Πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και Βάρδα Ηλείας

Πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και Βάρδα Ηλείας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω των δύο μεγάλων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν νωρίς το μεσημέρι σε Ασπρόπυργο και Βάρδα Ηλείας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω των δύο μεγάλων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν νωρίς το μεσημέρι σε Ασπρόπυργο και Βάρδα Ηλείας. Στα σημεία έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, λόγω των υψηλών ανέμων που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, πυρκαγιά σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους και συγκεκριμένα στην περιφερειακή Αιγάλεω, κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 5 οχήματα ΜΕΤΠΕ, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμουν από αέρος δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων.

Εχει πιασει φωτια στο ποικιλο ορος

Δημοσιεύτηκε από Μαρια. Σταυροπουλου στις Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Πύρινο μέτωπο και στην Ηλεία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βάρδα, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης , στον νομό Ηλείας.

Σύμφωνα με το patrisnews, υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα στη Βάρδα αυτή τη στιγμή: το πρώτο κοντά στην Ε.Ο. και τον ποταμό Βέργα καίει γεωργική έκταση με καλαμιές, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στο Συρμπάνι Βάρδας και έκαψε λιοστάσια και περιβόλια.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η Ε.Ο. Πατρών – Πύργου έχει κλείσει, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Χάρτης με τις περιοχές

Σύμφωνα με τον χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το Σάββατο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και τις Περιφέρειες αλλά και τους Δήμους των περιοχών με υψηλό κίνδυνο, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου σε περίπτωση τυχόν κινδύνου τα επεισόδια να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Κατηγορία κινδύνου 4 υπάρχει στις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων.
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος).
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία).
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος).
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία).
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ