Eπιστολή στην οποία αναφέρουν τις ελλείψεις σε προσωπικό στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αριστείδη Ανδρικόπουλο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.), τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη, τον Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής Γεώργιο Ψωμά και τον  Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά Κωνσταντίνο Κουτσιβίτη.

Όπως καταγγέλλουν «θέλουμε να μεταφέρουμε την κραυγή αγωνίας των υπηρετούντων συναδέλφων μας εκεί, αφού διαπιστώθηκε ότι, η υπάρχουσα δύναμη μαζί με τον Διοικητή της Υπηρεσίας δε ξεπερνάει τους 21 Αστυνομικούς, εκ των οποίων ως μάχιμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο 14 καθημερινά, ενώ η οργανική δύναμη του τμήματος προβλέπει 46 Αστυνομικούς.»

Σημειώνουν πως η συγκεκριμένη υπηρεσία αστυνομεύει σε θέματα αρμοδιότητάς του μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής με πληθυσμό λίγο πάνω από 150 χιλιάδες κατοίκους, με πλήθος από μεγάλες και μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως τα γήπεδα και προπονητήρια στον Αγ. Ι. Ρέντη, του Ιωνικού και γεωγραφικά η αρμοδιότητα αστυνόμευσης εκτείνεται από το Κατράκειο Θέατρο μέχρι την Σχολή Καλών Τεχνών.

Στη συνέχεια θέτουν μια σειρά ερωτημάτων: «Πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια Υπηρεσία, προς όφελος του πολίτη για το έννομο αγαθό της ασφαλείας τόσο του ιδίου αλλά και της περιουσίας του, όταν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανελαστικές καθημερινές υποχρεώσεις; Πώς είναι ανθρωπίνως δυνατό ο Διοικητής και οι συνάδελφοι υπηρετούντες εκεί να εργαστούν και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους με δύναμη 14 ατόμων, όταν καθημερινά κατά μέσο όρο χρειάζονται τουλάχιστον 15 με 18 Αστυνομικοί; Πώς θα ανταπεξέλθουν στον αυξημένο όγκο εργασιών και να φέρουν εις πέρας τις εκκρεμείς, καταδικαστικές αποφάσεις (περίπου 1.500 – 1.700), δικογραφίες, εισαγγελικές παραγγελίες κ.α.; Γιατί να καταστρατηγείτε, υπό αυτές τις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, το ωράριο εργασίας και τα κατοχυρωμένα με Π.Δ. εργασιακά δικαιώματα των μελών μας;»

Και επισημαίνουν «προς εξακρίβωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τις υποχρεώσεις του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ως προς το ανθρώπινο δυναμικό, με τα πάρεργα, τις διαθέσεις και τα μέτρα τάξης σε άλλες Υπηρεσίες, τις οποίες ο Διοικητής και οι συνάδελφοί μας επιβάλλεται να ανταπεξέλθουν χρειάζεται τουλάχιστον 16 έως 19 Αστυνομικούς ( Αξιωματικός Υπηρεσίας, Ταυτότητες, περιπολίες, μεταγωγές, μέτρα τάξης, φυλάξεις κλπ.). Χωρίς να υπολογίσουμε στα ανωτέρω, προανακρίσεις, εισαγγελικές παραγγελίες, καταδικαστικές αποφάσεις κ.ά.»

Όπως υπογραμμίζουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών «ζητάμε άμεσα και σθεναρά, την αποδέσμευση – απαλλαγή του εν λόγω Τ.Α. από Μέτρα Τάξης, Φυλάξεις Στόχων, μεταγωγές κρατουμένων, την ανάκληση Διαταγών που διαθέτουν το προσωπικό σε άλλες Υπηρεσίες και ταυτόχρονα την άμεση ενίσχυσή του με προσωπικό που επιθυμεί να αποσπασθεί – μετακινηθεί στο εν λόγω Τ.Α. Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη».