Δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα σχηματίστηκε σε βάρος του Τούρκου, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, στις Καστανιές Έβρου, από τις ελληνικές αρχές.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα αύριο, Πέμπτη.

Συνελήφθη Τούρκος στις Καστανιές Έβρου

Στη σύλληψη ενός Τούρκου στις Καστανιές Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προχώρησαν την Τετάρτη οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συλληφθείς εκτελούσε χωματουργικές εργασίες και φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος. Οι έλληνες στρατιωτικοί συνέλαβαν τον Τούρκο, ο οποίος φορούσε πολιτικά ρούχα, και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Οι πληροφορίες για την ιδιότητά του, ωστόσο, είναι συγκεχυμένες, καθώς παραμένει ακόμη άγνωστο αν πρόκειται για στρατιωτικό, αγρότη ή δημοτικό υπάλληλο. Ωστόσο, όσο περνά η ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Τούρκο να είναι πολίτης κι όχι στρατιωτικός.

Ο συλληφθείς, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, οδηγούσε αγροτικό όχημα.

Νωρίτερα, φέρεται να προηγήθηκαν προς τον Τούρκο σήματα από το ελληνικό φυλάκιο, στα οποία ο ίδιος δεν υπάκουσε.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στο στρατιωτικό φυλάκιο των Καστανιών, ενώ στο σημείο σπεύδουν στελέχη του στρατού και της αστυνομίας, προκειμένου να ενημερωθούν για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου έπεσαν στα χέρια τουρκικής περιπόλου οι δύο έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

O συλληφθείς κατά δήλωσή του είναι τούρκος αγρότης και υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ο δήμαρχος Αδριανούπολης δήλωσε πως έχει συλληφθεί ένας εργάτης του δήμου και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να απελευθερωθεί.

Τα τουρκικά ΜΜΕ μάλιστα, τα οποία ασχολούνται εκτενώς με την υπόθεση, δημοσιεύουν το όνομα και φωτογραφία του τούρκου συλληφθέντα.