Τα οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ θα εμφανισθούν στους δρόμους της Αθήνας και την 6η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ –το οποίο παρουσιάζει «Το Βήμα»-  για την επέτειο των 10 χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια.  Το σχέδιο  στο οποίο θα συμμετέχουν τουλάχιστον 4000  αστυνομικοί προβλέπει τη δημιουργία 21 ομάδων ασφαλείας για προελέγχους στο κέντρο της Αθήνας, 17 παρατηρητές ασφαλείας και δύο ομάδες ετοιμότητας με δίκυκλα. Στον σχεδιασμό εντυπωσιάζει ακόμη ότι προσδιορίζονται μέτρα ασφαλείας για το κέντρο   της Αθήνας , για κυβερνητικά και διπλωματικά κτίρια αλλά και για τις…φυλακές Κορυδαλλού για την αποφυγή έκνομων ενεργειών, όπως   ενδεικτικά μνημονεύεται.

Οπως επισημαίνεται στο έγγραφο  της ΕΛ.ΑΣ «πρόθεσή μας είναι η ήπια και ευέλικτη αστυνομική προσέγγιση της κατάστασης» . Ως χώροι που πρέπει να προστατευθούν αναφέρονται  υπουργεία πρεσβείες , τράπεζες, αστυνομικές υπηρεσίες  κλπ. Όμως προβλέπεται και «η προστασία αντιπροσωπειών  αυτοκινήτων που ευρίσκονται πέριξ των χώρων των εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων, όπως και καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών υπολογιστών,  κινητής τηλεφωνίας, χρυσοχοεία και πολυκαταστήματα, κυρίως πολυεθνικών συμφερόντων, και ιδιαίτερα όσων δραστηριοποιούνται  επί των οδών Στουρνάρη, Πατησίων και πέριξ αυτών».

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη ζητείται «προσωρινό κλείσιμο των εισόδων του Εθνικού Κήπου, καλλωπισμό των δένδρων (κλάδεμα, μάζεμα νεραντζιών κ.λ.π.) που υφίστανται στις περιοχές των εκδηλώσεων, ώστε σε περίπτωση επεισοδίων να μην προσφέρουν πεδίο κάλυψης στις ομάδες που βιαιοπραγούν και να παρέχεται η δυνατότητα ορατότητας στις επιχειρούσες αστυνομικές δυνάμεις κατά βάθος και πλάτος των οδών».

Επιπλέον ζητείται «δραστηριοποίηση  στο πεδίο των αυτοψιών,  ιχνηλασιών και προληπτικών ερευνών σε ύποπτους χώρους- στέκια.   Ομάδα αστυνομικών να ερευνά και να  ιχνηλατεί πάρκα, αλσύλλια, πλατείες και λοιπούς χώρους πέριξ Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, κατά μήκος της διαδρομής τυχόν πορείας και λοιπούς ευαίσθητους χώρους, κατά την κρίση της, για τον έγκαιρο εντοπισμό και απομάκρυνση υπόπτων αντικειμένων ή εύφλεκτων υλικών που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν από ομάδες ατόμων ή μεμονωμένα άτομα για βιαιοπραγίες».

   Στο σχέδιο περιλαμβάνονται και πτήσεις από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ όπως και από drones.