Κωμικές καταστάσεις – δείγμα των διαλυτικών καταστάσεων που επικρατούν στο αστυνομικό Σώμα –  εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε κρίσιμη, σημαντική υπηρεσία της ΕΛΑΣ ( στο κτίριο της ΓΑΔΑ) ύστερα από φάρσα αγνώστου στις 22.00, που προανήγγειλε αιφνιδιαστική επίσκεψη και επιθεώρηση, του αρχηγού της αστυνομίας  κ Αριστείδη  Ανδρικόπουλου.

Ο καλών δήλωσε ότι τηλεφωνεί από το γραφείο του αρχηγού της ΕΛΑΣ. Κι αυτό, όπως και το γεγονός ότι η κλήση έγινε σε «απόρρητο» τηλέφωνο της υπηρεσίας   ήταν αρκετό ώστε να σημάνει συναγερμός και πολλοί αξιωματικοί να φύγουν από τα σπίτια τους για να δώσουν το … παρών στην αναφερόμενη επιθεώρηση του αρχηγού του Σώματος. Κι ο οποίος όμως δεν εμφανιζόταν.

Γύρω στις 24.00 ο άγνωστος επανήλθε κι είπε στους συγκεντρωμένους αξιωματικούς ότι «η … αιφνιδιαστική επίσκεψη και έλεγχος του αρχηγού της ΕΛΑΣ δεν θα πραγματοποιηθεί τελικώς».

Κι έτσι ο νυκτερινός συναγερμός έληξε.

Ομως ύστερα κι από ένα τρίτο τηλέφωνο του «συνεργάτη του αρχηγού της ΕΛΑΣ» που μιλούσε ασαφώς για τους λόγους αναβολής, οδήγησε ορισμένους αξιωματικούς στην απόφαση να επικοινωνήσουν με το γραφείο του αρχηγού και να ρωτήσουν αν πράγματι υπήρχε τέτοιο σχέδιο έκτακτης νυκτερινής επιθεώρησης.

Η απάντηση από το γραφείο του αρχηγού ήταν αρνητική, σκορπώντας μειδιάματα, αλλά και προβληματισμό για την ευκολία που είχε επιτυχία κι απόκριση, σε κρίσιμη υπηρεσία της ΕΛΑΣ, μία τέτοια «φάρσα». Καθώς και ποιες σκοπιμότητες ή άλλους σχεδιασμούς μπορεί να υπέκρυπτε …