Πάλι ψηλά πετάει

Πάλι ψηλά πετάει

Τη σεζόν 2016-17 το Περιστέρι αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική, ωστόσο η επιστροφή του στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ ήρθε κι ετοιμάζεται για την πιο ψηλή πτήση.

Αν ιστορία του Περιστερίου, ήταν τραγούδι, σίγουρα, θα του ταίριαζαν οι παρακάτω στίχοι. «Και αν μου κάψεις τα φτερά, να μην ξαναπετάξω, απ’ της φωτιάς μου τov καπνό πάλι ψηλά θα φτάσω.» Στίχους που ερμήνευσε, το 1994, με μεγάλη επιτυχία ο λαϊκός αοιδός, Νότης Σφακιανάκης.

Στο τέλος της σεζόν 2015-16, το Περιστέρι, επέστρεφε στη Β’ Εθνική, χάρη στη διεξαγωγή των πλέι άουτ στην κατηγορία της Α2, ακολουθώντας Φίλιππο Βέροιας και Πευκοχώρι έχοντας για ηγέτη, ένα καθαρά δικό του παιδί. Τον Διονύση Σκούλιδα.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων, την επόμενη σεζόν (2016-17), αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της κατέκτησε με σχετική ευκολία το πρωτάθλημα της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας και λίγο πριν τελειώσει η εφετινή αγωνιστική περίοδος, κλείδωσε την επιστροφή της εκεί που ανήκει. Στην Basket League.

Το πράγμα άρχισε να φαίνεται, που θα καταλήξει, ήδη από την χρονιά που αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική. Τότε, απέκτησε παίκτες «βαρόμετρα» για την κατηγορία, όπως οι Μάντζάρης, Μαγκουνής Πάππας, Λυκογιάννης, γεγονός που έδειχνε πως ο σύλλογος δεν αστειεύεται και στοχεύει στην επιστροφή του στα σαλόνια. Η συνέχεια; Γνωστή! Το Περιστέρι πρωταθλητής της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας.

Στο ξεκίνημα της εφετινής σεζόν, αφού πλέον, η ομάδα είχε τη χαρά να αγωνίζεται και πάλι στην Α2, αποφασίστηκε να κρατηθεί ο μεγαλύτερος κορμός της ομάδας, ενώ έγιναν σπουδαίες προσθήκες παικτών, όπως ο Κλαρκ, ο Σκορδίλης, ο Σίμτσακ, και ο Μιλόσεβιτς.

Η αγωνιστικές περνούσαν και το Περιστέρι πραγματοποίησε ξέφρενη πορεία, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Δεν το φόβιζαν ούτε καν τα ρόστερ του Ηρακλή, ή του Χολαργού, ακόμα ακόμα και του Απόλλωνα Πατρών, ο οποίος έκανε το «μπαμ» αποκτώντας τον Άλεξ Άκερ, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω ήταν και αυτά φτιαγμένα για να πρωταγωνιστήσουν. Μάλιστα, απέναντι στους Πατρινούς (82-80), «σφραγίζοντας» και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2. Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

ΚΕΪΝΤΡΕΝ ΚΛΑΡΚ: Ο Κέιντρεν Κλαρκ δεν είναι άγνωστος στο ευρύ μπασκετικό κοινό. Αγωνίζεται ως πόιντ γκαρντ και το ύψος του δεν ξεπερνά το 1,73μ. Πρωτοήρθε στην Ελλάδα τη σεζόν 2005-06, προκειμένου να αγωνιστεί με τη φανέλα του Αιγάλεω. Πρώτος σκόρερ εκείνης της αγωνιστικής περιόδου (18,8 πόντους μ.ο) είχε βάλει γερές βάσεις για μια καλή πορεία στην καριέρα του. Την οποία ωστόσο, εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως δεν την είχε. Περιπλανήθηκε στην Ιταλία και επέστρεψε στην Ελλάδα το 2008 για λογαριασμό του Άρη. Το 2010 έφυγε για τα ξένα και το 2015 έκανε την τρίτη του επιστροφή στη Χώρα μας για τον Προμηθέα.

Φέτος με τα χρώματα του Περιστερίου διανύει μια περίοδο φορμαρίσματος, γεγονός που αποδεικνύεται και στα νούμερα. Σε 28 αγωνιστικές έχει σημειώσει 497 πόντους (17,5 μ.ο, 44% στα τρίποντα), που κατατάσσουν στην κορυφή της σχετικής λίστας στην ομάδα και στη δεύτερη θέση σε αυτή του πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός γκαρντ δείχνει πως είναι εξαιρετικός και στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς έχει μοιράσει συνολικά 111 ασίστ (3,9 μ.ο)

ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

ΓΑΪΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ: Είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 262 πόντους (9,7 μ.ο) και φαίνεται πως είναι από τους παίκτες που έχουν προσφέρει αρκετά στην πορεία του συλλόγου. Είναι ο τρομερός στους «αιθέρες», καθώς μαζεύει 7,3 «σκουπίδια» κατά μέσο όρο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΛΥΤΑΡΧΟΥ: Βρίσκεται στην ομάδα από τη σεζόν 2015-16, όταν και το Περιστέρι αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική. Ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες, όσον αφορά το σκοράρισμα. Έχει σημειώσει 249 πόντους (10,3 μ.ο), ενώ μοιράζει 2,2 ασίστ ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:


ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
: Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε σχετικά νεαρή ηλικία. 29 ετών. Σαν παίκτης είχε αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Πανιώνιο και Παλαιό Φάληρο. Τα ηνία του πάγκου του Περιστερίου τα ανέλαβε για τρίτη φορά το 2015. Είναι η δεύτερη άνοδος που μετρά με την ομάδα των δυτικών προαστίων στην Α1, καθώς το έχει ξανακάνει το 2009-10. Στο παλμαρέ του, έχει μια ακόμα άνοδο, με τον Ιωνικό Νικαίας, όταν και ανέβασε την ομάδα από τη Γ’ Εθνική στη Β.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ: Το 2000-01 το Περιστέρι συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, ήτοι στην πρώτη Ευρωλίγκα της ιστορίας. Το ίδιο κάνει και την επόμενη σεζόν (2001-02) όπου σε 14 αγωνιστικές μέτρησε 3 νίκες και 11 ήττες. Την πρώτη χρονιά ηγέτης στην τότε ομάδα του Περιστερίου ήταν ο αήμνιστος Αλφόνσο Φορντ, ενώ το 2001 την θέση του Φορντ σε ρόλο ηγέτη έχει πάρει ο Πολωνός διεθνής Άνταμ Βόϊτσικ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ