Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που το River Party άνοιξε τις πύλες του στο Νεστόριο της Καστοριάς. Τριάντα επτά χρόνια παρουσίας συμπληρώνει εφέτος το εν λόγω φεστιβάλ, το οποίο έχει φιλοξενήσεις χιλιάδες επισκέπτες και εκατοντάδες μουσικούς όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο, ιστορικότερο και μακροβιότερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελλάδας, ενώ η μεγάλη του επιτυχία το κατέταξε στα 12 σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του Europe Festival Awards 2012. Το εφετινό καλοκαίρι υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη απογείωση, με πολύ τραγούδι, χορό και κέφι δίπλα στον Αλιάκμονα. Πάρτε τις σκηνές σας, την καλή σας διάθεση και ετοιμαστείτε για τις καλύτερες διακοπές του εφετινού καλοκαιριού.
Και αν οι «παλιοί» γνωρίζουν τις λεπτομέρειες για το River Festival, καλό είναι να τις μάθουν όλοι. Το Νεστόριο απέχει 28 χλμ. από την Καστοριά, περί τα 20-25 λεπτά, οδικώς. Αν θέλετε να το απολαύσετε από τις 29 Ιουλίου ως και τις 2 Αυγούστου, έτσι ακριβώς όπως του αρμόζει, με κατασκήνωση δηλαδή, δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε τον ταξιδιωτικό σας σάκο με όλα τα απαραίτητα και να γνωρίζετε ότι σας περιμένουν τέσσερις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες:

Παράδεισος, για όσους θέλουν την ησυχία τους – Χαβάη, η πιο κεντρική ζώνη κατασκήνωσης – Ινδιάνικο Χωριό, μέσα στην καρδιά του φεστιβάλ, για όσους δεν θέλουν πολλές ώρες ησυχίας, με την κοντινότερη πρόσβαση στις παροχές του χώρου (ιατρείο, εστιατόρια, stages) – Ζούγκλα, η μεγαλύτερη σε διάσταση ζώνη κατασκήνωσης για τους πιο κοινωνικούς επισκέπτες. Εναλλακτικά μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα δεκάδες διαθέσιμα ξενοδοχεία ή ξενώνες τόσο στο Νεστόριο όσο και στην Καστοριά. Εφέτος ειδικά προσφέρει για πρώτη φορά και τη δυνατότητα να έρθετε και να βρείτε εγκατεστημένη τη σκηνή σας στον χώρο μαζί με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό αν δεν είστε από τους τύπους που θέλουν να εγκαταστήσουν μόνοι τη σκηνή τους.

Επίσης στον χώρο λειτουργεί κουζίνα, ενώ το River Party έχει το «νόμισμά» του. Ανταλλάσσετε τα χρήματά σας με τις ειδικές μάρκες στα ανταλλακτήρια του φεστιβάλ ώστε να κινείστε με ασφάλεια και άνεση με αυτά σε όλες τις συναλλαγές σας. Για πρώτη φορά εφέτος θα δοθεί η δυνατότητα να προαγοράσετε τις μάρκες σας με έκπτωση προτού έρθετε στον χώρο και να σας περιμένουν στην είσοδο μαζί με τα βραχιολάκια σας. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους υπάρχει δωρεάν σταθμός φόρτισης κινητών τηλεφώνων, ενώ προσφέρεται και δωρεάν Wi-Fi. Ο χώρος τουRiver Partyείναι ένα πάρκο αναψυχής με διάφορες δραστηριότητες δίπλα στο ποτάμι. Απολαύστε το μπάνιο στις φυσικά διαμορφωμένες «πισίνες» του Αλιάκμονα. Γνωρίστενέα άτομα και γίνετε μέρος της μεγαλύτερης μουσικής παρέας. Ελάτε σε επαφή με το φυσικό τοπίο καιεξερευνήστετις μικρές ομορφιές του Νεστορίου. Και αν είστε λάτρεις τωνextreme games,ο χώρος του River Party φιλοξενεί ένα πλήθος εγκαταστάσεων για παράλληλες δραστηριότητες.
Οσον αφορά τα stages του River Party, λειτουργούν με την παρακάτω σειρά: Into the Jungle 17.00-19.00, Forestage 20.00-21.20, Riverside 21.30-01.00, Forestage 01.00-03.00, Tequila Stage 03.00-06.00.
Σε αυτές λοιπόν τις σκηνές θα εμφανιστούν έλληνες καλλιτέχνες που εσείς επιλέξατε μέσα από την ψηφοφορία που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και είχε μοναδική ανταπόκριση. Τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής συμμετέχουν στο δυναμικότερο line-up στην ιστορία του River Party και δίπλα τους ένας διεθνούς φήμης guest artist: Gramatik, Active Member, Γιώργος Ανδρέου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννα Βασιλείου, Δήμητρα Γαλάνη, Xenia Ghali, Φοίβος Δεληβοριάς, Angelika Dusk, Ζωντανοί Νεκροί, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Imam Baildi, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σταμάτης Κραουνάκης, Leon of Athens, Γιώργος Μαζωνάκης, Σωκράτης Μάλαμας, MaraveyasIlegal, Ησαΐας Ματιάμπα, Monika, Λεωνίδας Μπαλάφας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Παύλος Παυλίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μαρίζα Ρίζου, Rous, Σπείρα-Σπείρα, Μύρωνας Στρατής, Τάνια Τσανακλίδου.
Τέλος, καλό είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες εισιτηρίων στο River Party:
α) Το πενθήμερο εισιτήριο που σας δίνει το δικαίωμα κατασκήνωσης στον χώρο, συμμετοχής σε όλες τις παράλληλες δραστηριότητες και παρακολούθησης όλων των συναυλιών.
β) Το μονοήμερο εισιτήριο που σας δίνει το δικαίωμα εισόδου στον χώρο μόνο για μία ημέρα, συμμετοχής στις παράλληλες δραστηριότητες και παρακολούθησης των συναυλιών της συγκεκριμένης ημέρας.

πότε & πού:

River Party, Νεστόριο Καστοριάς. 29 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2015.

http://www.riverparty.org/, https://www.facebook.com/RiverPartyNestorio.

Προμήθεια εισιτηρίων: http://www.viva.gr/tickets/festival/nestorio/37o-river-party/ και στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt. Μετά την αγορά του εισιτηρίου σας πρέπει να καταχωρίσετε τα στοιχεία σας εδώ: http://www.riverparty.org/register

HeliosPlus