Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε για άλλη μια φορά η Κρήτη.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήδη τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 29 Μαρτίου καταγράφονται πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, ιδιαίτερα στο νομό Χανίων, όπως φαίνεται στον πίνακα και στο χάρτη που ακολουθούν.

Επισημαίνεται ότι τις επόμενες ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν και στα ανατολικά τμήματα του νησιού.


Έντονα προβλήματα στα Χανιά

Προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους ανέμους.

Όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια, λόγω συνεχόμενων κατολισθήσεων οι δρόμοι Αλικιανός – Πρασές – Σέμπρωνα (τμήμα Χλιαρό – Σέμπρωνα), όπως και ο δρόμος Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλός θα είναι κλειστοί στην κυκλοφορία μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.

Στα παραπάνω σημεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρίσκονται ήδη τα συνεργεία και μηχανήματα της Π.Ε. Χανίων, που καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Τα κύματα «χτύπησαν» και το Ενετικό Λιμάνι της πόλης με τις αρχές να συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν την διάβαση σε τμήματα της χερσαίας ζώνης.

Ο κακός καιρός και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, όπως αναφέρει το flashnews δημιούργησαν έντονο κυματισμό, δυσκόλεψαν την εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων στα λιμάνια του νησιού.

Δημοσιεύτηκε από Antigoni Andreaki στις Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

ΓΕΦΥΡΑ ΦΟΥΡΝΕ ΤΩΡΑ

Δημοσιεύτηκε από Sifis Megalakas στις Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

ΚΕΡΙΤΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΩΡΑ

Δημοσιεύτηκε από Sifis Megalakas στις Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους

Επίσης, δέντρο έπεσε στον αύλειο χώρο του 5ου Νηπιαγωγείου στα Κουνουπδιανά ενώ όπως αναφέρει το flashnews καλώδια της ΔΕΗ κόπηκαν από τον αέρα με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε περιοχή των Λενταριανών.