Τέλος εποχής για την Χριστίνα Τσιλιγκίρη 

Τέλος εποχής για την Χριστίνα Τσιλιγκίρη 

Υπέβαλλε την παραίτηση της από την θέση του Γενικού Γραμματέα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Από τα πρόσωπα κλειδιά στο μεγάλο λιμάνι. Ακούραστη, μεθοδική. Και με έναν τρόπο πάντα εκεί.

Τεχνοκράτης στην πορεία υλοποίησης μιας μεγάλης ιδέας που ξέφυγε για τα καλά από το στενό αθλητικό πλαίσιο της χώρας. Το ταξίδι του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού από την επανεκκίνηση αρχές της δεκαετίας, ως την κατοχύρωση του: Μια από τις κορυφαίες πολυαθλητικές δυνάμεις παγκοσμίως. Παράδειγμα προς μίμηση.

Μιας πρώτης τάξεως απόδειξη, πως αν πραγματικά θέλεις, τότε μπορείς.

Συνέβη φυσικά υπό την εγγύηση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Έγινε με τον Μιχάλη Κουντούρη να αναλαμβάνει την «ευθύνη» καταφέρνοντας… ακατόρθωτα από την θέση του προέδρου.

Μια μικρή αθλητική επανάσταση.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός του 2010 με τα χρέη εκατ ευρώ, και με τμήματα που απαριθμούσαν ένα-δύο δελτία αθλητών.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός 2019 που αναζητά νέα αίθουσα για να χωρέσουν όλα τα τρόπαια. Εκείνα που μεγαλώνουν τον μύθο του.

Εκείνα που με έναν τρόπο συντηρούν τον ίδιο τον ελληνικό αθλητισμό.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Το άλμπουμ των αναμνήσεων τα λέει όλα, για όσα συνέβησαν σε αυτή την δεκαετία. Για όσα κατάφεραν οι Ερυθρόλευκοι και φυσικά το κοινό τους που όχι μόνο αγκάλιασε αυτό το εγχείρημα, αλλά του έδωσε πνοή και βηματισμό σε τούτο το ταξίδι.

Τις ιδέες όμως τις υλοποιούν πρόσωπα. Πολύτιμοι συνεργάτες. Άνθρωποι που έχασαν την επαφή τους με τον… χρόνο στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας προκειμένου αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα να μετατραπεί σε ένα επιτυχημένο αθλητικό project.

Ανάμεσα τους: Δεδομένα η Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Υπηρέτησε αυτή την «ολική επαναφορά» από ένα σωρό πόστα.

Δεν υπήρξε μέρα όλα αυτά τα χρόνια, που το φόντο να μην ήταν για εκείνη Ερυθρόλευκο. Δεν υπήρχε διοργάνωση που συμμετείχε όλα αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός σε ολόκληρο το φάσμα δράσης του, δίχως τη παρουσία της.

Εκεί. Είτε σε ευρωπαϊκά φόρουμ εκπροσωπώντας τα χρώματα του λιμανιού. Είτε δίπλα στον πάγκο με την αγωνία του αποτελέσματος.

Τόσο έντονο που υποθέτουμε πως και η ίδια από την Παρασκευή ίσως δεν έχει εναρμονιστεί με το «τέλος εποχής». Με έναν πετυχημένο κύκλο που έκλεισε. Για να ανοίξει ο επόμενος.

Η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη υπέβαλλε την παραίτηση της. Με την ικανοποίηση για τη συμμετοχή σε αυτή την όμορφη ιστορία που άλλαξε τα δεδομένα για την βάση του σημαντικότερου αθλητικού οργανισμού της χώρας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις: Δεν υπάρχει αντίο. Μάλλον κάτι σε «εις το επανιδείν» ταιριάζει.

Δεδομένα όμως πρόκειται για μια εξέλιξη από εκείνες που σε βάζουν στον πειρασμό να γυρίσεις πίσω. Μόνο και μόνο για να απολαύσεις το προνόμιο ενός μεγάλου κατορθώματος.

Αυτό που η ούγια του γράφει Ερασιτέχνης Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ