Διαψεύδονται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) τα δημοσιεύματα περί μετακίνησης εξοπλισμού ελέγχου επιβατών από τον αερολιμένα Καλαμάτας, στον χώρο όπου μίλησε εχθές ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην ανακοίνωση της ΥΠΑ επισημαίνεται ότι «όλα τα μηχανήματα (μαγνητικές πύλες και XRay) είναι της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν μετακινήθηκαν από τον αερολιμένα Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Σχετικά με αυτό το θέμα, έχει βγει και σχετική ανακοίνωση από το αεροδρόμιο Καλαμάτας και τον αερολιμενάρχη κ. Δημήτρη Μανδηλάρη νωρίς σήμερα το πρωί η οποία και αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με δημοσιεύματα περί μετακίνησης εξοπλισμού ελέγχων ασφαλείας ( XRAY – Μαγνητικές πύλες κλπ ) του αερολιμένα στο χώρο ομιλίας του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα την 18-4-2019 διευκρινίσουμε ότι η πληροφορία αυτή δεν ισχύει»

Όσον αφορά τις κορδέλες χωροθέτησης, όπως ενημερώνει η ΥΠΑ, παραχωρήθηκαν από το αεροδρόμιο Καλαμάτας δώδεκα εξ αυτών καθώς ζητήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να επιτελέσει το έργο της.