Φωτογραφίες από το όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε την 8χρονη από τη Θήβα έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Το κορίτσι δέχθηκε τη σφαίρα στο κεφάλι  ανήμερα του Πάσχα την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «κατασχέθηκε περίστροφο που κατείχε παράνομα (ο φερόμενος ως δράστης) και ταυτοποιήθηκε ως το όπλο, του οποίου η βολίδα τραυμάτισε στο κεφάλι την 8χρονη».

Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι το περίστροφο βρέθηκε «επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου» και πως «επιπλέον κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες περιστρόφου και δύο κυνηγετικά όπλα».

Τι είπε στην ΕΛ.ΑΣ ο 54χρονος δράστης

Ο 54χρονος συλληφθείς ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ότι είχε κρύψει το όπλο στο λεβητοστάσιο του σπιτιού του στην Αθήνα και συγκεκριμένα μέσα στη δεξαμενή του πετρελαίου, ενώ αρνήθηκε να πει στις Αρχές πώς έφτασε στην κατοχή του το εν λόγω όπλο το οποίο έφερε χωρίς την ειδική άδεια.

«Δεν πιστεύω ότι έκανα εγώ τέτοιο πράγμα. Είμαι συντετριμμένος. Πώς πήγα να σκοτώσω ένα παιδί; Ήμασταν όλοι μαζί στο τραπέζι, ρίχναμε βεγγαλικά και εγώ με το όπλο. Όταν έμαθα για τον τραυματισμό του παιδιού φοβήθηκα την κατακραυγή του κόσμου και γι’ αυτό δεν πήγα στην αστυνομία. Το περίστροφο το έχω κρύψει στην Αθήνα και θα σας πω πού είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά για το περιστατικό, σύμφωνα με το Open, ο 54χρονος στους αστυνομικούς.

Εντός της ημέρας, ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων και άλλα αδικήματα.

Μητέρα 8χρονης: Περιμένουμε το θαύμα

«Είδαμε το κοριτσάκι μας. Περιμένουμε να το ξαναδούμε. Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και το μόνο που θέλουμε είναι να ακούσουμε ένα καλό νέο για το παιδί μας. Περιμένουμε το θαύμα» ανέφερε η μητέρα της 8χρονης, σύμφωνα με το Star.

Η μικρή Αλεξία συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», με τους γονείς της να βρίσκονται στο πλευρό της. Την ίδια ώρα, οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν το κορίτσι στη ζωή.