Το ηθικό των υποστηρικτών του, οι οποίοι βλέπουν τη μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, επιχείρησε να αναπτερώσει ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο. Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ένα μπαράζ υποσχέσεων για τα Χανιά και την Κρήτη με έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στο μέλλον στην περιοχή.

Αν και μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την Κρήτη, τους ανθρώπους και την ιστορία της, δεκάδες αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και περιμένοντας τον Αλέξη Τσίπρα να φτάσει στα Χανιά και να ξεκινήσει την ομιλία του.

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Χανίων, με την Αστυνομία να κάνει αισθητή την παρουσία της. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Παράλληλα, αν και στην αρχή της ομιλίας του έψεξε αυτούς στο εσωτερικό που επέλεξαν τον φανατισμό, στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έστειλε, επίσης, έκκληση προς την Τουρκία να γίνει σεβαστό το Διεθνές Δίκαιο στον Αιγαίο και την Κύπρο, την ίδια ώρα που τουρκικό πλοίο πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Ο τροχός της Ιστορίας έχει αλλάξει φορά»

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δέχτηκαν σκληρό πόλεμο τόσο από αυτούς στο εξωτερικό, «αλλά και αυτούς στο εσωτερικό που δεν χώνεψαν ποτέ την πολιτική τους ήττα και επέλεξαν το φανατισμό, το ψέμα, το διχασμό για να υπονομεύσουν όχι το έργο της κυβέρνησης, αλλά την ίδια την ανάκαμψη της χώρας». Όμως, τόνισε, «δε λυγίσαμε, δεν ερωτευτήκαμε ξαφνικά την καταστροφική συνταγή των μνημονίων, κάναμε ένα αναγκαστικό δύσκολο συμβιβασμό το καλοκαίρι του ‘15, με μοναδικό ορίζοντα την υπέρβαση του, το τέλος των μνημονίων, την έξοδο της χώρας από το καθοδικό σπιράλ της ύφεσης και της λιτότητας».

«Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε μαγαζί, σε κάθε επιχείρηση. Όμως, γνωρίζω και γνωρίζετε, ότι πλέον ο τροχός της ιστορίας έχει αλλάξει φορά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Ανέφερε επίσης ότι η οικονομία ανακάμπτει, οι αδικίες της κρίσης σταδιακά αποκαθίστανται και πως «όσο συνεχίζεται η σταθερή πορεία ανάκαμψης, τόσο θα επιταχύνεται και η απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς σε αυτό τον τόπο».

Σημείωσε ότι «όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές που έρχονται τον Οκτώβρη είναι η οικονομία, δηλαδή το κριτήριο της ίδιας της πραγματικότητας, όχι της προπαγάνδας, όχι της λάσπης και της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρεί ο τερατώδης μηχανισμός του ψέματος και της παραπληροφόρησης που έχει στήσει το παλιό καθεστώς απέναντι μας».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε μία σειρά από έργα και παρεμβάσεις που έχουν γίνει ή πρόκειται να υλοποιηθούν στα Χανιά Κρήτης.

Επίθεση προς τον Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται να σαρώσει τα κοινωνικά επιδόματα και του ξέφυγε ότι θέλει να καταργήσει και το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί τα λέει αυτά; Τα λέει γιατί τα πιστεύει. Γιατί ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει το δώρο Χριστουγέννων ή ένα επίδομα».

Alexis Tsipras

@atsipras

Ο κ. Μητσοτάκης, ο γόνος που μεγάλωσε & έζησε στα μεγάλα σαλόνια και που διαχειρίζεται τα εκατομμύρια των offshore οικογενειακών επιχειρήσεων, δεν ξέρει τί σημαίνει για κάποιον να παίρνει ένα επίδομα για να μπορεί να πληρώνει το νοίκι του.Το χαρακτηρίζει πριμοδότηση της φτώχειας.

55 people are talking about this

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο γόνος που μεγάλωσε & έζησε στα μεγάλα σαλόνια και που διαχειρίζεται τα εκατομμύρια των offshore οικογενειακών επιχειρήσεων, δεν ξέρει τι σημαίνει για κάποιον να παίρνει ένα επίδομα για να μπορεί να πληρώνει το νοίκι του.Το χαρακτηρίζει πριμοδότηση της φτώχειας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας είπε προς τον κ. Μητσοτάκη ότι «ουδείς σε αυτό το τόπο κατάφερε να δοξαστεί κρυπτόμενος και όσο και αν προσπαθήσει το πικρό ποτήρι δε θα το αποφύγει». Σχολίασε πως «δεν είναι υπερβολή να πω ότι ακόμα και ο κόσμος της ΝΔ καταλαβαίνουν ότι έχουν έναν αρχηγό που αποτελεί το αδύνατο σημείο της παράταξής τους στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην εξουσία».

Μήνυμα αποφασιστικότητας προς την Τουρκία

Μήνυμα σύνεσης, συνεργασίας αλλά και αποφασιστικότητας έστειλε προς τους γείτονες μας και σε «όσους νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τους καουμπόιδες στην περιοχή» ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για το στρατηγικό έργο του East Med.

Υπογράμμισε ότι «το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο οφείλει να γίνεται απ’ όλους σεβαστό και θα γίνεται από όλους σεβαστό, γιατί εμείς είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε και θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με όποιον τρόπο χρειαστεί, είτε μόνοι μας είτε με τους συμμάχους μας».