Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. και εν συνεχεία στην Αντιτρομοκρατική , μετά την έκρηξη χειροβομβίδας λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα στον προαύλιο χώρο του Ρωσικού Προξενείου που βρίσκεται επί της οδού Τζαβέλα 5, στο Χαλάνδρι.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες – αρχικά δεν επιβεβαιωνόταν – η χειροβομβίδα εξερράγη προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στο φυλάκιο του φρουρού ο οποίος δεν ήταν μέσα. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε μία καμμένη μοτοσικλέτα τύπου «εντούρο» στην περιοχή των Εξαρχείων με τις Αρχές να εξετάζουν αν τα δύο περιστατικά σχετίζονται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα στον προαύλιο χώρο του Ρωσικού Προξενείου λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα και εν συνεχεία εξαφανίστηκαν.

Το σημείο είναι αποκλεισμένο από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έχουν αναλάβει τις έρευνες . Παράλληλα, η Αστυνομία εξετάζει υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται περιμετρικά του ρωσικού προξενείου προκειμένου να δουν αν έχουν καταγραφεί οι δράστες της επίθεσης.

Μαροειδάκος: Πιθανή τρομοκρατική ενέργεια

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι πιθανό να είναι τρομοκρατική ενέργεια ενώ αναφερόμενος στην καμένη μοτοσικλέτα που βρέθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή των Εξαρχείων, τόνισε πως πιθανώς να σχετίζεται με το περιστατικό.

Το 2016 είχαν πετάξει χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Νοεμβρίου του 2016 είχε σημειωθεί επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της Γαλλικής Πρεσβείας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά ένας ειδικός φρουρός.

Η έκρηξη, τότε, είχε γίνει σε απόσταση αναπνοής από το κουβούκλιο του φρουρού ενώ την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Η Αντιτρομοκρατική φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να βρίσκεται η ίδια οργάνωση πίσω από τη σημερινή επίθεση.