. Σαν υποστηρικτής της ομάδας-φάντασμα Βόλος ΝΠΣ. Βασιλειάδης, Γραμμένος και οι φίλοι του πρόεδροι στη Σούπερλίγκ Ιβάν Σαββίδης και Δ.Μελισσανίδης να τον χαίρονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ