ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Πλήγηκε η Λεμεσός μετά την αύξηση κρουσμάτων - Κατώτατες τιμές για κάθε πόλη - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Πλήγηκε η Λεμεσός μετά την αύξηση κρουσμάτων - Κατώτατες τιμές για κάθε πόλη - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Εκ πρώτης όψεως, δεν υπάρχουν κάποια στοιχεία που να δείχνουν αύξηση στην κινητικότητα σε κρατήσεις που αφορούν προορισμούς του εσωτερικού, ενώ φαίνεται να έχει πληγεί η Λεμεσός. Παράλληλα, μετά από έρευνα, ενημερώνουμε για τις κατώτατες τιμές για διακοπές σε κάθε επαρχία, για τον μήνα Αύγουστο.

Του Γιώργου Τάττη

Οι κρατήσεις για τον Αύγουστο μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας

Μετά και την υποβάθμιση της Ελλάδας στην Κατηγορία Β και τις ακυρώσεις κρατήσεων που έχουν παρατηρηθεί ως συνέπεια από τους Τουριστικούς Πράκτορες προς Ελλάδα, αναμένεται να αυξηθούν οι κρατήσεις για διακοπές εντός Κύπρου.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον κ. Χάρη Λοϊζίδη, Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ)  ο οποίος μας ενημέρωσε πως είναι «πολύ νωρίς για να δούμε τις πραγματικές επιπτώσεις. Δεν μπορώ να ξέρω ακόμη, δεν έχουμε ακόμη πάρει στοιχεία που να δείχνουν αύξηση ή μείωση». Όμως, όπως πρόσθεσε, «παραδοσιακά η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου δεν είναι εβδομάδα πολλών κρατήσεων για τους συμπατριώτες μας», συνιστώντας υπομονή για τις αμέσως επόμενες μέρες, για να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Πλήγηκε η Λεμεσός

Σε σχέση με την Λεμεσό, εάν έχει υποστεί πλήγμα το τουριστικό ρεύμα προς την πόλη λόγω της έκρυθμης κατάστασης με την αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Λοϊζίδης επισήμανε πως «σίγουρα υπάρχει θέμα», προσθέτοντας ότι δεν θα έπρεπε καθώς η Κύπρος είναι μικρή και οι άνθρωποι μετακινούνται καθημερινά από πόλη σε πόλη.

Μάλιστα, επισήμανε ότι τεράστιο ζήτημα υπάρχει και στα κέντρα αναψυχής της πόλης, καθώς οι Λεμεσιανοί αποφεύγουν γενικώς τις εξόδους.

Πώς να κλείνονται οι διαμονές

Το ThemaOnline, μετέφερε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ και διάφορες καταγγελίες που δέχεται κατά καιρούς, για αυξημένες τιμές στα ξενοδοχεία της Κύπρου, αλλά και για τις διαφορετικές τιμές που παρατηρούνται στο διαδίκτυο, από αυτές που δίνονται στο κοινό τηλεφωνικώς. Απαντώντας, ο κ. Λοϊζίδης είπε χαρακτηριστικά: «Συνεχώς παροτρύναμε τους συμπατριώτες μας να επικοινωνούν απευθείας με τα ξενοδοχεία για να έχουν και άποψη για τις τιμές της τελευταίες στιγμής, καθώς υπάρχουν διάφορες έκτακτες προσφορές».

Κατώτατες τιμές για διακοπές στην Κύπρο

Όπως είπε, κυκλοφόρησε την Δευτέρα (03/08) και κατάλογος τιμών σε ξενοδοχεία από όλες τις πόλεις, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά οι τιμές, όπως επίσης γίνεται και σύγκριση με τις περσινές τιμές.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον επισυναπτόμενο κατάλογο, μπορείς να βρεις ξενοδοχεία και διαμερίσματα σε κάθε επαρχία, για διπλό δωμάτιο τον Αύγουστο, ξεκινώντας από:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 75 ευρώ
ΛΕΜΕΣΟΣ: 60-62 ευρώ
ΛΑΡΝΑΚΑ: 72 ευρώ
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: 70-80 ευρώ αναλόγως της ημερομηνίας
ΠΑΦΟΣ: 65-70 ευρώ αναλόγως της ημερομηνίας
ΠΥΡΓΟΣ: 60 ευρώ
ΤΡΟΟΔΟΣ: 60 ευρώ αναλόγως των ημερών διανυκτέρευσης
ΠΕΔΟΥΛΑΣ: 40 ευρώ
ΑΓΡΟΣ: 35 ευρώ

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top