Πως η ελληνική μυθολογία επηρέασε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (vid)

Πως η ελληνική μυθολογία επηρέασε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (vid)

Οι ρίζες των ευρωπαϊκών συλλόγων, η ελληνική μυθολογία, τα εμβλήματα και οι ονομασίες των ομάδων.

Οι ρίζες της Γουέστ Χαμ και της Άρσεναλ εντοπίζονται σε τοπικά εργοστάσια. Πολλές ομάδες της Γαλικίας έχουν στο έμβλημά τους τον σταυρό του Saint James. Πολλές ομάδες της Ισπανίας είχαν την στήριξη της κορώνας, γι’ αυτό και έχουν στο σήμα τους τo βασιλικό στέμμα. Η Βαλένθια και η Λεβάντε έχουν μια νυχτερίδα στη φανέλα τους που είναι μέρος του οικοσήμου της πόλης. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν τον Δικέφαλο Αετό του Βυζαντίου, που αντιπροσωπεύει τις ρίζες και των δύο από την Κωνσταντινούπολη. Η ελληνική μυθολογία έχει επηρεάσει κι εκείνη με τη σειρά της πολλές ευρωπαϊκές ομάδες.

Παρακάτω παρουσιάζονται 15 σύλλογοι που έχουν εμπνευστεί από την ελληνική μυθολογία.

Ηρακλής: Ο Ηρακλής ήταν θεϊκός ήρωας της ελληνικής μυθολογίας περισσότερο γνωστός για την μυϊκή του δύναμη και τους 12 Άθλους του. Υπάρχει ομάδα στην Ισπανία και τη Γαλλία που ονομάζεται Hercules και Heracles αντίστοιχα. Αλλά και σύλλογος που έχει τον Ηρακλή στο έμβλημά του (Κάντιθ). Ενώ φυσικά στην Ελλάδα υπάρχει ο Ηρακλής (Iraklis) που έχει τόσο το όνομα όσο και το πρόσωπο στο σήμα του.

Απόλλων: Ο Απόλλωνας είναι ένας από τους 12 Θεούς του Ολύμπου. Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος), Απόλλων Σμύρνης, Απόλλων Καλαμαριάς (όνομα και έμβλημα).

Αίας: Ο Αίαντας ήταν ήρωας της ελληνικής μυθολογίας γνωστός για τη δύναμη και το εντυπωσιακό του ανάστημα. Αίας Σαλαμίνας, Άγιαξ (Ολλανδία), Άγιαξ (Εσθονία).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολυμπιακός (Ελλάδα), Ολιμπίκ ντε Μαρσέιγ (Γαλλία).

Άρης: Ο Άρης ήταν Έλληνας Θεός του πολέμου, ένας από τους 12 Θεούς του Ολύμπου και εραστής της θεάς της ομορφιάς Αφροδίτης. Άρης (Θεσσαλονίκη)

Αταλάντη: Η Αταλάντη ήταν μια παρθένος κυνηγός στην ελληνική μυθολογία. Ήταν άγρια και πάντοτε χαρούμενη. Αταλάντα (Ιταλία)

Προμηθέας: Ο Προμηθέας ήταν ένας Τιτάνας που αψήφησε τους θεούς κλέβοντας φωτιά και δίδοντας την στην ανθρωπότητα. Ο Δίας τον καταδίκασε σε αιώνια βασανιστήρια. Νέα Σαλαμίνα (Ελλάδα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ