ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο έλεος του Θεού αφέθηκε άτομο ψυχικά διαταραγμένο- Απελπισμένοι οι ένοικοι πολυκατοικίας με την αδιαφορία των αρμοδίων - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο έλεος του Θεού αφέθηκε άτομο ψυχικά διαταραγμένο- Απελπισμένοι οι ένοικοι πολυκατοικίας με την αδιαφορία των αρμοδίων - ΕΓΓΡΑΦΑ

Σε καταγγελία κατά των αρμόδιων υπηρεσιών προχωρούν ένοικοι και ιδιοκτήτης πολυκατοικίας στη Λεμεσό. Σε ένα από τα διαμερίσματα, όπως αναφέρουν, διαμένει άτομο με σοβαρά ψυχικά προβλήματα και έχει αφεθεί να ζει μόνος τους χωρίς καμία φροντίδα και στήριξη.  

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας, μιλώντας στο ThemaOnline, "το εν λόγω πρόσωπο είναι περίπου 60 ετών, και όταν πέθανε η μητέρα του που τον φρόντιζε έμεινε ολομόναχος και πήγε και ενοικίασε το διαμέρισμα".

"Αρχικά δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι τρέχει μαζί του και δεν αποκάλυψε ότι έχει για κηδεμόνα την αδελφή του", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι "όταν δεν λαμβάνει τη φαρμακευτική του αγωγή συμπεριφέρεται αλλόκοτα και μιλά περίεργα. Στην πολυκατοικία κατοικεί περίπου εδώ και πέντε χρόνια δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων όχι μόνο στην πολυκατοικία αλλά και σε ολόκληρη τη γειτονιά. Τρομάζει τα παιδιά και στέλνει μηνύματα και σημειώσεις με ασυνάρτητα λόγια στους ένοικους ακόμα στις πιο ακατάλληλες ώρες".

Το περιστατικό που σημειώθηκε και τους θορύβησε πιο πολύ ήταν που είχε εξαφανιστεί για μία ολόκληρη εβδομάδα. Τελικά με τη βοήθεια της Αστυνομίας μπήκαν στο διαμέρισμα και αντίκρισαν ένα αποκρουστικό θέαμα.

Όπως περιγράφει ο καταγγέλων "μία έντονη δυσοδία αναδυόταν από τον ίδιο και το διαμέρισμα. Το δωμάτιο του ήταν διαλυμένο. Οι κουρτίνες σκισμένες, το κρεβάτι αναποδογυρισμένο με το στρώμα σκισμένο με μαχαίρι, οι πόρτες από τις ντουλάπες του βγάλμενες και καρφωμένα ξύλα στα παράθυρα. Όπως ανέφερε διέμενε μέσα στην ντουλάπα χωρίς να κάνει μπάνιο, χωρίς να τρώει για μια βδομάδα γιατί φοβόταν να βγει από το δωμάτιο του γιατί πίστευε ότι θα τον σκότωναν. Μέχρι και την φυσική του ανάγκη την έκανε πάνω του". 

"Αυτό το περιστατικό μας προβλημάτισε όλους γιατί έχουμε οικογένεις, παιδιά, υπάρχει απέναντι ιατρείο. Προκύπτουν θέμα ασφάλειας και υγιεινής. Ζητούμε την προστασία της φυσικής μας ακεραιότητας με την μετακίνηση του, αλλά και του ίδιου καθώς ενδέχεται να βλάψει και τον εαυτό του. Δεν θέλουμε να γίνει κάτι τραγικό και μετά να ψάχνουμε το τι φταίει. Τέτοια άτομα θα έπρεπε να χρήζουν συνεχούς νοσηλείας και παρακολούθησης στους απαραίτητους χώρους περίθαλψης και όχι να αφήνονται έτσι", τόνισε ο ιδιοκτήτης, μεταφέροντας την απόγνωση όλων στην περιοχή, με κάθε σεβασμό προς το πρόσωπο του εν λόγω προσώπο. 

Ο ίδιος δεν του κάνει έξωση, αν και δεν πληρώνει τα ενοίκια και έχει το διαμέρισμα στο έλεος του, καθώς δεν θέλει να μείνει στους δρόμος. 

Αυτό που ζητά, μέσω του ThemaOnline, από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι να εγκύψουν στο ζήτημα προτού γίνει κάποιο κακό. Ο ίδιος εντωμεταξύ οδηγεί και παράνομα και είναι επικίνδυνος και τους δρόμους. Του έχει επιβληθεί στέρηση άδειας από το 2010.

Το πρόβλημα είναι γνωστό και στην Αστυνομία Λεμεσού και στις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας, ενώ επιστολή στάλθηκε και στον Αρχηγό Αστυνομίας, την ΑΗΚ και στην Υδατοπρομήθεια. 

Κηδεμόνας του 60χρονου εμφανίζεται η αδελφή του, η οποία ωστόσο σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο καταγγέλλων, δεν ασχολείται μαζί του. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top