Ο αρχιδιαιτητής στο Καρπενήσι ο διαιτητής του στην Τούμπα

Ο αρχιδιαιτητής στο Καρπενήσι ο διαιτητής του στην Τούμπα

Πως το καλοκαιρινό… σεμινάριο διαιτησίας έγινε το άρμα που στέλνει τον Γκεστράνιους την Κυριακή ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Λένε πως ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις τι συμβαίνει αρκεί να κοιτάξεις προς τα πίσω. Στην περίπτωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου μάλιστα δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς γερή μνήμη. Φτάνει να συνδέσεις ποιος ήταν ο αρχιδιαιτητής που ήρθε προσκεκλημένος στο Καρπενήσι και το σεμινάριο διαιτησίας της ΕΠΟ, για να αντιληφθείς πως σήμερα προέκυψε ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους, ως ο άρχοντας του ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα.

Ναι, καλά το σκεφτήκατε. Χουτία Γιόνι λέγονταν ο Φινλανδός αρχιδιαιτητής που ήρθε το καλοκαιράκι στο 5άστερο που «επιμορφώθηκαν» οι Έλληνες διαιτητές για να δώσει τα φώτα του. Φινλανδός τότε, Φινλανδός και τώρα. Να λοιπόν πως ο Μέλο Περέιρα διάλεξε τον διαιτητή που θα σταθεί ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ποδοσφαιρικό τοξικό περιβάλλον της Τούμπας που κανείς δεν έχει ξεχάσει όσα συνέβησαν στο τελευταίο αντάμωμα των Δικεφάλων.

Ο 40άχρονος ρέφερι δεν είναι της κατηγορίας elite. Η Φινλανδία δεν φημίζεται ακριβώς για το ποδόσφαιρο και τους διαιτητές της. Πως λοιπόν προέκυψε ένα τόσο μεγάλο ρίσκο; Πραγματικά θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το επικοινωνούσε κάποιος. Είτε από την Ομοσπονδία, είτε από την UEFA που θεωρητικά έχει την εποπτεία του όλους εγχειρήματος.

Θα είχε μάλιστα ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον να μας έλεγε κάποιος πως ο υπερβάλλων… Τζήλος της Κυριακής στο Καραϊσκάκη επιβραβεύτηκε για τον Θανάση Τζήλο από την Λάρισα. Ο ρέφερι που σήκωσε όρθιο το Φάληρο με την διαχείριση του Ολυμπιακός-Αστέρας και που θεωρήθηκε το πρώτο φετινό χτύπημα της Εξυγίανσης στους Πειραιώτες, θα είναι ο 4ος την Κυριακή στην Τούμπα. Εκείνον άραγε ποιος τον διάλεξε; Ποιος δεν τον τιμώρησε για όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη αλλά του έδωσε και… bonus την εμπιστοσύνη να πάει στην Τούμπα.

Δυστυχώς τα πράγματα μοιάζουν πολύ παράξενα από πολύ νωρίς. Και άντε να δούμε ποιος θα τα ξεμπερδέψει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ