Η Λεσβιακή γαστρονομία στο πιάτο του 3ου Lesvos Food Fest
Το 3ο Lesvos Food Fest ταξίδεψε τους επισκέπτες του σε 6 περιοχές της Λέσβου και τους ξενάγησε στις ιδιαίτερες γεύσεις, πρώτες ύλες, συνταγές, συνήθειες, ήθη, έθιμα και προϊόντα της κάθε περιοχής στην οποία φιλοξενήθηκε η εκδήλωση.
Το ελαιόλαδο, τα θαλασσινά του κόλπου, το τυρί, τα γλυκά κουταλιού, το street food και η καραμέλα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές του φετινού μας οδοιπορικού και σκιαγράφησαν την ταυτότητα της γαστρονομίας της Λέσβου. Ανακαλύψαμε νέες πρώτες ύλες, συνταγές, συνήθειες, έθιμα και "πρωτόκολλα" που συνδέονται με τη γαστρονομία του κάθε τόπου.
Αναμφισβήτητα όμως το πιο σημαντικό συστατικό της επιτυχίας του 3ου Lesvos Food Fest είναι οι οικοδεσπότες του:
- Ο Φορέας Τουρισμού Μόλυβου, η Κοιν.Σ.Επ. ΜΟΔΟΥΣΑ, ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου, ο Φυσιολατρικός-Ανθρωπιστικός Σύλλογος Μανταμάδου "Ηλιαχτίδα", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου και ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού άλλα και όλοι οι εθελοντές που κινητοποιήθηκαν για την οργάνωσή και την πραγματοποίησή του.
- Οι καλεσμένοι του 3ου Lesvos Food Fest μετακινήθηκαν στις περιοχές του φεστιβάλ, φωτογράφισαν στιγμιότυπα, μαγείρεψαν με φαντασία, γνώρισαν τους συντελεστές του φεστιβάλ και απέκτησαν γαστρονομικές εμπειρίες. Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Παπανδρέου που στηρίζει το φεστιβάλ για τρίτη χρονιά και φέτος μας κέρασε γλυκά του κουταλιού ντυμένος με παραδοσιακή στολή, τον Κωστή Κωστάκη που δεν έβγαλε την ποδιά του φεστιβάλ από πάνω του ούτε λεπτό, τον Μανώλη Παπουτσάκη για τη γλυκιά ματιά του και τις καραμελένιες του συνταγές και τον Χάρη Κατρακάζα για τις εμπνευσμένες γεύσεις που δοκιμάσαμε από τα χεράκια του.
- Πανταχού παρόντες και οι Αναστασία Σπυριδάκη, Μυρσίνη Τζινέλλη και ο Γιώργος Παπαδόπουλος από την ΕΡΤ, χορηγό επικοινωνίας του φεστιβάλ, έτοιμοι να καταγράψουν και να επικοινωνήσουν τις στιγμές και τα πρόσωπα του φεστιβάλ καθόλη τη διάρκειά του. Παρούσα και η Νικολέτα Μακρυονίτου από το περιοδικό Γαστρονόμος επίσης χορηγό επικοινωνίας του φεστιβάλ, η οποία συνεχίζει να ανακαλύπτει συνταγές και γεύσεις στον αγαπημένο της γαστρονομικό προορισμό, τη Λέσβο. Ευχαριστούμε και τον Παναγιώτη Μπελτζινίτη για την διαφορετική ματιά και το υπέροχο φωτογραφικό οδοιπορικό που στο φεστιβάλ.
Η παρουσία του Γιώργου Καββαθά, προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ για τρίτη χρονιά και τα πολύ θετικά του σχόλια, καθώς της Αγγελικής Κάππα, Στελέχους των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. που στηρίζουν το φεστιβάλ από την πρώτη χρονιά αποτελούν απόδειξη ότι το Φεστιβάλ έχει αποκτήσει σημαντικούς υποστηρικτές.
Ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Νίκος Μόλβαλης δήλωσε:
Ένα ακόμη δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου κεντρικός οργανωτής του Lesvos Food Fest, θα συνεχίσει να στοχεύει στην προβολή και ανάδειξη της γαστρονομίας της Λέσβου ως ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν, συγκεντρώνοντας με την ανεκτίμητη βοήθεια των κατά τόπους φορέων όλη την ουσία της παραδοσιακής και σύγχρονης Λεσβιακής κουζίνας.
Το Lesvos Food Fest μέσα από τις επιτυχημένες δράσεις του απέδειξε ότι αποτελεί μια δυναμική διοργάνωση που μπορεί να ενώσει τις παραγωγικές και πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου και να εξελιχθεί σε δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των φορέων. Η πρόσκληση σε φορείς και επαγγελματίες για ολοκληρωμένες προτάσεις και ιδέες παραμένει ανοιχτή με κοινό στόχο τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση της διοργάνωσης.
Το Lesvos Food Fest οργανώθηκε για 3η χρονιά από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την ΓΣΕΒΕΕ, είχε την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, χρυσό χορηγό την μπύρα Άλφα και αργυρό χορηγό τις Ελληνικές Αλυκές και πλαισιώθηκε και στηρίχθηκε δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.
- 1) traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!
- 2) Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος
- 3) Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης
- 4) Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών
20/04 12:08
traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!
20/04 11:58
ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας
20/04 11:54
Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης
20/04 11:52
Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα
19/04 17:25
Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς
19/04 16:42
«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες
19/04 16:09
ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων
19/04 16:04
19/04 15:51
Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024
19/04 15:28
19/04 14:45
Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών
19/04 13:03
ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες
19/04 12:58
X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό
19/04 12:21
Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος
19/04 11:43
Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos
19/04 11:34
Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων
19/04 11:30
19/04 11:19
19/04 10:56
19/04 10:21
19/04 07:14
Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης
19/04 07:10
Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα
19/04 07:09
19/04 07:07
Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης
19/04 07:04
18/04 16:45
18/04 15:55
Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών
18/04 15:13
Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας
18/04 15:09
Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς
18/04 15:03
Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»
18/04 14:22
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς
18/04 13:53
Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024
18/04 13:05
18/04 12:33
Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026
18/04 12:19
SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024
18/04 12:17
Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα
18/04 12:03
Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους
18/04 11:57
18/04 11:45
Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου
18/04 11:29
Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ
18/04 11:22
18/04 11:18
Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024
18/04 11:17
18/04 11:06
Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines
18/04 10:30
18/04 10:25
Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα
18/04 10:12
SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες
17/04 19:57
17/04 19:16
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"
17/04 16:48
Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος
17/04 16:33
Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό
17/04 15:28
17/04 14:36
17/04 14:22
17/04 13:35
Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας
17/04 13:20
Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της
17/04 11:52
Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%
17/04 11:43
Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού
17/04 11:35
Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου
17/04 11:19
airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι
17/04 11:18
17/04 10:42
Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο
17/04 10:40
Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη
17/04 10:22
17/04 09:49
Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο
16/04 19:56
Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης
16/04 16:00
16/04 15:41
Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας
16/04 13:00
16/04 12:41
Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη
16/04 11:42
16/04 11:39
Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024
16/04 11:22
Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία
16/04 10:49
Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες
16/04 10:41
16/04 10:30
Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία
16/04 06:00
15/04 19:50
Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων
15/04 19:44
15/04 17:25
H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση
15/04 14:59
Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»
15/04 14:27
15/04 13:34
Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto
15/04 13:03
15/04 12:45
Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή
15/04 11:37
«Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»
15/04 11:21
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο
15/04 11:13
TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024
15/04 10:47
Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια
15/04 09:34
14/04 13:10
meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο
14/04 12:57
Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα
14/04 12:46
14/04 12:38
Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία
13/04 21:34
Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν
13/04 20:55
Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ
13/04 14:09
Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία
13/04 13:34
Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
13/04 12:53
Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση
13/04 12:39
Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας
Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς
ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων
Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος
Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024
ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες
«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες
traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!
X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό
ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας
Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών
Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης
Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos
Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα
Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων
Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης
( 0 )