«Αυτός είναι ο Ντέιβιντ Μπλατ…»

«Αυτός είναι ο Ντέιβιντ Μπλατ…»

Ο Γάιος Σκορδίλης αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ και αναλύει για tο10.gr το προφίλ του 59χρονου νέου τεχνικού του Ολυμπιακού.

Πολλά θα διαβάσουμε για τον Ντέιβιντ Μπλατ, ακόμα πολλά θα περιμένουμε από τον πάλαι ποτέ προπονητή των Κλίβελαντ Καβαλίερς και νυν τεχνικό του Ολυμπιακού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Ελλάδα ο Αμερικανοϊσραηλινός δεν είναι άγνωστος. Κάθε άλλο, αφού ο Μπλατ είχε έρθει στην χώρα μας για λογαριασμό του Άρη το 2010, έπειτα τις ενέργειες του τότε προέδρου της ΚΑΕ,  Γιάννη Δαμιανίδη. Κατέκτησε την 7ηθέση στο πρωτάθλημα και στα πλέι οφ αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό με 2-0.

Από την ομάδα εκείνη έχει μόνο φίλους ο Μπλατ. Άπαντες μιλούν με τα καλύτερα λόγια και σίγουρα υπάρχουν αθλητές που θα θυμούνται με χαμόγελα τη συνύπαρξή τους με τον 59χρονο τεχνικό. Ένας από αυτούς ο Γάιος Σκορδίλης. Ο Έλληνας σέντερ του Περιστερίου, αγωνίστηκε εκείνη τη σεζόν στον Άρη και είδε από πρώτο χέρι το πώς δουλεύει ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού.

Το10.gr μίλησε μαζί του και προσπάθησε να εκμαιεύσει όσα περισσότερα γίνεται για τον Μπλατ, ο οποίος για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι στο τιμόνι των Πειραιωτών.

– Μπορείς αρχικά να μα μεταφέρεις τις εντυπώσεις σου από την συνύπαρξή σου με τον Ντέιβιντ Μπλατ;
«Τον είχα πάρα πολλά χρόνια πριν προπονητή όμως αδιαμφισβήτητα είναι από τους καλύτερους που είχα στην καριέρα μου. Είναι καταξιωμένος, έχει πάει στο ΝΒΑ, έφτασε να έχει υπό τις οδηγίες του τον Λεμπρόν Τζέιμς, τον καλύτερο παίκτη του πλανήτη. Είναι μία πολύ καλή επιλογή για τον Ολυμπιακό σίγουρα».

– Είναι από τους τεχνικούς που αρέσκεται στο να είναι κοντά στους αθλητές του; Η θα τον έλεγες απόμακρο και συγκεντρωμένο κατά κύριο λόγο στη δουλειά του;
«Προσέχει πάρα πολύ τους παίκτες του. Έτσι είναι. Στον Άρη είχαμε πολύ καλή μεταχείριση και γενικότερα διαχειριζόταν πολύ καλά το υλικό του. νομίζω ότι είναι πολύ καλός στο κομμάτι της ψυχολογίας και στο πως πρέπει να μιλήσει στον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Γιατί όσο να ‘ναι κάθε παίκτης είναι διαφορετική προσωπικότητα και ήταν πάρα πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι. Το στιλ του είναι περισσότερο  προς εκείνο της Αμερικής, εννοείται πως δεν χρειάζεται εγώ να το πω αυτό. Του αρέσει να παίζει πιο γρήγορο μπάσκετ και σε πιο υψηλά σκορ».

– Σκοπός του είναι να αναδεικνύει τα ταλέντα των παικτών του ή κοιτάει το αποτέλεσμα; Κακά τα ψέματα, το δεύτερο είναι αυτό που μετράει και στο τέλος της σεζόν…
«Αναφορικά με το κομμάτι της βελτίωσης κάθε παίκτη, ήταν μία δουλειά που την είχε αναθέσει στους βοηθούς του. Από την μεριά του πάντως έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να κερδίσει η ομάδα. Με όποιο κόστος και όποιο τίμημα, για να έρθει η νίκη στη μεριά του. Γενικά είναι ένας προπονητής που χαίρονται οι παίκτες να δουλεύουν μαζί του, νομίζω ότι προσπαθεί να βγάζει το καλύτερο εαυτό από τους παίκτες. Ετσι όπως έχει γίνει η Ευρωλίγκα είναι ένα πρωτάθλημα απαιτητικό και με τα πολλά ταξίδια που υπάρχουν».

– Αυστηρός άνθρωπος ή πράος ο Ντέιβιντ Μπλατ; Όπως ακούσει θετικά λόγια για τον χαρακτήρα του και τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους αθλητές του.
«Θα έλεγα ότι είναι αυστηρός προπονητής εκεί που πρέπει και πιο κοντά στον παίκτη όταν χρειάζεται. Θα έλεγα ότι είναι κάπου στη μέση λοιπόν και που θέλει να βοηθάει τον οποιοδήποτε».

– Για κλείσιμο και να σε αφήσουμε, πες μας τι ήθελε από εσάς μπασκετικά ο Ντέιβιντ Μπλατ. Τι του άρεσε, πως είναι να παίζεις και αυτό το πιο ελεύθερο μπάσκετ που κατά κόρον χρησιμοποιεί;
«Από τότε αγαπούσε το πιο ελεύθερο μπάσκετ, όμως νομίζω ότι ο τρόπος που θα παίξει θα είναι ανάλογα και με τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του. Νομίζω από την άλλη ότι θα προσαρμοστεί και με αυτούς που έχει στον Ολυμπιακό. Δηλαδή εάν ο κορμός του παραμείνει με τους Έλληνες ότι θα προσαρμόσει τους ξένους που θα μείνουν ή θα έρθουν. Εξάλλου στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια αυτό γίνεται. Όποτε οι ξένοι μπαίνουν στην ψυχολογία της ομάδας έρχονται και μεγάλες επιτυχίες. Αμα τους εντάξουν στο σκεπτικό της ομάδας τότε με τον Μπλατ σίγουρα θα πάνε όλα καλά στον Ολυμπιακό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ