ΑΕΚ: Ανατροπή και κοντά σε deal με τον Ζελενίτσα για τις Ακαδημίες

ΑΕΚ: Ανατροπή και κοντά σε deal με τον Ζελενίτσα για τις Ακαδημίες

Η ΑΕΚ προσέγγισε τον Μπάμπη Ζελενίτσα για να αναλάβει τις Υποδομές και είναι κοντά στο «ναι».

Μετά την πρόσφατη αποχώρηση του Ακη Ζήκου από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ, αναζητείται η επόμενη λύση. Ο Γρηγόρης Σαράντης επιθυμεί να στηρίξει το project των «κιτρινόμαυρων» Υποδομών, στο οποίο σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα για τα νέα γήπεδα και τους ξενώνες στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Όμως, η ΑΕΚ ακόμη δεν έχει βρει τον άνθρωπο που θα πάρει την θέση του Ζήκου και μέχρι στιγμής λειτουργεί με υπεύθυνους τον Σταύρο Λέτσα και τον Νίκο Γεωργέα.

Υπήρξε η σοβαρή προοπτική για ξένο υπεύθυνο στις Ακαδημίες, άνθρωπο που θα μπορούσε να εφαρμόσει το ολλανδικό μοντέλο, που γοήτευσε φέτος στις συναντήσεις με τον Αγιαξ τους «κιτρινόμαυρους». Ομως δεν υπήρχε μέχρι στιγμής εξέλιξη και βεβαίως δεν είναι εύκολο να βρεθεί ο ιδανικός και να φτιάξει τόσο άμεσα ένα πλάνο για όλα τα τμήματα, ενώ υπάρχουν και σοβαρές ελλείψεις σε γήπεδα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΕΚ προσέγγισε προ καιρού και τον Μπάμπη Ζελενίτσα. Ο 49χρονος εργάζεται στην ΕΠΟ και οι συζητήσεις αφορούσαν εξ’ αρχής την θέση του Διευθυντή των Ακαδημιών της ΑΕΚ. Ο Μπάμπης Ζελενίτσας βρισκόταν πριν από μερικά χρόνια (από τον Ιανουάριο του 2015) στη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης Δικτύου στο πλευρό του Ακη Ζήκου και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Ωστόσο, υπήρχε αρχικά διστακτικότητα για να πει το «ναι». Όμως τελικά τα τελευταία 24ωρα οι δύο πλευρές ήρθαν πιο κοντά και τώρα φαντάζει το φαβορί ο Ζελενίτσας για να αναλάβει την θέση του Διευθυντή των Ακαδημιών της ΑΕΚ. Για αυτό και άμεσα αναμένουμε εξελίξεις στο θέμα αυτό.

O Μπάμπης Ζελενίτσας εκτός της προηγούμενης ενασχόλησης του με την ΑΕΚ το 2015, είναι πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής (αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στους Τσουκαλάδες Βοιωτίας, τον Πανγεωργικό, το Σχηματάρι, τον Φωστήρα, την Ελευσίνα, την Καλλιθέα, τον Θρασύβουλο και τον Εθνικό) και νυν καθηγητής Φυσικής Αγωγής και κάτοχος MSC Sport Management. Έχει διατελέσει προπονητής στην U16 και την U17 στην Εθνική Ομάδα, καθώς και Διευθυντής και προπονητής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι κάτοχος του UEFA Pro License και εκπαιδευτής ποδοσφαίρου σχολών της ΕΠΟ. Είναι διδακτορικός Φοιτητής στο πρόγραμμα «Βιολογία της Ασκησης» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει συγγράψει 5 βιβλία, για την προπονητική, την τακτική και τον προγραμματισμό στο ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ