Μπερτομέου: «Μια ομάδα μπορεί να συμμετέχει στην Ευρωλίγκα χωρίς να αγωνίζεται σε πρωτάθλημα»

Μπερτομέου: «Μια ομάδα μπορεί να συμμετέχει στην Ευρωλίγκα χωρίς να αγωνίζεται σε πρωτάθλημα»

Ο Ζόρντι Μπερτομέου μίλησε με αφορμή τις σκέψεις περί αποχώρησης της Ρεάλ από το ισπανικό πρωτάθλημα, κάτι που ενδιαφέρει και τον Ολυμπιακό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από τα όσα συνέβησαν στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, έκανε γνωστό πως υπάρχουν σκέψεις περί αποχώρησης της από την ACB. Αυτό προκάλεσε σκέψεις για το αν μια ομάδα μπορεί να συμμετέχει κανονικά στην Ευρωλίγκα, αν δεν αγωνίζεται στο εθνικό της πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος της Ευρωλίγκας, Ζόρντι Μπερτομέου, μιλώντας στην «Cadena Ser» ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα και ένας σύλλογος μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 60χρονος παράγοντας:

«Δεν είναι ότι η Euroleague ενδιαφέρεται ή όχι για το που βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μέτοχος και ιδιοκτήτης της διοργάνωσης. Η Euroleague βασίζεται στην απόφαση όλων των συνιστωσών της. Εάν υπάρχει μια απλή πλειοψηφία σε μια ψηφοφορία των ένδεκα ιδιοκτητών, η πρόταση θα προχωρήσει. Έχουμε τη δυνατότητα να μπορεί μια ομάδα να παίζει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό χωρίς να το κάνει σε εθνικό επίπεδο».

Αυτό φυσικά είναι κάτι που αφορά και τον Ολυμπιακό, που τις τελευταίες τελευταίες σκέφτεται την αποχώρηση του από την Basket League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ