Τι είναι ο Αρχιεπίσκοπος; Αξιοθέατο;

Τι είναι ο Αρχιεπίσκοπος; Αξιοθέατο;

Η Μαρίνα Πατούλη, που κοντεύει να πάθει υπερκόπωση για να είναι περιποιημένη. Ο άνεργος Καμμένος που τρώει τα έτοιμα. Ο λαμπερός γάμος Κικίλια-Μπαλατσινού κι ο Αρχιεπίσκοπος. Ο Κώστας Καίσαρης βάζει στο μίξερ την επικαιρότητα.

ΜΠΕΣΑ σας μιλάω, έχω συγκλονιστεί από το γεγονός. Λιτά και επιγραμματικά, με δεκατρείς όλες κι όλες λέξεις, η Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη ενημέρωσε τον ελληνικό λαό για το προσωπικό της πρόβλημα. Θα μπορούσες να πεις, για το δράμα που περνάει. «Είναι πολύ κουραστικό να είμαι περιποιημένη κάθε μέρα για να εμφανίζομαι στις εκδηλώσεις». Τι νομίζετε δηλαδή; Ότι είναι εύκολο; Τρέχα στα κομμωτήρια, βάψιμο, χτένισμα, μανικιούρ-πεντικιούρ. Άνοιξε την ντουλάπα να διαλέξεις φόρεμα. Βάσανο. Τσάντα και παπούτσια που να ταιριάζουνε. Πρόβλημα. Κοσμήματα. Κάτσε μετά ορθοστασία μπροστά στον καθρέφτη να βαφτείς. Κάθε μέρα αυτή η δουλειά. Στα πρόθυρα της υπερκόπωσης είναι η γυναίκα. Το πως αντέχει είναι μία κουβέντα.

ΠΩΣ θα βγει έξω δηλαδή μία Πατούλαινα; Τσάτρα-πάτρα; Τι θα πει ο κόσμος; Να τη βλέπουνε οι κυράτσες να σχολιάζουνε; Ποιός χρωστάει να πει καλή κουβέντα τη σήμερον ημέρα; Το κουτσομπολιό οργιάζει. Όλη αυτή η διαδικασία για να είναι περιποιημένη σε καθημερινή βάση η κα Μαρίνα την έχει κουράσει. Την έχει εξαντλήσει μπορείς να πεις. Ντύσου-ξεντύσου, βάψου-ξεβάψου. Κι από σίδερο να ήταν, θα είχε λυγίσει. Εξ ου και βγήκε στην τηλεόραση. Να πει τον πόνο της και τον καημό της. Να μοιραστεί με τον ελληνικό λαό το πρόβλημά της. Η οποία κα Πατούλη, ειρήσθω εν παρόδω, φέρει τον τίτλο της προέδρου της ΟΥΝΕΣΚΟ Βορείων Προαστίων.

ΙΔΟΥ λοιπόν που όσο ζεις και δεν πεθαίνεις, τόσο πιο πολλά μαθαίνεις. Η ΟΥΝΕΣΚΟ δεν είναι μία. Αυτή που εδρεύει στο Παρίσι. Οι ΟΥΝΕΣΚΟ είναι πολλές. Κάθε γειτονιά έχει και τη δικιά της. Και δεν είναι μόνο ο Γιώργος Νταλάρας που έχει αναγορευθεί από τον ΟΗΕ ως ένας από τους Πρεσβευτές Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Είναι και η Μαρίνα Πατούλη πρόεδρος της ΟΥΝΕΣΚΟ (που ανήκει στον ΟΗΕ) Κηφισίας, Εκάλης, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου και λοιπών βορείων προαστίων. Για την ΟΥΝΕΣΚΟ της Δυτικής Όχθης (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Φυλή, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Ίλιον, Πετρούπολη) δεν υπάρχουν αναφορές για το ποια κυρία είναι πρόεδρος.

ΘΑ μου πείτε τώρα, κι εσύ ρε Καίσαρη με την Πατούλαινα ασχολείσαι; Με τι ν’ ασχοληθώ δηλαδή; Με τις μεταγραφές; Τα έχουμε πει. Οι μεταγραφές είναι σαν το καρπούζι. Μόνο όταν το ανοίξεις ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Έτσι κι οι μεταγραφές. Καλές ή κακές, θα φανούν στο χορτάρι. Όχι στα πρωτοσέλιδα. Ν’ ασχοληθείς με την επιθετικότητα της Τουρκίας; Εδώ δεν ασχολείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο κόσμος καιγότανε (υποτίθεται) κι ο Αποστολάκης, όπως αποκάλυψε το ONE Channel, έτρωγε κι έπινε σε ψαροταβέρνα στο Σχοινιά. Τόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση.

ΚΙ εδώ είναι που θα πρέπει να πούμε για την γκίνια που τραβάει ο Πάνος Καμμένος. Να μην είναι υπουργός Άμυνας σ’ αυτές τις κρίσιμες για το έθνος ώρες. Να φορέσει τη στολή του, να βαφτεί με φούμο, να τον δούνε οι Τουρκαλάδες κι όπου φύγει-φύγει. Να σκιαχτούνε και να υποχωρήσουνε ατάκτως. Κι ενώ λοιπόν η πατρίδα κινδυνεύει και τον χρειάζεται, ο Πάνος Καμμένος είναι στην ανεργία. Ιδού το δράμα του ανδρός. Να κάθεται και να τρώει τα έτοιμα. Αντί να είναι με στολή του ναυάρχου στην τορπιλάκατο, να είναι με τη βερμούδα στο σκάφος και να παίζει τάβλι. Και να σκέφτεται πως θα παίξει το τέσσερα-τρία πρώτη ζαριά στις πόρτες.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ βέβαια και τα ευχάριστα. Το ζεύγος Κικίλια-Μπαλατσινού που ήλθε εις γάμου κοινωνίαν. Αφού προηγουμένως επισκέφθηκαν τον Ιερώνυμο και ζήτησαν την ευχή του. Όπως έκανε και το ζεύγος Στράτου Τζώρτζογλου- Σοφίας Μαριολά. Όπως είχε ξεκινήσει πρώτος τη μηχανή ο Σάκης Ρουβάς με τη Κάτια Ζυγούλη. Έτσι πάει. Αν είσαι της σειράς και δε σε ξέρει κανείς πλην της μάνας σου, πας στον παπά της ενορίας σου. Αν είσαι γνωστός και διάσημος, πας στον Αρχιεπίσκοπο. Κι άντε και πήγες. Αφού είσαι βεριτάμπλ χριστιανός σαν τον Άγγελο Αναστασιάδη.

ΤΙΣ φωτογραφίες τι τις θες; Κι άιντε και τις έβγαλες. Για προσωπική υποτίθεται χρήση. Ενθύμιο. Γιατί τις αναρτάς; Γιατί τις δημοσιοποιείς; Γιατί τις κάνεις βούκινο; Τι είναι δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος; Αξιοθέατο; Ο Πύργος του Άιφελ; Οι καταρράκτες του Νιαγάρα; Μιας και ήρθαμε ως εδώ, να τραβήξουμε και κάποιες φωτογραφίες να υπάρχουνε; Όπως κάνουν οι τουρίστες στην Ακρόπολη. Κι άλλο τα μάρμαρα. Οι Καρυάτιδες σαν ντεκόρ. Δεν έχουνε δουλειά να κάνουνε. Κάθονται. Ο Αρχιεπίσκοπος που τον βρίσκει το χρόνο να ποζάρει; Και με όλο το σεβασμό στον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος. Μία φωτογραφία μ’ έναν άσημο κι ανώνυμο, έναν φτωχό δεν ενθυμούμαι. Το ποίμνιό του είναι από Νταλάρα, Ρέμο κι απάνω. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή Bruce Springsteen—When the Saints Go Marching Ιn.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ