Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διερεύνηση της ανείπωτης τραγωδίας που γράφτηκε στα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου όπου, τον Φεβρουάριο του 2019,  χάθηκαν με άδικο και οδυνηρό τρόπο τέσσερις ανθρώπινες ζωές – ένα ζευγάρι, η μητέρα και η μικρότερη αδερφή της κοπέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών στην Εισαγγελία Ηρακλείου και τη  Μεγάλη Εβδομάδα θα χρεωθεί σε συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό για τον περαιτέρω χειρισμό της.

Όπως είναι γνωστό οι οικογένειες των τεσσάρων αδικοχαμένων θυμάτων έχουν ήδη προσφύγει στην Δικαιοσύνη με μηνυτήρια αναφορά με την οποία στρέφονται κατά παντός υπευθύνου. Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν από την Εισαγγελία Ηρακλείου την άσκηση ποινικών διώξεων ενώ ταυτόχρονα έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ειδικότερα, ζητούν να διερευνηθούν τα αδικήματα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών υπό την επιβαρυντική περίσταση της επέλευσης θανάτου τελούμενης διά παραλείψεως (κακούργημα), της πρόκλησης πλημμύρας από την οποία επήλθε θάνατος τελούμενης δια παραλείψεως (κακούργημα), της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής από την οποία επήλθε θάνατος (κακούργημα) και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια τελούμενης διά παραλείψεως.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στην πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά, δεν εξαιρούν κανέναν από τις ευθύνες του, φαίνεται όμως να εστιάζουν περισσότερο στο κομμάτι των ευθυνών που αντιστοιχεί σε Περιφέρεια και Δήμο Φαιστού. Προσδοκούν ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης θα καταδείξει ποιος είχε την ευθύνη και την κυριότητα του επίμαχου δρόμου ώστε να διαγνωσθεί ποιος φορέας είχε την ευθύνη συντήρησης, αστυνόμευσης και καθαρισμού του.

Υπενθυμίζεται ότι η τετραμελής οικογένεια, το ζευγάρι, η μητέρα και η μικρότερη αδερφή της κοπέλας είχαν μεταβεί στην Μεσσαρά για το γάμο αγαπημένων τους προσώπων. Λίγο μετά την αναχώρησή τους από το κέντρο, στην επιστροφή, συνέβη η τραγωδία. Μετά από περίπου 35 ώρες εξονυχιστικών ερευνών κάτω από αντίξοες συνθήκες, το μοιραίο αυτοκίνητο εντοπίστηκε μέσα στον ποταμό, σφηνωμένο στις λάσπες, σε απόσταση περίπου 1-1,5 χιλιομέτρου  από τη διάβαση απ’ όπου είχε παρασυρθεί.