H αρχή των αφιερωμάτων που κάνει το Public Café Restaurant στις Κυκλάδες έγινε τον Νοέμβριο με την Τήνο, ακολούθησαν χριστουγεννιάτικα κεράσματα από όλα τα νησιά και η κουζίνα της Σαντορίνης. Τώρα, τον Μάρτιο, γνωρίζουμε τη γαστρονομία της Σίφνου μέσα από πιάτα του φημισμένου εστιατορίου του νησιού «Το Τσικάλι».

Μπορούμε, λοιπόν, μέχρι τις 10 Απριλίου, παράλληλα με το ανανεωμένο μενού (που περιλαμβάνει snacks, σάντουιτς, ζεστά και κρύα πιάτα, φρέσκες σαλάτες, προτάσεις για vegetarian και vegan και ιδέες για glutenfree πρωινό), να γευθούμε «Μαστέλο», το παραδοσιακό σιφνέικο κατσικάκι, σιγομαγειρεμένο στον φούρνο με κρασί, ρεβυθάδα μαγειρεμένη με τον τρόπο των Σιφνιών και για επιδόρπιο μελόπιτα- το παραδοσιακά πασχαλινό κέρασμα του νησιού.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το Σωματείο των Αγγειοπλαστών Σίφνου δώρισε στο Public Café Restaurant τα φημισμένα παραδοσιακά σκεύη μαγειρικής, τα οποία εκτίθενται στο χώρο. Σήμερα στη Σίφνο λειτουργούν 20 εργαστήρια αγγειοπλαστικής, τα περισσότερα από τα οποία είναι οικογενειακές επιχειρήσεις και  παρασκευάζουν χρηστικά αντικείμενα για το μαγείρεμα ή την αποθήκευση προϊόντων (μαστέλο, τσικάλι, κανάτα, φουφού, κουρούπι, κ.ά).  Ακόμα, στη βιβλιοθήκη του εστιατορίου θα βρείτε βιβλία και μουσικές από τις Κυκλάδες.

Το Public Café Restaurant ανοίγει στις 9 το πρωί, μαζί με το κατάστημα Public, και κλείνει στις 11 το βράδυ, είναι δε ανοικτό και το σαββατοκύριακο.