Η κακοκαιρία «Πηνελόπη» σαρώνει ολόκληρη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τα χιόνια και τους θυελλώδεις ανέμους.

Τα τελευταία 24ωρα η χώρα έχει βρεθεί στο έλεος της κακοκαιρίας με χείμαρρους, πλημμύρες, πτώσεις δέντρων, κατεστραμμένα σπίτια και αυτοκίνητα.

Προβλήματα υπήρξαν στην Μυτιλήνη από κατολισθήσεις, οι δρόμοι του νησιού πλημμύρισαν, ενώ οι χείμαρροι κατέστρεψαν δρόμους.

Σε ποτάμι μετατράπηκε και ο κεντρικός δρόμος στην Αγία Παρασκευή, αλλά και δρόμοι στο Πλωμάρι. Λάσπη και πέτρες κατέβασε το νερό της βροχής στην Πλαγιά όπου πλημύρισαν σπίτια και μαγαζιά.

Η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε σπίτια, σε αυτοκίνητα, ενώ δεν έλειψαν και οι εγκλωβισμοί ανθρώπων που σε ορισμένες περιπτώσεις κινδύνεψε ακόμα και η ζωή τους.

Η κακοκαιρία έπληξε την Κρήτη με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες, ενώ προβλήματα εντοπίστηκαν στην πόλη των Χανίων, με πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένους δρόμους.

Κυκλοφοριακό πρόβλημα προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων ενώ πολλά σημεία των παράδρομων της εθνικής οδού πλημμύρησαν μεταξύ του Βαμβακόπουλου και των Μουρνιών δημιουργώντας χείμαρρους σε πολλά σημεία.

Από τη βροχή και τον δυνατό αέρα, προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετές περιοχές του Δήμου Πλατανιά, αναφέρει το kriti24.gr.

Στη Ροδόπη, όπως αναφέρει το xronos.gr η στάθμη στον ποταμό Τραύο ήταν στο όριο με αποτέλεσμα τα νερά που κατέβαιναν προς το ποτάμι, έβρισκαν δίοδο προς τις γύρω περιοχές.