Αγώνες βουνού Frozen Peaks στο Νευροκόπι

29 Apr 2019, 13:04 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αγώνες βουνού Frozen Peaks στο Νευροκόπι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 2 έως τις 5 Μαΐου θα διεξαχθούν στο Νευροκόπι οι αγώνες βουνού Frozen Peaks, ήτοι Παγωμένες Βουνοκορφές.

Πρόκειται για τους πρώτους αγώνες βουνού, στη μνήμη των πολεμιστών που υπερασπίστηκαν την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μέσα από τα Ιστορικά Οχυρά της Γραμμής Μεταξά. Έως τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή μεταξύ άλλων και επώνυμοι αθλητές του εξωτερικού. Οι ονομασίες και αποστάσεις των αγώνων είναι:  LISSE 15 χιλιομέτρων, HEROES 46 χιλιομέτρων, HIGHLAND 93 χιλιομέτρων,  PANORAMA 261 χιλιομέτρων.

Οι εκκινήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις κοινότητες Νευροκοπίου και Οχυρού. Σκοπός της διοργάνωσης, πέρα από την άθληση, την υγεία και την ψυχαγωγία, είναι η ανάδειξη και η προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, προκειμένου να αναπτύξει τον αθλητικό και ιστορικό τουρισμό. Σε συνδυασμό με την άθληση, οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν μονοπάτια όπου εξελίχθηκαν ομηρικές μάχες, οι οποίες αποτυπώθηκαν στη νεότερη ιστορία. Μονοπάτια τα οποία διέρχονται από τα ένδοξα Οχυρά της Γραμμής Μεταξά και διαδρομές που διασχίζουν τις παγωμένες κορυφές του ακριτικού Νευροκοπίου. Υπεραπόσταση η οποία σε συνδυασμό με την μεγάλη υψομετρική διαφορά, αποτελεί πρωτοποριακό αθλητικό γεγονός για την Ελλάδα.

Διοργανωτές και αθλητές, με πολυετή εμπειρία, ενώνουν τις δυνάμεις τους και τολμούν την υπέρβαση για έναν μοναδικό αγώνα που απευθύνεται όχι μόνο στους τολμηρούς αθλητές της Ελλάδας, αλλά σε όλους τους αθλητές του κόσμου. Συνδιοργανωτές της δράσης, είναι ο Δήμος Κ.Νευροκοπίου, το αθλητικό σωματείο ΠΟΣ Κ. Νευροκοπίου, με την υποστήριξη συλλογικών φορέων όπως Les Trailers, Nevrokopi Runners και Granitis Trail.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα