Ο τελικός του Κυπέλλου πριν την ώρα του

Ο τελικός του Κυπέλλου πριν την ώρα του

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Κυριακή τον Πανιώνιο, αλλά το πραγματικά σημαντικό παιχνίδι του θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη.

Τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη έχει συμπληρώσει ο Παναθηναϊκός. Αναδείχτηκε ισόπαλος με τον ΟΦΗ και τον Άρη πριν τα Χριστούγεννα και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά την είσοδο του 2020. Οπότε, στο κυριακάτικο (12/1) ματς με τον Πανιώνιο είναι επιτακτική ανάγκη να «σπάσει» αυτό το αρνητικό σερί και να νικήσει. Δεν του αρκεί η ισοπαλία, τόσο επειδή θα χάσει έδαφος στη μάχη για τη συμμετοχή στα Play Outs, όσο και διότι το «Χ» θα καταρρακώσει περαιτέρω την ψυχολογία των παικτών και θα τους επιβαρύνει εν όψει της ρεβάνς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ωστόσο, το πραγματικά σημαντικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, αλλά την Τετάρτη. Γιατί στο πρωτάθλημα ναι μεν τα περιθώρια για την εξάδα έχουν στενέψει, αλλά δεν έχουν εξαντληθεί. Αντίθετα, ενδεχόμενος αποκλεισμός στο Κύπελλο δεν διορθώνεται… Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα πάρει αυτό που θέλει στο ΟΑΚΑ, τότε θα βάλει… μπουρλότο στη σεζόν του Παναθηναϊκού.

Το Κύπελλο είναι ο πιο απτός στόχος για να κερδίσει κάτι ο Παναθηναϊκός. Είναι ένας τίτλος που θα θυμίσει στον Σύλλογο ποιος είναι, ότι πρέπει να διεκδικεί και να κατακτά τρόπαια. Θα δώσει χαρά στον κόσμο μετά από μία δύσκολη πενταετία και θα προσφέρει μία χαραμάδα αισιοδοξίας. Κυρίως, θα είναι ένα σημάδι ότι η ομάδα σημειώνει πρόοδο και το σχέδιο εξελίσσεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ένας αποκλεισμός από τα μέσα Ιανουαρίου θα τορπιλίσει την προσπάθεια και ίσως να… κάψει ανεπανόρθωτα τον Γιώργο Δώνη. Δεν είναι μυστικό ότι ο προπονητής έχει χάσει τα ερείσματα του σε μεγάλη μερίδα του κόσμου και δεν έχει την περσινή αποδοχή. Ασφαλώς, κανένας δεν απαιτεί την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί από το Κύπελλο από αντίπαλο χαμηλότερης κατηγορίας, τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει για αρκετούς παίκτες, στους οποίους θα τοποθετηθεί η ταμπέλα του looser, ασχέτως αν δεν το αξίζουν…

Είναι προφανές ότι το ματς της Τετάρτης με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι τελικός για τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ανατροπή και την πρόκριση. Αλλιώς, τα προβλήματα θα διογκωθούν και θα δρομολογηθούν ανακατατάξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ