Βίντεο και φωτογραφίες από ρίψεις πυροβολισμών (σ.σ ορισμένες από τις οποίες φαίνεται να είχαν αναρτήσει στο Facebook ) με 38αρι περίστροφο, φαίνεται να είχαν τραβήξει και ακολούθως επιχειρήσει να «σβήσουν» οι συμμετέχοντες στο μοιραίο γλέντι στο χωριό Λεοντάρι Βοιωτίας όπου ρίχθηκε η αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε την οκτάχρονη Αλεξία, ανήμερα το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» τα 4-5 άτομα (ανάμεσα σε αυτούς κι ένας πρώην αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων) που συμμετείχαν στο γλέντι είχαν καταθέσει αρχικά στην ΕΛ.ΑΣ. ότι ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε περίστροφο από οποιονδήποτε κι ότι έριχναν μόνο με βεγγαλικά ή λίγες φορές με κυνηγετικό όπλο.

Μάλιστα ο πρώην αξιωματικός φέρεται να είχε ορκισθεί στην «στρατιωτική του τιμή» για την αλήθεια των ισχυρισμών του, προκαλώντας την δυσφορία των αστυνομικών.

Επιπλέον όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν να δουν τα κινητά ορισμένων από τους συμμετέχοντες στο γλέντι, εκείνοι υποστήριξαν ότι δεν είχαν σχετικό οπτικό υλικό.

Για τον σοβαρό τραυματισμό του μικρού κοριτσιού συνελήφθη ένας 54χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης στην Αθήνα, που ήταν ιδιοκτήτης της κατοικίας στο Λεοντάρι.

Ο 54χρονος αρχικά αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε όπλο στην διάρκεια του γλεντιού.

Αμέσως μετά την πρώτη εξέταση του από την Αστυνομία, το βράδυ του Πάσχα έφυγε από το σπίτι μαζί με όλους τους φιλοξενούμενους του και γύρισε Αθήνα.

Ομως οι αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν σε δεύτερη φάση στο άδειο πλέον σπίτι ανακάλυψαν σε γλάστρα του σπιτιού τρεις σφαίρες, ίδιου τύπου με αυτή που κτύπησε την οκτάχρονη.

Αρχικά είχαν βρει φυσίγγια κυνηγετικού όπλου σε κάδο απορριμμάτων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάλεσαν εκ νέου στην Βοιωτία τον 54χρονο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είχε 38αρι περίστροφο που κατείχε παρανόμως με τον «φόβο ληστειών στο πρατήριό του».

Οι αστυνομικοί βρήκαν το όπλο κρυμμένο στο λεβητοστάσιο του σπιτιού του.

Ο 54χρονος διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι δεν είχε καταλάβει ότι η σφαίρα από το δικό του όπλο τραυμάτισε την οκτάχρονη, αφού όπως είπε «είχε ακούσει στο δελτίο ειδήσεων ότι το κορίτσι είχε κτυπηθεί στην κροταφική χώρα από οριζόντια βολή, ενώ αυτός πυροβολούσε στον αέρα».