Παναθηναϊκός: Νιάτα ή εμπειρία το δίλημμα του Δώνη

Παναθηναϊκός: Νιάτα ή εμπειρία το δίλημμα του Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης ζυγίζει όλα τα δεδομένα για τους αντικαταστάτες του Εμάνουελ Ινσούα και του Ματίας Γιόχανσον στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

Από τη μία, η δυναμικότητα της Λάρισας προσφέρει στον Γιώργο Δώνη τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει πιο άπειρους ακραίους μπακ στο κυριακάτικο (27/10) παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Από την άλλη, η παρουσία του εξαιρετικά επικίνδυνου Αμρ Ουάρντ, σημαίνει ότι ένας παίκτης ο οποίος αδυνατεί να τον μαρκάρει, θα εξελιχτεί σε… μαύρη τρύπα. Ο Αιγύπτιος είναι από τους πιο ποιοτικούς στη Superleague και παίζει σε χαμηλό επίπεδο μόνο εξαιτίας του χαρακτήρα του.

Ο Εμάνουελ Ινσούα δεν θα αγωνιστεί επειδή είναι τιμωρημένος, ενώ ο Ματίας Γιόχανσον είναι τραυματίας και επ’ ευκαιρία, θα εκτίσει και την ποινή του. Επομένως, τα δύο άκρα της άμυνας του Παναθηναϊκού χρειάζονται αντικαταστάτες, αλλά οι επιλογές για τον Γιώργο Δώνη είτε δεν είναι πλάγιοι αμυντικοί, είτε στερούνται εμπειρίας.

Στις δοκιμές του προπονητή του Τριφυλλιού φαίνεται να έχουν το προβάδισμα ο Κώστας Αποστολάκης για δεξιός μπακ και ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης για αριστερός μπακ. Αμφότεροι είναι ικανοί στο επιθετικό κομμάτι, αλλά έχουν αδυναμίες στον ανασταλτικό τομέα. Οπότε, στο μυαλό του Δώνη υπάρχει η σκέψη να προτιμηθεί ένας στόπερ για το δεξιό άκρο της άμυνας, για να διασφαλιστεί η ισορροπία.

Στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος και ο Ζοάο Νούνες διεκδικούν τη θέση του Ματίας Γιόχανσον. Προφανώς, οι δύο παίκτες δεν το έχουν «τόσο» με τις προωθήσεις, αλλά θα βοηθήσουν πιο αποτελεσματικά στην άμυνα. Υπό άλλες συνθήκες, ο Γιώργος Δώνης δεν θα σκεφτόταν αμυντικά, αλλά ακόμα ο Παναθηναϊκός είναι «εύθραυστος» και δεν εμπνέει σιγουριά.

Για τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας ο Δώνης δεν έχει δισταγμούς. Ο Διούδης θα υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, οι Κουρμπέλης και Χρήστος Δώνης θα συνθέσουν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ο Ζαχίντ θα είναι ο επιτελικός χαφ, ο Μπουζούκης ο δεξιός εξτρέμ, ο Χατζηγιοβάνης ο αριστερός εξτρέμ και το μοναδικό δίλημμα αφορά την επίθεση. Ο Μακέντα δεν είναι στο 100%, οπότε ο Δώνης ίσως να διατηρήσει τον Καμπετσή στην ενδεκάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ