ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Στο εδώλιο η ποδοσφαιρική Ανόρθωση για πλαστογραφία!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Στο εδώλιο η ποδοσφαιρική Ανόρθωση για πλαστογραφία!

Οι Αρχές αποφάσισαν να… καθίσουν στο εδώλιο και ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Κύπρου.

Ο λόγος για την Ανόρθωση Αμμοχώστου, που αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων κατηγορίες πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση του Νιγηριανού τερματοφύλακα Φράνσις Ουζόχο.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται, ως γνωστόν, ο γνωστός καρδιολόγος και διοικητικό στέλεχος της Ανόρθωσης κατά τον επίδικο χρόνο, Κυριακός Γιάγκος, καθώς και δυο υπάλληλοι του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (πρόκειται για άνδρα και γυναίκα, που είναι νυμφευμένοι μεταξύ τους).

Οι κατηγορίες για την Ανόρθωση και τον Κυριακό Γιάγκο είναι κοινές και όπως σημειώσαμε και πιο πάνω αφορούν τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις. Στο κατηγορητήριο σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Οι κατηγορούμενοι μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2019 στη Λευκωσία, με σκοπό καταδολίευσης αλλοίωσαν έγγραφο χωρίς εξουσία κατά τέτοιο τρόπο ώστε αν η αλλοίωση είχε εξουσιοδοτηθεί αυτή θα μετέβαλλε τις συνέπειες του εγγράφου, δηλαδή, αλλοίωσαν το έντυπο αναλύσεων βιοχημικού ελέγχου το οποίο είχε εκδοθεί για τον ποδοσφαιριστή FRANCIS ODINAKA UZOHO από την Νιγηρία, και ημερομηνία έκδοσής του την 1/2/2019, με σκοπό να εξασφαλίσουν από το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας Αθλητών του ΚΟΑ δελτίο υγείας για τον πιο πάνω ποδοσφαιριστή».

Στην διαδικασία που έγινε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το πρωί της Πέμπτης (23/05), οι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν από τους Μαρίνο Καούλλα εκ μέρους του δικηγορικού γραφείου Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ (Ανόρθωση), Ηλία Στεφάνου (Κυριακός Γιάγκος) και Ανδρέα Ανδρέου (υπάλληλοι ΚΟΑ).

Οι υπερασπίσεις των κατηγορουμένων ζήτησαν χρόνο να απαντήσουν, με την επόμενη δικάσιμο να ορίζεται για τις 25 Ιουνίου του 2019.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top