Σκηνικό τρομοκρατίας «έστησε» το μεσημέρι του Σαββάτου η Χρυσή Αυγή εμφανίζοντας τάγμα εφόδου της στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», η οποία επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα, άνθρωποι στο μετρό δέχτηκαν απειλές από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μαρτυρία, γύρω στις 14:00 το μεσημέρι δεκάδες άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής και κρατώντας στα χέρια κοντάρια και σημαίες, κατέβηκαν στις αποβάθρες του μετρό και αφού πέταξαν τρικάκια, φώναζαν «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς», για τον 35χρονο που σκοτώθηκε στις Βουλιαράτες.

Όπως αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας, το προκλητικό σόου συνοδεύτηκε από απειλές κατά επιβατών που προσπάθησαν να απαθανατίσουν τα όσα διαδραματίζονταν με τα κινητά τους.

«Σβήσε το γιατί θα σε βρούμε όπου κι αν είσαι»: με τη φράση αυτή ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις απειλές που δέχτηκε όταν προσπάθησε να καταγράψει τη σκηνή με το κινητό τηλέφωνο, υπογραμμίζοντας ότι ανάλογη συμπεριφορά επέδειξαν οι χρυσαυγίτες και σε άλλους επιβάτες.