ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΩ ΠΥΡΓΟΣ: Φάρμακα μέσω «Delivery» - Δεν θέλει κανένας φαρμακοποιός να πάει στην κοινότητα – VIDEO

ΚΑΤΩ ΠΥΡΓΟΣ: Φάρμακα μέσω «Delivery» - Δεν θέλει κανένας φαρμακοποιός να πάει στην κοινότητα – VIDEO

Φάρμακα μέσω «Delivery» προμηθεύεται η κοινότητα του Κάτω Πύργου, αφού σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στην εκπομπή του OMEGA, «Ενημέρωση Τώρα», τα φάρμακα φτάνουν στο χωρίο με λεωφορείο από το Νοσοκομείο  της Πάφου.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε από τον κοινοτάρχη της κοινότητας, Νίκο Κλεάνθους, πως δεν υπάρχει φαρμακοποιός στον Κάτω Πύργο και πως τα φάρμακα, τα προμηθεύονταν από το ιατρικό κέντρο, το οποίο επισκεπτόταν φαρμακοποιός δύο φορές την εβδομάδα, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες δεν έρχεται ούτε αυτός.

Ο φαρμακοποιός έπαιρνε τις συνταγές των κατοίκων και όταν επέστρεφε, τους έφερνε τα φάρμακα τους. Τώρα, αναγκάζονται να στέλνουν τα βιβλιάρια τους στο Νοσοκομείο της Πάφου, για να τους επιστρέψουν τα φάρμακα τους, είτε μέσω κάποιου λειτουργού, είτε μέσω λεωφορείου.  

Ανέφερε επίσης πως στην κοινότητα ζουν κυρίως ηλικιωμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν και να προκαλείται τεράστια ταλαιπωρία. «Περιμένουμε εδώ και πέντε μήνες για την επίλυση του προβλήματος», ανέφερε ο κ. Κλεάνθους.

Όσο αφορά στα φάρμακα τα οποία βρίσκονται στο ιατρικό κέντρο, ο κοινοτάρχης του Κάτω Πύργου, ανάφερε πως «αυτά έχουν λήξει».

Σε παρέμβαση του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ (Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας), Χαράλαμπος Χαριλάου, εξήγησε πως έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για τον διορισμό μόνιμου φαρμακοποιού στην κοινότητα, ωστόσο κανείς δεν θέλει να πάει. Η άλλη λύση εξήγησε είναι η αγορά υπηρεσιών από φαρμακοποιό κάτι το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί εντός των ημερών.

Σχετικά με το γεγονός πως ένα λεωφορείο, έκανε «delivery» φάρμακα στην κοινότητα, ο κ. Χαριλάου, εξήγησε πως «λόγω της καθίζησης του οδοστρώματος στην περιοχή της Γιόλου, έχουν σταλεί τα φάρμακα με λεωφορείο δύο φορές».    

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top