Αντβέρπ: Η ιστορική ομάδα με το «ελληνικό στοιχείο»

Αντβέρπ: Η ιστορική ομάδα με το «ελληνικό στοιχείο»

Η κλήρωση για τα προκριματικά του Europa League έγινε σήμερα το μεσημέρι και η Αντβέρπ θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού, εάν οι Πειραιώτες αποκλειστούν από την Πλζεν. Ιδού η «ακτινογραφία» των Βέλγων.

Ο Ολυμπιακός έμαθε τον αντίπαλό του σε περίπτωση αποκλεισμού από την Βικτόρια Πλζεν για τα προκριματικά του Champions League. Η Ρόγιαλ Αντβέρπ θα βρεθεί στον δρόμο των «ερυθρολεύκων» εάν οι Τσέχοι τους στείλουν στα προκροματικά του Europa League.

Οι Βέλγοι λοιπόν τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και απέκτησαν το δικαίωμα να ονειρεύονται την είσοδό τους στους ομίλους της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ας δούμε στο μικροσκόπιο την κατά συνθήκη αντίπαλο του Ολυμπιακού, από την οποία δεν λείπει το ελληνικό στοιχείο.

Η Ρόγιαλ Αντβέρπ θεωρείται ο παλαιότερος σύλλογος στο Βέλγιο, καθώς ιδρύθηκε το μακρινό 1880, ενώ έχει κατακτήσει τέσσερα  πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Η περσινή χρονιά την βρήκε στην πρώτη πεντάδα του βελγικού πρωταθλήματος και ταυτόχρονα της δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει  στα προκριματικά του Europa League.

Το ελληνικό στοιχείο:

Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχει ο Σαμπού Γιαταμπαρέ, ο οποίος φόρεσε την φανέλα των «ερυθρόλευκων» υπό τις οδηγίες του Μίτσελ. Ταυτόχρονα με τον υψηλόσωμο μέσο, υπάρχει και ο επιθετικός Ντιεμερσί Μποκανί που έφτασε μία ανάσα από την μεταγραφή του στον  Ολυμπιακό. Το μεγάλο «όπλο» των Βέλγων είχε συμφωνήσει σε όλα με τους Πειραιώτες την περσινή σεζόν, αλλά κόπηκε στα ιατρικά λόγω προβλημάτων στα πόδια του.

Τέλος, ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι, έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αντβέρπ, κάνοντας εξαιρετική δουλειά με σύμμαχο την εμπειρία του στους ευρωπαϊκούς πάγκους.

Το «κανόνι» και οι «καινούργιοι»:

Μπορεί ο Μποκανί να μην φόρεσε ποτέ την ερυθρόλευκη φανέλα, όμως στο Βέλγιο θεωρείται ο αστέρας της ομάδας, βοηθώντας τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην δημιουργία. Είχε μια εξαιρετική χρονιά, καθώς σε 33 εμφανίσεις σημείωσε 14 γκολ και μοίρασε 9 ασίστ!

Η Αντβέρπ προχώρησε σε σημαντικότατες προσθήκες προκειμένου να υλοποιήσει το ευρωπαϊκό όνειρο. Στο δυναμικό της έχει πλέον τον χαφ Ντε Σαρτ, για τον οποίο πλήρωσε ένα αρκετά σημαντικό ποσό για να τον αποκτήσει, τον άλλοτε πορτιέρο των Πόρτο και Γαλατά, Σινάν Μπολάτ, όπως και τον Οπαρέ (είναι τραυματίας), που έχει φορέσει την φανέλα των Πόρτο και Μπεσίκτας και ήταν στους μικρούς της Ρεάλ στο παρελθόν.

 

Ο προπονητής:

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει να επιδείξει τίτλους στο Βέλγιο, ενώ έχει δουλέψει και σε μεγάλες ομάδες, όπως η Μονακό και η Σπόρτινγκ. Ο Ρουμάνος έχει θητεύσει και στον ΠΑΟΚ και έχει μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά γενικότερα θεωρείται ένας ικανότατος προπονητής.

 

Το ρόστερ:

Γκολκίπερ: Μπολάτ, Τέουνκενς και Ντε Βίντερ

Αμυντικοί: Γιούρκλεντ, Μπατουμπινσίκα, Αρσλάναγκιτς, Σεκ, Οπαρέ, Μπόρζες, Ματέους, Πίους και Μπούτα

Μέσοι: Χάιρεμανς, Ρεφαέλοφ, Σαμπού Γιαταμπαρέ, Ναζαρίνια, Χαρούν, Χόνγκλα, Γκαντρί, Κούπμαν και Ντε Σαρτ

Επιθετικοί: Ζε, Ροντρίγκες, Μπαμπί, Μποκανί και Μπολινζί

 

Η έδρα: ΜΠΟΣΟΥΙΛΤΣΤΑΝΤΙΟΝ (16.144)

Όπως η Ρόγιαλ Αντβέρπ, έτσι και η έδρα της έχουν τα «χρόνια τους». Το 1923 αποτελεί το έτος εγκαινίων του Μποσουιλτστάντιον, ενώ οι 60.000 είναι το ρεκόρ περισσότερων θέσεων που είχε. Μετέπειτα υπήρξαν αφαιρέσεις στην χωρητικότητα, για να φτάσουμε στο 2017, όταν και συντελέστηκαν νέα έργα με την πλέον χωρητικότητα του γηπέδου να μην ξεπερνά τις 20.000 θέσεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ