Πρωτάθληµα Super League

Αρης – ΑΕΚ

ΕΡΤ1, 19.00

Ξένες ταινίες

«Ο λόγος του βασιλιά»
(The King’s speech)

STAR, 16.20

Ο Αλμπερτ, Δούκας του Γιορκ, ο οποίος υποφέρει από μια εξουθενωτική δυσκολία στην ομιλία σε όλη του τη ζωή, γίνεται ξαφνικά βασιλιάς. Είναι ο νέος βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος της Αγγλίας. Η σύζυγός του Ελισάβετ αναλαμβάνει πρωτοβουλία και κανονίζει για τον άνδρα της ραντεβού με έναν εκκεντρικό λογοθεραπευτή. Μια σημαντική φιλία γεννιέται ανάμεσά τους, που δεν διορθώνει απλά την ομιλία του νέου βασιλιά αλλά και τον βοηθά να βρει το σθένος να κυβερνήσει. Η ταινία προτάθηκε για 12 Οσκαρ και κέρδισε 4, καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, Α’ ανδρικού ρόλου. Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φερθ, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Τζέφρι Ρας, Γκάι Πιρς, Μάικλ Γκαμπόν. (Βρετανία/ΗΠΑ/Αυστραλία, 2010, 107′)

 

«Ο αστακός» (The lobster)

ΕΡΤ2, 22.00

Σε συνεργασία με τον Ευθύμη Φίλιππου, ο Γιώργος Λάνθιμος κατασκεύασε έναν παράξενο, απολύτως δικό του κόσμο στο μεταίχμιο πραγματικότητας και φαντασίας. Ο χρόνος ακαθόριστος, το ίδιο και ο τόπος: σε ένα ειδικό ξενοδοχείο μαζεύονται άνθρωποι μόνοι. Εκεί θα πρέπει να αποκτήσουν ταίρι μέσα σε ένα καθορισμένο χρονικό πλαίσιο, ειδάλλως θα μεταμορφωθούν σε ζώα της αρεσκείας τους. Ο συνδυασμός ρεαλισμού και φαντασίας δεν πετυχαίνει πάντα, όμως ο «Αστακός» είναι μια ταινία που σε βάζει σε σκέψεις, αν και όπως όλες οι ταινίες του Λάνθιμου δίνει το περιθώριο πολλαπλών ερμηνειών. Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Λεά Σεϊντού, Τζον Ράιλι, Ολίβια Κόλμαν, Μπεν Γουίσοου, Αριάν Λαμπέντ, Αγγελική Παπούλια. (Ιρλανδία/Αγγλία/Ελλάδα/Γαλλία/Ολλανδία, 2015, 119′)

«Kill Bill volume 1»

OPEN, 23.00

Πρωταγωνίστρια η Νύφη, η οποία μετά από τέσσερα χρόνια ξυπνάει στο νοσοκομείο από κώμα εξαπολύοντας την εκδικητική της μανία εναντίον του Μπιλ, πρώην εργοδότη της και της παλιάς της ομάδας, αφήνοντας πίσω πληθώρα πτωμάτων. Πρωταγωνιστούν οι Ούμα Θέρμαν, Ντέιβιντ Κάρανταϊν, Ντάριλ Χάνα, Λούσι Λιου. (ΗΠΑ, 2003, 99′)