Ο τουρισμός και τα προϊόντα της Λέσβου στην 34η Philoxenia

Ο τουρισμός και τα προϊόντα της Λέσβου στην 34η Philoxenia

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή της Λέσβου στην 34η PHILOXENIA 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο “Δ.Ε.Θ. – HELEXPO” της Θεσσαλονίκης, από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2018.  

Την οργάνωση της συμμετοχής, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης της τουριστικής και γαστρονομικής φυσιογνωμίας του νησιού, καθώς και της πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής που συνέδραμε την όλη παρουσία της Λέσβου, ανέλαβε ο Δήμος Λέσβου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, την Ένωση Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου και τους άλλους τουριστικούς – αναπτυξιακούς φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) Α.Μ.Κ.Ε., με την πολυποίκιλη υποστήριξη της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης και των μεμονωμένων απόδημων Λέσβιων της συμπρωτεύουσας.       

Φέτος με απόφαση των διοργανωτών, η Λέσβος ήταν η τιμώμενη περιοχή της “PHILOXENIA”, γεγονός που προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη γενικότερη παρουσία του νησιού, στην κορυφαία διεθνή τουριστική έκθεση της χώρας. 

Η παρουσία της Λέσβου στη “PHILOXENIA 2018”, βασίστηκε στη μεθοδολογία που έχει καθιερωθεί και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια στα festivals και στις εκθέσεις μεγάλων πόλεων του εσωτερικού. Συγκεκριμένα, εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου, συνολικού εμβαδού 72 τ.μ., φιλοξενήθηκαν όλοι οι γεωγραφικοί τουριστικοί προορισμοί του νησιού, δηλαδή Μυτιλήνη, Θερμή & Μανταμάδος, Γέρα & Ευεργέτουλας, Αγιάσος & Πολιχνίτος (Σκάλα, Βατερά, Νυφίδα, κ.α.), Πλωμάρι, Κεντρική Λέσβος (Καλλονή, Αγία Παρασκευή, κ.α.), Πέτρα & Μήθυμνα (Μόλυβος) και Δυτική Λέσβος (Ερεσός, Σίγρι, Μεσότοπος, Άντισσα, Άγρα, κ.α.), γεγονός που συνέβαλε τα μέγιστα στην άρτια και χωρίς διακρίσεις προώθηση όλων των περιοχών του νησιού, καθώς και των ποικίλων και διαφοροποιημένων τουριστικών “προϊόντων” τους. Στα stands όλων των γεωγραφικών περιοχών, υπήρχε η δυνατότητα της παρουσίας επιχειρηματικών μονάδων ή φορέων του τουρισμού, ενώ η συμμετοχή συνοδεύτηκε και από τη φυσική παρουσία εκπροσώπων τους. 

Γενικότεροι στόχοι της συμμετοχής, ήταν: 

  • η προώθηση της γενικής τουριστικής φυσιογνωμίας ολόκληρου του νησιού, καθώς και των επιμέρους περιοχών του με τις ιδιαίτερες θεματικές μορφές τους στο ευρύ κοινό και τους επαγγελματίες της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να επιτευχθεί προσέλκυση επισκεπτών από τη σημαντική αυτή εσωτερική αγορά, κατά την τρέχουσα περίοδο 2018 – 19, και 
  • η δημιουργία των προϋποθέσεων για άνοιγμα νέων αγορών, μέσω των επιχειρηματικών συναντήσεων που πραγματοποίησαν τα μέλη της Λεσβιακής αποστολής με τους φιλοξενούμενους hosted buyers της έκθεσης (εμπορικοί επισκέπτες – tour operators απ’ όλο τον κόσμο), προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για άμεσες και μελλοντικές συνεργασίες.  

Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου, φιλοξενήθηκαν: α) γενικά prospectus του νησιού, β) τοπικά έντυπα & banners προώθησης του κάθε γεωγραφικού προορισμού, γ) φυλλάδια μουσειολογικού χαρακτήρα, δ) εν γένει μπροσούρες θεματικών τουριστικών προϊόντων της κάθε περιοχής, ε) έντυπα & banners καταλυμάτων (ξενοδοχειακών μονάδων, villas, ενοικιαζομένων δωματίων, κ.α.), στ) διάφορα εκθέματα που συνάδουν με την ταυτότητα της κάθε περιοχής (κεραμικά, ξυλόγλυπτα, αγιογραφία, κ.α.), κ.ο.κ.   

Το περίπτερο της Λέσβου, τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός της υπουργού  Τουρισμού Έλενας Κουντουρά που εγκαινίασε τη “PHILOXENIA 2018”, όλες σχεδόν οι ξένες επιχειρηματικές αποστολές με τους hosted buyers που παρευρέθηκαν στην έκθεση και φυσικά το απλό κοινό της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα τουριστικά, όσο και για τα γαστρονομικά προϊόντα του νησιού.    

Το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Κώστας Αστυρακάκης, ενώ το συντονισμό της συμμετοχής – παρουσίας της Λέσβου στη “PHILOXENIA 2018”, είχε ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης και σύμβουλος marketing της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Λέσβου Πάνος Πίτσιος. 

Κατά την τελετή των εγκαινίων στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου η Λέσβος είχε ξεχωριστή παρουσία λόγω του ότι ήταν η τιμώμενη περιοχή της έκθεσης, ο Αντιδήμαρχος Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει το νησί, ενώ κάλεσε τους παρισταμένους να το επισκεφθούν. Επιπλέον, έθεσε για ακόμη μία φορά το επίμαχο θέμα της ακτοπλοϊκής επανασύνδεσης Θεσσαλονίκης – Λέσβου, που διεκόπη απρόσμενα εδώ και κάποια χρόνια, πρόταση που υπεραμύνθηκε στην ομιλία του και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Την παράσταση στην τελετή των εγκαινίων, “έκλεψε” η παρουσία του χορευτικού τμήματος του Δήμου Λέσβου, που ενθουσίασε τους επισήμους και το παρευρισκόμενο κοινό.   

Πέραν της μεγάλης ζήτησης που υπήρξε για το ευρύτερο προϊόν (τουριστικοί προορισμοί και αγαθά) της Λέσβου, από το πολυπληθές κοινό που επισκέφθηκε το εκθεσιακό κέντρο “Δ.Ε.Θ. – HELEXPO” της Θεσσαλονίκης, εξίσου έντονο ενδιαφέρον διαφάνηκε και από τους ξένους tour operators, οι οποίοι μέσω των 50 περίπου προγραμματισμένων “B2B” και “B2C” συναντήσεων, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τα μέλη της λεσβιακής αποστολής.

Κατά τη διάρκεια των εποικοδομητικών επιχειρησιακών αυτών συναντήσεων με τους επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορες χώρες της υφηλίου (ενδεικτικά αναφέρονται: Γαλλία, Ρωσία, Πολωνία, Ιορδανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Γερμανία, Αγγλία, Τσεχία, Ουκρανία, Τουρκία, Ιταλία, Κίνα, Καναδάς, Ινδία, Η.Π.Α. κ.α.), καταγράφηκαν λεπτομερώς τόσο η εκφρασμένη ζήτηση για τα διάφορα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Λέσβου (sports, adventures, nature – based tours, wellness, honey moon trips, weddings, bird watching, cruises, religion, κ.ο.κ.), όσο και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες – παρατηρήσεις που αφορούν τις μελλοντικές επιχειρηματικές συνεργασίες για την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί. Όλα αυτά τα στοιχεία, θα προωθηθούν με αναλυτικό report – απολογισμό σε όλους τους  επαγγελματίες του τουρισμού, προς αξιοποίηση των ευκαιριών και οργάνωση – δημιουργία διαφόρων σχετικών projects στη Λέσβο.     

Δεδομένου ότι η Λέσβος ήταν η τιμώμενη περιοχή, απέναντι από το κεντρικό περίπτερο του νησιού, είχε παραχωρηθεί ένας αυτόνομος χώρος αποκλειστικά λεσβιακής γαστρονομίας. Στο 18 τ.μ. αυτό “gastronomy section”, εκτίθεντο τα τοπικά διατροφικά προϊόντα, διεξαγόταν συνεχείς γευσιγνωστικές δοκιμές προς τους εμπορικούς επισκέπτες & το κοινό της έκθεσης και με την ευγενική χορηγία του Ουζερί Θεσσαλονίκης “AGORA”, πραγματοποιούνταν ζωντανή μαγειρική με λεσβιακές συνταγές. Οι συνταγές αυτές, βασιζόταν σε φρέσκες σαρδέλες Καλλονής και σε αγνά κρεατικά και τυροκομικά προϊόντα Λέσβου.

Οι γευστικές προτάσεις – ουζομεζέδες & κρασομεζέδες, τις οποίες απολάμβανε το κοινό της έκθεσης, συνοδεία ούζου Μυτιλήνης, Αγίας Παρασκευής, Γέρας, Πέτρας και Πλωμαρίου, καθώς και κρασιού Δυτικής Λέσβου (“Μεθυμναίος” και “Μύτιλος”), ήταν: α) γκιουζλεμέδες, β) λουκάνικα γεμιστά με λαδοτύρι, γ) λουκάνικα χωριάτικα, δ) σαρδέλες παστές, ε) σαρδέλες ψητές, στ) ομελέτα με λουκάνικα, ζ) λαχανοντολμάδες, η) κολοκυθοκεφτέδες, θ) παστουρμάς με αυγά, ι) σφουγγάτο Μυτιλήνης, κ.ο.κ. 

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης, οι εκπρόσωποι της Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης και Πάνος Πίτσιος, είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν μέσω ζωντανών και μαγνητοσκοπημένων συνεντεύξεων σε αρκετά Μ.Μ.Ε. της χώρας και του εξωτερικού, τόσο τα τουριστικά θεματικά προϊόντα του νησιού, όσο και την τοπική γαστρονομία. 

Ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχή έκβαση της συμμετοχής της Λέσβου, ήταν η συνεχής παρουσία των χορευτικών τμημάτων του Δήμου Λέσβου και της  Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης, τα οποία υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων Κώστα Αγκοπιάν και Μιχάλη Κρητικού αντίστοιχα, παρουσίαζαν καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου και υπό τη συνοδεία ζωντανής νησιώτικης μουσικής από τους μουσικούς Μιχάλη Δήσσο και Χρήστο Παναγιωτάρα, άρτια χορευτικά προγράμματα με τους κλασικούς παραδοσιακούς λεσβιακούς χορούς, που εντυπωσίαζαν τους επισκέπτες της έκθεσης.  

 Τέλος όλο το τριήμερο και εντός του περιπτέρου του Λέσβου, διεξαγόταν ανοιχτός διαγωνισμός κοινού με ερωτήσεις γνωριμίας του νησιού, που προσέφεραν ως χορηγοί, η “Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου” και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες “Hellenic Seaways” και “Blue Star Ferries”. Πέντε ζευγάρια από τη Βόρειο Ελλάδα που απάντησαν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις, μετά από κλήρωση που διενεργήθηκε, κέρδισαν δωρεάν διακοπές στη Λέσβο.    

 

 
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  2. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  3. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  4. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  5. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  6. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  7. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  8. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  9. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  10. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  11. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  12. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  13. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  14. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  15. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  16. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  17. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  18. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  19. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  20. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  21. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  22. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  23. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  24. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  25. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  26. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  27. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  28. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  29. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  30. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  31. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  32. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  33. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  34. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  35. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  36. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  37. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  38. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  39. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  40. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  41. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  42. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  43. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  44. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  45. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  46. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  47. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  48. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  49. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  50. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  51. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  52. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  53. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  54. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  55. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  56. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  57. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  58. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  59. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  60. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  61. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  62. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  63. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  64. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  65. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  66. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  67. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  68. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  69. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  70. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  71. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  72. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  73. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  74. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  75. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  76. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  77. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  78. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  79. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  80. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  81. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  82. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  83. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  84. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  85. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  86. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  87. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  88. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  89. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  90. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  91. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  92. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  93. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  94. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  95. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  96. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  97. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  98. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  99. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  100. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας