ΛεΜπρόν και Γουέιντ: Μια φιλία που φτάνει πολύ πιο μακριά από τις γραμμές του παρκέ

ΛεΜπρόν και Γουέιντ: Μια φιλία που φτάνει πολύ πιο μακριά από τις γραμμές του παρκέ

Ο «flash» αγωνίστηκε για τελευταία φορά απέναντι στον φίλο του και τους Λέικερς και το Λος Άντζελες φρόντισε να τον αποχαιρετήσει καταλλήλως

Με τον τρόπο που περίμενε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Μαϊάμι Χιτ. Με τον ίδιο να αμύνεται πάνω στον Ντουέιν Γουέιντ, με τη νίκη να απέχει ένα σουτ.

Μετά από 15 χρόνια κοινής πορείας στο ΝΒΑ (καθώς και οι δύο έγιναν ντραφτ το 2003), ο «μόλις» 36χρονος (γίνεται 37 τον προσεχή Ιανουάριο) Γουέιντ αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ο καλός του φίλος και άλλοτε συμπαίκτης, ΛεΜπρόν Τζέιμς αν και τον «πίκρανε» με το τελικό αποτέλεσμα (108-105 υπέρ των Λέικερς), φρόντισε να του «χρυσώσει» το χάπι μετά την αναμέτρηση.

Για αρκετά λεπτά οι δύο ήταν μαζί αγκαλιά και έκαναν πλάκα μεταξύ τους, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους θεατές του Staples Center, ενώ όπως ήταν φυσικό αντάλλαξαν φανέλες σε μια βραδιά που θα τη θυμούνται και οι δύο για πάντα.

https://twitter.com/SInow/status/1072372056459751425

«Έχω δώσει ό,τι είχα στο μπάσκετ και είμαι χαρούμενος για αυτό. Θα συνεχίσω να δίνω ό,τι έχω και για αυτή την τελευταία σεζόν» ακούγεται να λέει ο Γουέιντ στο βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, κερδίζοντας το standing ovation από το κοινό του Λος Άντζελες. Ακριβώς όπως έκανε και στο παιχνίδι, καθώς με τους 15 πόντους, 10 ασίστ και 5 ριμπάουντ δυσκόλεψε αφάνταστα τους Λέικερς.

Ωστόσο στην τελευταία κατοχή και με τη δυνατότητα να κερδίσει το παιχνίδι, ο Γουέιντ βρέθηκε στο ένας εναντίον ενός με τον κολλητό του και ηττήθηκε, επιτρέποντας στον «βασιλιά» να περάσει μπροστά με 16-15 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

«Είναι δύσκολο» δήλωσε μετά το παιχνίδι ο βετεράνος γκαρντ αναφορικά με το να έρχεται αντιμέτωπος με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, προτού συμπληρώσει: «Για αυτό αγωνίζεσαι, για να παίζεις με έναν από τους καλύτερους που υπήρξαν ποτέ. Είτε ήμασταν συμπαίκτες, είτε αντίπαλοι ο ένας ωθούσε τον άλλο στο να κάνει το καλύτερο δυνατό. Η φιλία μας δεν περιορίζεται μόνο στο μπάσκετ, αλλά θα μου λείψει πολύ αυτό. Δεν είναι μόνο ένας από τους κορυφαίους παίκτες που υπήρξαν, αλλά και ένας από του καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει», ήταν τα συγκινητικά λόγια του Γουέιντ για τον φίλο του.

Μαζί, την περίοδο συνύπαρξής τους στους Χιτ (2010-14) αποτέλεσαν ένα από τα κορυφαία και εντυπωσιακότερα δίδυμα στην ιστορία του NBA, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα.

https://twitter.com/SInow/status/1072369565047406593

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ