Δίκαιη μοιρασιά, αλλά ποιος είναι ο «ο Άρης» ρε παιδιά;

Δίκαιη μοιρασιά, αλλά ποιος είναι ο «ο Άρης» ρε παιδιά;

Σφαγή του νεοφώτιστου από Σιδηρόπουλο, ανύπαρκτο πέναλτι στον εκφραστή του κατεστημένου, ενώ έπνιξε δυο καθαρά πέναλτι.

Ήταν ένα καυτό ντέρμπι, αντάξιο της φήμης που κατέχει στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία, δίπλα σε Ρόμα-Λάτσιο, Σάο Πάολο-Κορίνθιανς,  Ρεάλ-Ατλέτικο κλπ. Το τελευταίο πάει περισσότερο, αφού κι αυτοί Ατιτλέτικο είναι.

Ο ΠΑΟΚ ήταν μουδιασμένος, κάτι που οφείλεται στα συνηθισμένα υπαρξιακά προβλήματα «ποιος είμαι, που πάω, γιατί υπάρχω, για ποιο λόγο αναπνέω; Ποιος είναι ο αντίπαλός μου;». Φαντάσου μια προηγούμενη μέρα στην οικία Βέρνμπλουμ, με την κυρία Νίνα να λέει στο σύζυγο:

«Πόντους μου, θα μου δώσεις τη Golden Visa να πάρω καινούργιο ταγιέρ, να, δες εδώ στο ίντερνετ, γράφει πως παίζετε ντέρμπι, δε μπορώ να εμφανιστώ σε δεύτερο συνεχόμενο, με τα ίδια ρούχα. Έλα ρε μωρό, αφού ξέρεις πόσο σ΄αγαπάω…»

Ως νεοφερμένος ο Σουηδός, απευθύνεται με τη σειρά του στο  Λέο Ζάμπα, ρωτώντας, «ποιος είναι αυτός ο ΄΄ο Άρης΄΄ που παίζουμε ντέρμπι ρε μ@λ@κα και μου ζητάει πάλι λεφτά η μουρλέγκο;. Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω;»

«Ιδέα δεν έχω, κάτσε να ρωτήσω τον Μαουρίσιο που ήταν και πέρσι εδώ, κάτι θα έχει ακούσει», απαντά ο Ζάμπα.

Η απόκριση του τελευταίου είναι επίσης αρνητική και με τη σειρά του ρωτά τον Μάτος, αυτός δε γίνεται να μην γνωρίζει, ρίζες κοντεύει να βγάλει στην Ελλάδα.

Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά κι ο Μάτος, τι να κάνουν λοιπόν, τρέχουν στον αρχηγό των αποδυτηρίων, αυτόν που έχει το γενικό πρόσταγμα, τον Ράσβαν Λουτσέσκου, αποκλείεται να έχει άγνοια, προπονητής είναι.

«Ποιος είναι αυτός ο ΄΄ο Άρης΄΄, πρώτη φορά τον ακούω, το 2014 μ΄έφερε ο Πανόπουλος, δεν έχω ιδέα», απαντά ο Ρουμάνος.

Κοινώς παίζαμε με κάτι ουρανοκατέβατο, που άπαντες αγνοούσαν την ύπαρξή του.

Δεν ισχύει το ίδιο για εμάς τους υπόλοιπους που τους έχουμε μάθει απ΄ έξω κι ανακατωτά, οπότε επιβάλλεται να σταθούμε στη σφαγή του Σιδηρόπουλου.

Το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ δεν υπάρχει, πριν από κάτι χρόνια ο Νέτο, έκανε αντίστοιχο χέρι μέσα στην περιοχή. Η φάση δεν ήταν σε ροή αγώνα όπως η σημερινή που αυξάνει το βαθμό δυσκολίας, ο Βραζιλιάνος  βρισκόταν σε τείχος μαζί με συμπαίκτες του, σήκωσε το χέρι δίκην βολειμπολίστα, ο Καλόπουλος έδωσε πέναλτι, κάτι που για τη γειτονιά σήμαινε σφαγή. Σε κατά καιρούς αφιερώματα τους, ο Καλόπουλος μνημονεύεται ως σφαγέας, αυτή ήταν η αφορμή. Αν τους ρωτήσετε «γιατί σφαγέας;» θα δείξουν το προφανές χέρι, χωρίς να ντρέπονται. Αφού εκείνη ήταν σφαγή λοιπόν, γιατί να μην είναι και σήμερα;

Συν τοις άλλοις, υπάρχουν και δυο πέναλτι που έπνιξε ο Σιδηρόπουλος επίσης, σε ισάριθμες πτώσεις ποδοσφαιριστών του «ο Άρης». Λαμβάνοντας υπόψιν πως οι πτώσεις τους από την Α είναι τρεις στον αριθμό, σημαίνει πως δικαιωματικά άξιζαν κάτι. Ίσως σε περίπτωση που έκαναν ακόμα μια βουτιά, να κέρδιζαν δώρο ένα πέναλτι…

Απαξιώ να σχολιάσω σοβαρά αγώνα ομίλων κυπέλλου, από τους οποίους προκρίνονται οι δυο πρώτοι, επειδή έτσι επιθυμεί μια γειτονιά..

Γνωστοί και μη εξαιρετέοι, χρόνια ολόκληρα έβριζαν τα τοπικά ΜΜΕ με το πρόσχημα πως ασχολούνται μόνο με τον ΠΑΟΚ, έκαναν δικό τους ραδιόφωνο που φαλίρισε, το ίδιο και μια εφημερίδα. Ένα από τα  δυο τοπικά δημοσιογραφικά συγκροτήματα που υπάρχουν σήμερα, ανήκει σε πρώην παράγοντά τους, ΠΑΟΚ παίζει και αυτός όμως, αυτό προτάσσει το συμφέρον της τσέπης.

Έχοντας αποτύχει να στηρίξουν δικά τους ΜΜΕ, επέστρεψαν στην τακτική των δακρύων λόγω της άνισης προβολής.

Λέει ένας παρουσιαστής «φαβορί ο ΠΑΟΚ», στο διάλειμμα δέκα-δέκα τα τηλέφωνα «μα γιατί φαβορί ο ΠΑΟΚ, ο ΄΄ο Άρης΄΄ έχει πρωτάθλημα από την εποχή του Καποδίστρια».

Τι να κάνουν οι εκφωνητές λοιπόν, για να γλιτώσουν τον πονοκέφαλο, τα λένε όπως τους βολεύει, ντέρμπι θέλετε να το λέμε, ντέρμπι το λέμε.

Αν πχ η πρεμιέρα ήταν με τον Εργοτέλη, πόσοι άραγε θα το έπαιρναν σοβαρά;

Γιατί να ασχοληθούμε τώρα λοιπόν, επειδή για εκείνους ήταν ένα από τα τρία ματς της χρονιάς;

Αγώνας ομίλου στο κύπελλο λοιπόν, τέλος Σεπτεμβρίου, με δυο ομάδες να προκρίνονται και τον ΠΑΟΚ εν μέσω αναμετρήσεων φωτιά που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη χρονιά, μετά από Τσέλσι-χαρτί και πριν γαύρο και Μπάτε, με διπλούς αγώνες σε τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, δε γίνεται να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Έτσι το αντιλήφθηκε κι ο Λουτσέσκου που έβαλε τον Κίτσιου, ο οποίος αμφιβάλλω αν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή σε άλλο φετινό ματς.

Γι αυτόν το λόγο ο Ρουμάνος πέταξε έξω τον Χαστερίντι, διότι από μια αφέλειά του η ομάδα αναγκάστηκε να ξοδέψει δυνάμεις, σε ένα ματς που έδειχνε πως το έχει στο ρελαντί. Η διαχείριση μας ενδιέφερε, όχι το αποτέλεσμα σε μια φάση κυπέλλου που η εξέλιξη ήταν δεδομένη, πριν ακόμα γίνει η κλήρωση….

Το ότι για τον «ο Άρης» είναι σαν τελικός C.L δε μας αφορά. Έχουμε ντέρμπι πρωταθλήματος στον Πειραιά την Κυριακή, αυτοί ας ασχοληθούν με το C.L, εμείς παίζουμε σε υποδεέστερο Ευρωπαϊκό θεσμό.

Οφείλω να παραδεχτώ πάντως πως για νεοφώτιστος ήταν αρκετά καλός, θεωρώ ότι η συνέχεια του ανήκει και δε θα κινδυνέψει να αποκλειστεί από Αήττητο Σπάτων ή Εργοτέλη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ