Η ΑΕΚ δεν έδειξε ενδιαφέρον, η Λάρισα… καιγόταν για να μην μπλέξει και έτσι φτάσαμε στο 0-1 των Θεσσαλών στο ΟΑΚΑ. Αποτέλεσμα που φέρνει την παραμονή της ΑΕΛ στην κατηγορία και φέτος.

Η Λάρισα πέτυχε την ιστορική νίκη, καθώς ήταν το πρώτο της διπλό μέσα στην έδρα της ΑΕΚ μετά από 29 παιχνίδια. Ομως η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα στο πιο κρίσιμο σημείο έκανε αυτό που έπρεπε. Απέναντι της βρήκε μια μέτρια ΑΕΚ σε ετοιμότητα και ψυχολογία, η οποία τώρα καλείται να πάει στην Λιβαδειά για να κερδίσει και να κρατήσει δική της την 3η θέση του πρωταθλήματος, με τον Ατρόμητο στο -2.

Ο Μπράλιτς έκανε τη διαφορά

Τόσο η ΑΕΚ όσο και η Λάρισα άρχισαν το ματς με το ίδιο σύστημα. Το 3-5-2 που όμως εξυπηρετούσε καλύτερα την Ενωση που ήταν πιο επιθετική. 2-3 φορές πλησίασε στην περιοχή του Κρίστινσον με σουτ που έφυγαν λίγο άουτ, αλλά από ένα στημένο… πληγώθηκε.

Στο 28’ ο Γιακιμόφσκι εκτέλεσε με σκαφτό το φάουλ και ο Μπράλιτς αφήνοντας πίσω του τον Αλεφ με προβολή έκανε από κοντά το 0-1 με τον Τσιντώτα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η Ενωση είχε αργή ανάπτυξη και έτσι η κατοχή της μπάλας δεν είχε ουσία για την ίδια. Για αυτό μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα έμεινε το 0-1 στη μία και μοναδική τελική των Θεσσαλών στο πρώτο 45λεπτο.

Ανήμπορη η ΑΕΚ

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Χιμένεθ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 και έβαλε τον Χουλτ αριστερά, στέλνοντας Μπογέ και Κλωναρίδη στα εξτρέμ. Η ΑΕΚ πιέσε περισσότερο, αλλά ο Κρίστινσον δεν την άφηνε να σκοράρει, ενώ ο Σβάρνας είδε την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ στο 72’.

Μέχρι και το τέλος του ματς η ΑΕΚ είχε την μπάλα στα πόδια, έκανε φάσεις, αλλά ο Κρίστινσον είχε υψώσει τοίχος (2-3 φορές απειλήθηκε ουσιαστικά) και μαζί με τον Μπράλιτς ήταν οι κορυφαίοι. Στο τέλος του αγώνα ακούστηκαν και αποδοκιμασίες, κυρίως για την κακή εικόνα της ΑΕΚ απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στα χαμηλά της κατηγορίας.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Τσιντώτας, Σβάρνας, Οικονόμου, Τσόσιτς (46’ Χουλτ), Γκάλο, Αλεφ (71’ Αλμπάνης), Μάνταλος, Κρίστισιτς, Κλωναρίδης (59’ Μπακάκης), Μπογέ, Πόνσε.

Λάρισα (Τ. Φέστα, 3-5-2): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μόρας, Ζίζιτς, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Μπάλλας (72’ Ακόστα), Σεσέροβιτς, Γιακιμόβσκι (75’ Γκόλιας), Σικάβκα, Νούνιτς.