Και ο Κούλης είπε, πως ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και το πήρε δίκαια

Και ο Κούλης είπε, πως ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και το πήρε δίκαια

Όταν ο Ζουράρις έβριζε το γαύρο κι έκανε πλάκα με τον «ο Άρης» είχε το ακαταλόγιστο, αίφνης μετατράπηκε σε λόγιο της πολιτικής.

Δουλειά δεν είχε ο διάολος, απαύτωνε τα παιδιά του, όπως λέει η λαϊκή ρήση. Αφορμή ψάχναμε καλοκαιριάτικα, πιαστήκαμε από τη δήλωση Ζουράρι, πως αν δεν υπήρχε ο Σύριζα ο ΠΑΟΚ δε θα έπαιρνε πρωτάθλημα.

Βούτυρο στο ψωμί όσων ακόμα δεν έχουν χωνέψει την περσινή ξέφρενη πορεία και ψάχνουν τρόπους να γιατρέψουν τα ανίατα τραύματα που άφησε στην ψυχή τους το νταμπλ.

Αυτοί που έκαναν σημαία τη δήλωση Ζουράρι άλλωστε, είναι οι ίδιοι που τον έβριζαν όταν τραγουδούσε συνθήματα κατά του γαύρου και αναρωτιόταν «ποιος γ@μάει τον ο «Άρης»».

Τότε ήταν ψυχάκιας και είχε το ακαταλόγιστο, αίφνης μετατράπηκε σε σοφό πολιτικό, άρα επιβάλλεται να παίρνουμε τοις μετρητοίς όσα λέει.

Επειδή δεν ανήκω στην κατηγορία τους, για τον Ζουράρι είχα γράψει αυτά, 1.5 χρόνο πριν, σε εποχές μάλιστα που οι αρλούμπες που κατά καιρούς αμολάει, θα μου έδιναν πάτημα να τον κάνω κι εγώ σημαία. Έχει εραστή ο Άρης τελικά, ή μήπως είναι παρθένος; 

«Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι με την ευκαιρία, ο Ζουράρις δεν είναι ΠΑΟΚ, δηλώνει ΠΑΟΚ, έχει διαφορά. ΠΑΟΚ είναι αυτός που πηγαίνει στο γήπεδο, βλέπει τους αγώνες στην τηλεόραση αν δε μπορεί, συμμετέχει στις χαρές και στις λύπες, επηρεάζεται έστω και κατά ένα βαθμό η καθημερινότητά του.

Αμφιβάλλω αν ο Ζουράρις ήξερε που πέφτει η Τούμπα μέχρι να ασχοληθεί με την πολιτική, ίσως ο ΠΑΟΚ για εκείνον αποτελεί αφορμή για να κάνει αισθητή την παρουσία του και μόνο, όπως ακριβώς επικαλείται κάπου κάπου τον Θουκυδίδη»

Το δεύτερο είναι αυτό: Περισσότεροι ξέρουν την ομάδα, ή τον Άρη ως Σπηλιωτόπουλο;

«Η σκέψη και μόνο να δοθεί λόγος στον Ζουράρι, που είναι και ιστορικά τεκμηριωμένο πως όποτε ανοίγει το στόμα του αμολάει π@π@ριές κάποιες εκ των οποίων χοντροκομμένες, δείχνει τη σκοπιμότητα, αφού όπως εξηγούσα χθες θεωρεί πως προκαλώντας κερδίζει πόντους».

Το να κάνεις σημαία λοιπόν έναν γραφικό που απαξίωνες, καθιστά κι εσένα τον ίδιο όχι εξίσου γραφικό απλά, αλλά και απελπισμένο, που ζητιανεύεις αυτοδικαίωση μέσω της γραφικότητας που εκπέμπει ο Ζουράρις.
Καρμπόν περίπτωση με όσα έγραφα χθες για τον Αντετοκούνμπο που θεωρεί τη σημαία σύμβολο, εξυμνήθηκε όμως από εκείνους που καίνε τις σημαίες, επειδή ως γιος μετανάστη εξυπηρετούσε πρόσκαιρα τις ιδεοληψίες τους.

Ακόμα κι αν πάρουμε στα σοβαρά τις δηλώσεις Ζουράρι πάντως, δε λέει κάπου πως μας χάρισαν κάτι, ούτε το υπονοεί.

Προσπαθεί απεγνωσμένα -όπως οι Κοντονήδες και οι Βασιλειάδηδες- να πείσει πως το κόμμα του έφερε την ισονομία στο ποδόσφαιρο, κάτι που είναι τόσο αληθινό, όσο τα μνημόνια που έσκισαν.

Το ότι συνέπεσε χρονικά να γίνουν κάποια βελτιωτικά βήματα, δεν οφείλεται ούτε στους ίδιους, ούτε στο πρόγραμμά τους, αλλά στην επιτήρηση των διεθνών ομοσπονδιών και στην έλευση ξένων διαιτητών.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν έργα της κυβέρνησης, ο Σύριζα κυβερνά από τον Γενάρη του 2015, αν είχε τη βούληση να αλλάξει κάτι στο ποδόσφαιρο, θα το είχε εφαρμόσει εξ΄αρχής.

Το σκηνικό άρχισε να διαφοροποιείται ένα χρόνο και βάλε μετά τον ερχομό του στην εξουσία, όταν ο ΠΑΟΚ αποχώρησε από τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν που τάραξε και νερά και προκάλεσε τη διεθνή εποπτεία.

Παράγκες είχαμε μέχρι τότε και το ότι ο γαύρος θα είναι πρωταθλητής, το ξέραμε από τον Αύγουστο.

Δυο πρωταθλήματα κατευθύνθηκαν τα δυο πρώτα χρόνια του Αλέξη στους σεσημασμένους παραγκάρχες του Πειραιά! Μέχρι να κάνει την τρέλα ο Σαββίδης, τα πάντα κυλούσαν όπως είχαμε συνηθίσει επί σειρά ετών.

Στην προσπάθεια οικειοποίησης μιας πράξης που ο ΠΑΟΚ την πλήρωσε με αίμα, ο Ζουράρις προσπάθησε να πείσει πως επρόκειτο για έργο του Σύριζα, ισχυρισμός που μπορεί να σταθεί μόνο ως ανέκδοτο.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε ολοκληρωμένα για τα έργα και τις ημέρες του Σύριζα, θα σταθούμε στο κλεμμένο πρωτάθλημα του 2018, για το οποίο όπως είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ο λουκουμάς υπουργός «ο ΠΑΟΚ το έχασε με δικαστικές αποφάσεις στο νομικό πλαίσιο που εμείς φέραμε»

Δε μιλάμε για πρωτάθλημα που κρίθηκε σε μια λεπτομέρεια και απλώς κάποιος σπρώχτηκε μια στάλα! Δικός μας ήταν ο τίτλος και μας τον κατάσχεσαν με δικαστικές αποφάσεις, επιβραβεύοντας τις δυο ομάδες που με κάποια πρόφαση, αρνήθηκαν ν΄αγωνιστούν.

Γι αυτά όμως μούγκα στη στρούγκα, δε συμφέρει να τα λέμε, αντίθετα με τον Ζουράρι που σήμερα βολεύει να τον παρουσιάζουμε ως λόγιο και αύριο θα είναι πάλι κάποιος μέθυσος, που δεν ξέρει τι λέει.

Όπως και να ΄χει, αν υπήρχε κάτι μεμπτό στην υπόθεση του περσινού πρωταθλήματος κι αν η κυβέρνηση με οποιονδήποτε τρόπο το είχε κατευθύνει έστω και διακριτικά προς κάποια πλευρά, ο πρώτος που θα είχε λόγο να το καταγγείλει, θα ήταν ο αντίπαλος της, ο Κούλης.

Για κακή τους τύχη όμως, και ο τελευταίος παραδέχτηκε ότι το πήραμε δίκαια και πως το σήκωσε η καλύτερη ομάδα.

Ούτε αυτά τα λέμε όμως, απαγορεύεται, μόνο ο κατά τον Μητσιχώστα, Ζουρλάλις αξίζει να λαμβάνεται σοβαρά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ